IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kis il-2 hangulat😊 Két nagy kedvencem:
Flying for the first time

(nem perfekt angolosok kedvéért, bocs a gépelési hibákért)

I fly smooth,
except when I'm turning
I fly smart
too bad, I can't get dogfighting figured out

I'm so brave
Look at how well I'm stalling
I still try
That's probably why it feels just like
I'm flying for the first time

I'm so green
My skill is so lacky
I'm so lost
Too bad I can't get all these bandits off me

This flat spin
It's making me dizzy
Hit the silk
I can't believe it feels just like
I'm flying for the first time

Anyonone perfect must be cheating
Flying with externals and their cockpit off
Every one plane is so lovely
How much will FOrgotten Battles cost

What if I lost his location
What if my engine starts to whine
What if they dodge my detection
Maybe the worst is behind

It feels just like I'm flying for the first time
It feels just like I'm flying for the first time

I'm so chilled
I can't keep them shaking
He's so still
I just can't keep my crosshairs over anything

I'm so thrilled
To finally be landing
I'm so done
to be over
'Cause it feels just like I'm flying for the first time

The skin on this plane
Is so lovely
Whith icons off I'm walking lost
Number 1# give me your location
What if my flight is decost

Anyonone perfect must be cheating
Flying with externals and their cockpit off
Every one plane is so lovely
How much will FOrgotten Battles cost

What if I lost his location
What if my engine starts to whine
What if they dodge my detection
Maybe the worst is behind

Shooting you

Her Laca
Jé!!!!! Mi van Hegymennel? Ezt hol vették fel? Mi ez? Meg különben is,mi van?<#confused>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

DonZorro
Ebben sajnos van valami igazság. De kérdem én is, tudja valaki az okát? Fáradság vagy lustaság? Sok munka? Család? Nálam a munka az oka... Egszerüen, késõn ér haza az ember... <#szomoru1>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Sanyix
Vannak még századok? Régebben még hallottam sokat a századokról de mostanában nem, nekem úgy tûnt hogy szétesett mind, azt ilyen 1-2 ember lézeng egy idõben maximum egy szerveren. Ha nem akkor mi ez a csönd? 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

DonZorro

DonZorro
Bocs majd mindjárt... <#nemtudom>

DonZorro

DonZorro
Ez nagyon JÓ Negh... <#vigyor>

most akartam kérdezni, hogy hol lehet meghallgatni, mert csak a végét csíptem el... danke!

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Negwar

Virtuális repülés a Kossuth rádióban, 102.VO_Hegymannal
Winampal meg lehet hallgatni. Add URL utána Play tekerd 39:55-re.

\"This is a good day to die!\"

Megint megy a FlyOnline.hu szerver.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Trucker39
Lehet, hogy nem pontosan értem, hogy mi is a gondod. Próbálom megérteni.
Tehát, az X-52 FCS rendszeren semmit nem állítottál be a profilban, ha jól értem. Ugy gondolom, ezt a lehetöséget kár lenne kihagyni. Enélkül csak egy "mezei" botkormányként kezeli az IL-2. Mindenképp javaslom, hogy az IL-2 setupjában NE! a botkormány gombokat állítsd be, hanem a billenytüzeteden található kombinációkat!
Ezeket a kombinációkat késöbb be kell állítani az X-52 egyik, általad készített profiljában.
Egy egyszerü példán próbálom érzékelteteni, mire is gondolok:
A fékszárny kiengedésére például alapból a "V" billentyü van beállitva. Ne állítsd el, hanem az FCS profiljában, a neked erre a célra legmegfelelöbb gombra készits egy macrot és ott a "V" billentyü legyen beállítva. magyarra lefordítva, mikor te lenyomod ezt a bizonyos gombot, az IL-2 azt "hiszi", hogy te lenyomtad a "V" billentyüt, a billentyüzeten. Ez miért is jó?? Azért, mert így jóval több gomb, kar, tekerentyü beállítást alkalmazhatsz, mintha csak az alap gombokat használnád az FCS-n.

Nem tudom, mennyire érthetö volt, amit leírni próbáltam. Most nyugodtan mondhatod, hogy ez egy hosszadalmas és unalmas fáradozás. Igen, de ha ügyes vagy, elegendö egyszer egy jó beállítást kitalálni és megszokni. Emlékeim szerint az enyém majdnem két hétig készült és finomodott, mire azt mondtam, hogy igy jó. Persze nem sokkal utána volt egy rendszer összeomlás a gépen és majd' sírva fakadtam, hogy elveszett a beállítás. Szerencsére meglett. Azóta özön helyre kivan írva, el van mentve.

