IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Kicsit "megbolondítottam" at Il-2-t.
Figyelem, aki kiszeretné próbálni, csak saját felelősségére tegye!!!
Valahol olvastam, hogy anno, voltak némi kísérletek az Nvidia-nál, az ún. 3D fejlesztésre. Nos, úgy gondoltam, kiderítem, hogy mit lehet ebből kihozni. Kis keresgélés után találtam drivert
3D Stereo Driver
amit letöltöttem, feltelepítettem. Kis állitgatás után sikerült is müködésre bírnom. Itt érdemes megjegyezni, hogy többféle módszer van némi 3D hatást kiváltani a számitógép monitorán. Ebben az esetben a leggazdaságosabb megoldást választottam, vagyis egy mezei 3D szemüveget, amit mozikban osztogatnak, filléres dolog. Akár szines vetitő fóliából is lehet fabrikálni. Mivel épp volt itthon egy szemüveg, így ezzel nem kellett bajlódnom. (Javaslom, a beépített demot nézze meg mindenki! Nagyon hatásos.)
Azt már eddig is tudtam, hogy az IL-2 igazi orosz technikát képvisel. Szinte minden barkácsolást kibír. Ebben az esetben is valami hasonló dologra számítottam és bizony nem kelett csalódnom. Azt előzetesen meg kell jegyezzem, hogy az emlitett driver nem teljesen tökéletes. Vannak hibái, meg nem is éppen mai darab. Nos, nem húzom tovább a dolgot, lássuk mire jutottam.
Mivel a driver profiljaiban csak az ös IL-2 Sturmovik-ot találtam, így azt kerestem elő elöször. Telepítés után átkapcsoltam 3d üzemmódba és csodák-csodája, hiba nélkül indult is. Kis állítgatás következett itt is, majd következett a repülés. Kis hiba itt is van, ugyanis külső nézetben ami nagyon látványos beállítás, az belső nézetben nagyon zavaró. Megis fájdult tőle a fejem. Ha viszont csökkentett mértékben használom, akkor kisebb a külső nézetben a hatás, viszont a fülke nagyon jól néz ki.
Gondoltam egy nagyot és úgy döntöttem, hogy kipróbálom az Il-2 1946-l is. Úgy voltam vele, legfeljebb nem müködik, hiszen profil nincs hozzá.
Itt ért a következő meglepetés. Simán, hangsúlyozom, minden gond nélkül elindult és át is lehetett váltani 3D üzemmódba. Itt is szükséges volt némi állitgatás, hiszen a driver alapból 1280x1024 felbontásra volt kalibrálva, az il-2 nálam meg ugye 3840x1024 felbontásra van állitva. Ketté is vált a kép rendesen. Olyan szédítő hatása volt, hogy majdnem szükségem volt a "böfi zacsira".
Némi állítgatás után hasonlóan jó eredményt értem el vele, mint az Ős IL-2-vel.
Itt már elragadott a hév. Beállítottam a TrackIR-t, a 6DOF MOD-t és a Sound MOD-t. Gondoltam, ha már lúd, legyen disznó :)
Természetesen megsem lepődtem, hogy az Il-2 gond nélkül müködött.
Nagyon érdekes, hogy a 6DOF miatt amugy is látványos fülke látvány után igen meglepő volt például, hogy a Revi, hogy is fogalmazzak, a monitor és közöttem látszódott. Annyira plasztikus a látvány, hogy szinte meg lehet fogni. A természetes mozgás miatt nagyon jól kiegészíti egymást a 6DOF és a 3D hatás. A Ju-88 "Stuvi"-ja, illetve annak az oldalán található kapcsolók teljesen olyan hatást keltenek, mintha meglehetne fogni öket.
Megnéztem külsö nézetben, álló helyzetben a Ju-88-t. Kicsit erősebb beállítások mellett, oldalnézetben olyan látványt nyújt a gép, hogy a szárny közelről nézve jó 10-15 cm-re "kilóg" a képernyőből!!
Mintmár mondtam, vannak hibák is. A legnagyobb hiba a szinek kifakulnak. Szinte minden szürkés árnyalatot kap. Az eltolt képnézetek miatt némi plusz teljeítményt igényel, de ez elhanyagolható. CRT monitoron nem tudom, mennyire fárasztó a nézés a két félkép miatt, de bizonyára az.
Összességében nagyon tetszett, amit láttam, de hosszútávon nagyon fárasztó nézni a képet. nagyon kiváncsi lennék arra, hogy egy komolyabb 3D szemüveggel ( valamilyen folyadékkristályos megoldásúval) milyen látványt lehet előidézni. Akinek van szerencséje ilyennel rendelkezni és esetleg van hozzá huzalma is, hogy kipróbálja, azt kérem ossza meg velem is, itt a fórumon.