IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    :-))))

Volt valami "Egy igaz ember története" is. Vmi ruszki pilótáról szólt, akit lelőttek, több száz km-t mászik törött lábbakkal, de végül megmentik a partizánok és visszaviszik a saját vonalak mögé. Megvan! Mereszjev. Alekszandr Mereszjev! Na aztán levágják a lábát, de falábbal újra megtanul repülni. Na most a fickó a könyvben tőzsgyökeres orosz. A Magyar Repülés Történetében viszont van egy A. Mereszjev az egyik képen (szovjet et-ak a magyar et-nál vendégségben kb a 60-as, 70-es években) egy MiG-21 előtt. Viszont ő valamilyen tatár, vagy ázsiai származású ez is látszik.

A Pokriskin könyvet én is olvastam. Onnan tudom, hogy még a MiG-3-asban sem volt rádió. Illetve hogy azon a MiG-3-ason amin ő repült csak két nehézgéppuska volt. Utána az sem, mert leszerelték (mondván hogy kell az új típusokba) és golyószórót raktak fel helyette.

Egyébként a Pokriskin könyvvel vigyázni kell. Azt írja, hogy a MiG-3-as után Cobrával repült. Ez igaz. Majd az következik, hogy milyen kitörő örömmel fogadták a La-5-ösöket. Végül pedig a La-7-est. Csak mióta van net tudtam meg, hogy Pokriskin még akkor is Cobrával repült, amikor az egész alakulatát felszerelték La-7-esekkel (amit megtehetett mert ekkor már tábornok volt). A háborút is az amerikai típussal fejezte be.

Nyilvánvalóan a propaganda szólt közbe a könyv írásakor. Igaz, hogy én még a Bf-109-est is úgy ismertem meg a csehszlovák makettgyártótól, hogy AVIA S 199. :-))) "Drága jó" cenzúra!