Próbálok belinkelni a profilomról némi képet, hátha így érthetöbb, mire is gondoltam:

Kép 1

Kép 2

Nos, elkészíteni sem volt egyszerü, de megtanulni sem. Készítettem ilyen "oktató" kártyát, ami most is ott van a gép mellett azon minden gomb, kar, stb. összes lehetséges funkciója be van állitva.

Ha véletlen félre értettem volna a problémádat, elnézésed kérem. Akkor fogd fel némi X-52 profil gyorstalpalónak az egészet.

<#wink>

Mert az nem funkciógomb, hanem a megnyomott gombok nevét/funkcióját tudod megjeleníteni vele.
Pl. tartsd nyomva azt a gombot ("i" mint információ van ráírva), és nyomd meg mellé a kisujj-kapcsolót.
Az MFD-n megjelenik a "Pinkie" felirat. És így sorban a többi...)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyix
x52 joy. kíndózban a tulajdonságoknál semmi gond, minden úgy megy ahogy kéne. Ha a gázkar alsóbbik csavarós izéjének közepén megnyomom a gombot, szépen felvillan a száma. Il2 indít, onnantol nyomogathatom, a rá állított funkciót nem csinálja, csak ha megnyomom villan mögötte a led, meg a joy hat switchén is, ha nyomvatartom akkor villog. Kilépek megint normálisan érzékeli. Nincs még a profilos cucc se feltelepítve, tehát attól nem függhet. Miért csinálja ezt?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

ITT keresgélj, ha beszélsz angolul.

Sanyix
Játszik valaki innen akár hd38xx-el vagy akár hd48xx kártyával il2-t?

Igazi pilóták, igazi repülésrõl, igazán pontos válaszokat.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Mondtam már, ha bármilyen, valós repüléssel kapcsolatos kérdésed van: www.pumaszallas.hu
Ott van néhány emberke, aki tudja, hogy milyen a valóságban is leszállni.

Sanyix
Mér a valóságban tudod milyen?

"Egyébként sztem még mindig túlságosan pattogósak a gépek."

Lehet hogy jobban pattog a futó mint kellene, de cserébe százszor nehezebben törik.

FS-hez van 1-2 vadász- és egyéb kisgépmodellem, amivel ma is megizzadok, ha le szeretnék szállni...a szétlõtt il2-vadászokat ezekhez képest elég könnyû letenni.
Egy biztos, leszállni még mindig elég könnyû a játékban, mármint a valósághoz képest.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

A probléma oka valószínûleg az volt, hogy valamely kieg. angol nyelvû csak valszeg az AEP miatt van ezt egy fórumon leírták prá éve pontosan nemtudom, hogy hol volt.

Köszi a segítséget! Ezt észre se vettem a FAQ-ban...
FAQ...

Lényeg az, hogy állítsd át angol nyelvûre a játékot.

Már újratelepítettem. Xp-t használok, de eddig nem volt gond a kampánnyal.
Valszeg programhiba. Esetleg újratelepítve megszûnik. Milyen windowst használsz ?

Üdv!
Ismét lenne egy gondom. Ha egy kampányban megpróbálok elindítani egy küldetést, akkor csak egy pittyegést hallok, és nem indítja el a küldetést. Nem ír ki semmit, csak egyszerûen nem indítja el.
Sanyix
Enyéim se, bár törni nem szoktam, túlfutni se nagyon. Utoljára összetörtem egy fókát mert összevissza pattogtam vele, persze egy szép nagy lyuk volt a szárnyán, meg egy 109-est, mert az enemy felett paff egy légvédelmi találat és áll a motor, és persze elvitorláztam az ellenségtõl, de egy emelkedõ hegyoldalra szálltam le 😄 de pukkanni sohasem szoktam, csak leválasztok egy két fölösleges elemet a géprõl 😊 Régebben online olyanokat csináltam, hogy 109-essel füstölgõ, csicsergõ motorral, hiányzó bal csûrõ és magassági kormánnyal szálltam le. 262-essel meg fél hajtómûvel szálltam le nemrég, ködben megint csak a légvédelemnek köszönhetõen, aztán utána thunderstormban (éljen a küldetésgenerátor) nem tudtam eldönteni melyik volt a rosszabb, de vicces volt amikor 5 másodpercig a szél miatt, bal hátsó fútómûvön balettoztam. Egyébként sztem még mindig túlságosan pattogósak a gépek.

Hát az én leszállásaim nem múvésziek. Legfeljebb akrobatkusak az ugrálás miatt.<#wink> Elõfordul h túlszaladok ha túl nagy a sebesség, de általában (90%) sikeresek. Szálltam már le motor nélkül is(kerékre,egyben), bár szerencse is kellett hozzá. A rossz látási viszonyokat viszont rühellem.

