IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Már ne is haragudj. Azóta repülök ezzel a szimmel, mióta kiadták és sikerült hozzájutnom. Már majnem 8 éve? Nagyon telik az idö. Igazi TrackIR-m két éve van. Az tény, hogy elötte több mint egy éven keresztül, a saját kezem által fabrikált fejkövetö rendszert használtam. Három monitoros rendszerem, meg tavaly december óta van. Azt le kell szögezzem, az elsö néhány hónap kisérletezgetései után döntöttem a csak fülkés repülés mellett. Nem mazochizmus miatt. Nekem sokkal nehezebb volt tájékozódni fülke nélkül, mint fülkével. Fülkében ülve, a kabintető elemei, nagy segitséget nyujtottak abban, épp merre nézek és merre van az elöre. E nélkül gyakran elveszitettem a tájékozódási képességem.
Kis számtan után a következö eredmény tapasztalható:
Majdnem 8 év repülés, ebböl fél év 3 monitoros rendszer használata, kb 3 év fejkövetö rendszer használata.
Végeredmény: kb 5 év egymonitoros, kitekintö kapcsolós repülés.
Igy dumálok én könnyen!
Ennyi erövel nyithatnánk vitát arról is FCS vagy no FCS (Flight Control System)
Akinek van az könnyen beszél?? Esetleg csaló, mert van pedálja ?
Mindegy, nem akarok feszültséget gerjeszteni. Tény, hogy FCS+pedál használatával sokkal komolyabb élményt nyujt ez a szimulátor.
Nem a saját, átlagosnak mondható tudásom akarom fényezni. Nagyon érdekes külsö szemmel nézni, hogy egy, repülés terén teljesen tapasztalatlan ember, hogyan közelit a repülő szimulátor elsajátitásának problematikájához. Azt elfeledtem mondani, hogy hölgy az illetö :)
Természetesen egyböl bedobtam a mélyvizbe: FCS+Pedál+TrackIR használata, repülés elmélet, stb.
Majdnem egy éve tanul nálam, igaz csak hétvégenként. Az eredmények?
Full reál beállitások melett (és természetesen fülke bekapcsolva !!)
- Ismeri és megfelelö módon használja a repüléshez szükséges kezelöszerveket.
- földi gurulás, taxi, nagy biztonsággal müveli.
- biztonságosan repüli a "Storch"-t 10-böl 10-szer törés nélkül fel-illetve leszáll vele
- Repüli az IL-2 1941-s verzióját, 10-böl 8-szor törés nélkül leszáll
- Repüli a Ju-87 B1 Stuka-t, 10-böl 8-szor törés nélkül leszáll
- Ez utóbbi eredménye még nagyon friss: Bf-109 E4 Messzer ! 10-böl 5-ször tud törés nélkül leszálni!
Összességében továbbra is azt mondom, hogy minél realisztikusabb (már amennyire a játék engedi) beállitásokkal kell megtanulni repülni.
A fenti példát azért emlitettem, mert egy, büszke vagyok rá, kettö, még nem felejtettem el tanitani. :)