IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    Én sem ide szántam, nem is Neked válaszoltam, de most ide is beteszem (picit átalakítva) :)

Hartmann 352győzelmet IGÉNYELT. A roncskutatók oldalán olvastam Becze Csabától (igen...), hogy az oroszok 80 körülire teszik H. valós győzelmeinek számát. (A Puma fórumon is volt róla szó, és orosz propagandának tartották. Sajnos a fórumuk ismét "nullázódott".)
    Szerintem persze ez a szokásos orosz ferdítés, de nagyon nagy az esélye, hogy nem 352 db valós győzelme volt. Személy szerint ennél valamivel kevesebbet tartok valószínűnek, de a kicsit több sem kizárható.
    A luftwaffe.cz oldalon felsorolt győzelmei pl. nem egyeznek meg hartmannerich.com-on találhatóval. Sajnos spanyol nyelvű, de itt is felvetik a 352 vs. 80 esetet. (A cseh oldal 2 Mustangot ad neki, a spanyol 6-ot. A 4x Mustang lelövést a cseh oldalon P39-ként jegyzik. Lehet, hogy "amerikai vadászgép"-et jelentett, vagy más kavarodás történt)
    Annyit még hozzáteszek, hogy H. 1450 körüli bevetésen vett részt és minden 4. bevetésre esik egy győzelme, ami nem túl kiemelkedő (1450/352). Ennek fényében viszont jobban hihető a 300 feletti szám, mint a 80.
    Az Obleser-féle eset is H. mellett szól. Obleser megvádolta, hogy hamisak a győzelmei. Következő alkalommal együtt mentek bevetésre, és kénytelen-kelletlen igazolt H.-nak pár perc alatt 2 győzelmet.
    Vagy a Málnássy-sztori... (H. akkor már nagy hírnévnek örvendett. 60-70győzelemmel épphogy átlagos lett volna...)
    A német sajtó folyamatosan adta közre a győzelmeit (másokét is), nem hiszem, hogy ekkorát hazudtak volna. Márcsak azért is, mert sok experte csőrét baxta volna, hogy érdemtelenül más a sztár, nem ők...
    Szóval lehet, hogy "vetített" az öreg, de nem túl nagyot...