Általában ez a "szabályos" leszállás, a valóságban is megpróbálták leszoktatni róla a pilótákat, hogy alacsonyan közelítsék meg a repteret. Persze nagyobb szögben ereszkedve inkább biztonságos mint "mûvészi" de kinek a szépség, kinek a túlélés😊

nem figyeltem mert fölkaptam a cukrot. majd legközelebb megjegyzem.

Szerda-csütörtök lesz a várható újraindulási idõpont. Jobb szervergép lesz, jobb pinggel.

Nagyon ritka ott az ilyen köcsög. Ha tudod, hogy ki volt, írd be a WarClouds fórumába...

Apropó ki tudja mi van a flyonline-val? Napok óta nem látom.

Tegnap a warcloudson ernyõn lógva lelõttek. Nem tévedésbõl, direkt. Ott is hagytam õket rögtön.

Ha tudod hogy honnan lehet letölteni, légyszi add közre.

TG Gida
Van egy magyarok által készített mod csomag, amivel be lehet menni mindenhova.
A 6DOF moddal nem tudom mûködik-e.

Isten áldja a pogányokat!

Trucker39
Persze. "Két hét múlva" kinn is lesz a piacokon! <#idiota>

Willenbrock
Valóban közeleg a Storm of War kiadása?Errõl mostanában nem hallottam.

Azt jutott most eszembe, hogy ha az elsõ vásárlóktól azt hallani, "a spit mekkora szar lett😊" akkor annál jobb reklám nem is kell.

Mármint aki most spittel játszik persze nem fogja megvenni, de ott vannak az összes tengelyesek, aztán a P-47, P-51 stb. pilóták...az online il-2 közösség talán gyorsabban térne át SoW-ra. Már csak azért is, hogy "értelmes" spitet is repülhessenek végre. Én jó ideig többet mennék vele mint meszával, az biztos.

Proview
Akkor inkább marad így, ahogy van<#pardon1> Köszi az infókat!

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

Nem hiszem, hogy a SoW realisztikusabb lesz. Végül is a németek elvesztették a háborút...

Korea: "Project Galba". Nézz szét a Pumáknál, néhány kép van róla.

Sanyix
A 2 hét múlva megjelenõ sow-ban vajon olyanok lesznek a spitek mint most az il2-ben, vagy félreteszi oleg az elvakult elfogultságát picit? Meg valahol hallottam, hogy valami koreai háborús szimet is készítenek, annak mi a neve, és hogy áll?

TG Gida
Ja!A baj csak az vele,hogy modolt játékkal a jobb serverekre nem enged fel.

Trucker39
Kicsit pontosítanék: IL-2 Sturmovik 1946 6DOF Mod v0.7 by sHr ~ Mouse version ~
Ezzel már nagyobb valószinüséggel meg lehet csinálni.<#wink>

TG Gida
Meg lehet csinálni,csak fel kell tenni a 6DOF mod billentyûs változatát.
Innen.

A fókából tényleg rossz a kilátás. Itt. A német pilcsik meg dicsérték. Én a leszállást általában úgy oldom meg, hogy fojtott motorral (megfelelõ magasságból) az orrát lógatva közelítek, majd az utólsó pillban megemelve kis gázzal landolok. Eddig bejött, bár elõfordúl hogy elrontom és reccs a futónak. A profik lehet másként oldják meg.

Ismeretei szerint nem lehet hat switch-csel megcsinálni.

Proview
Sziasztok!
Tetszik a trackir bemutatóban, hogy oldalirányban is lehet mozgatni a fejet, azaz benézni a holtterekbe. Ugyanez beállítható a joystick hat kapcsolójára? Pl. egy váltóbillentyûvel: hat balra: balra néz,joy12 gomb+hat balra: fej balra oldalra.
A controlsnál melyik beállítás a "fej oldalra"?

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

Hmmm... ilyen esetben ha oldalra fordítod a (virtuális) fejedet, akkor az oldalsó ablakon szépen ki lehet látni...

Skies of Valor..😄

Múltkor filmet néztem itthon valakivel, aztán - mit tagadjam, pár feles fehérrum is csúszott a gyümölcslébe - felnéztünk a szerverre, mondom komolyabbnak így úgysincs értelme, ez viszont vicces.

Csak Dora és La-7 volt, namondom jó hogy közelharcolni akartam ez így érdekes lesz...airstart volt, egy perc után elsõ közeli kontakt, kislétszámú légiharc, hát nem akartam elhinni, percekig fordulóztam ellenük, 1-2 gépet még magam elé is engedtem ollózással...mondom ez nem oké hogy alig látok és mégsem bírnak lelõni, aztán végül csak sikerült valamelyik ásznak....aztán mikor még az ernyõrõl is lelõttek egyértelmûen direkt, kapcsoltam milyen játékosok közt is vagyok;Ð