IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Ne érts félre, nem kötözködni akarok, vagy problémázni, de amit a írtál, hogy a páratlan számú 109-es típusok magassági vadászok voltak (mindegy, hogy a kabin vagy a GM-1 miatt), az úgy, abban a formában szerintem nem igaz.

A páros és páratlan típusjelű 109-esekben (F1-G8, G14) ugyanaz a DB 605 A hajtómű volt, a GM-1 et használhatta bármelyik gép. G-2, G-4, G-6 is repült GM-1 el. Ezek az MW-30 és MW-50-hez hasonlóan adtak ugyan szép LE növekedést, magasan jobb is volt, mint azok, de 2-300 kg plusz súlyt is jelenthettek (folyadékkal feltöltve), és csak 5-20 perc használatra elegendő adalék volt bennük, ami függöt persze a tartály méretétől és a befecskendező szeleptől (60g vagy 100g n2o-tenged át másodpercenként). Huzamosabb, megszakítás nélküli használat esetén túlmelegíthették, tönkretehették a motort, arra jók voltak, hogy ha gáz van, le lehet lépni a rákba.

A DB 605 AS hajtóműre írták először, hogy a (pilóták kérésére beépített) nagyobb kompresszor jelentősen javította a nagy magasságú repülési paramétereket, sokkal jobban, mint az üzemanyag adalékok. Magassági vadásznak ezért csak a DB 603-ról átrakott, nagyobb feltöltővel szerelt DB 605 AS, vagy a továbbfejlesztett, DB 605 D hajtóműves gépeket nevezték - ezek voltak a kövér orrú meszák.

Természetesen a kiegészítő 'B', 'C', 'M' jelzésektől függetlenül ez mindegyikre motorra igaz. Azok a használható üzemanyagot (80okt A3 helyett 87okt B4, vagy 100okt C3 kell a motorba), vagy az MW rendszer meglétét jelezték.

Ezekre a típusokra (G-6/AS-től felfelé) már más légcsavar is került (VDM 9-12087 helyett VDM 9-121159), ami nagy magasságú repülésre volt alkalmas, a légcsavartollak húrhosszát jelentősen megnövelték. Kis magasságon viszont romlott a teljesítményük a korábbi tipusokhoz képest.

Én ezért írtam (kérdeztem) azt amit. Szerintem a G1 nem magassági vadász, legalábbis nem jobban, mint pl. a G2.