IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Szepy2884
    Ezt nem ebbe a topikba szántam, de azért ide is elküldöm hátha kicsit izgalmasabban pörög majd a topik:

Tekintsetek eretneknek, de azt azért még megemlíteném, hogy én azért nem veszem be hang nélkül Hartmann-nak mind a 352 győzelmét. Tökéletesen elfogadom, hogy H. kivételes képességű pilóta volt, és azzal is tisztában vagyok, hogy mennyire szigorú volt a légigyőzelmek igazolása a német oldalon. De azért azt se feledjük el, hogy háború volt, és kőkemény propaganda folyt a csapból is. Na már most adott egy tehetséges, szőke, kékszemű (az aria faj megtestesítője) fiatal katona, aki egy impozáns haderőnemnél, a légierőben szolgál. Idővel kitűnik a képessége és kimagaslik a többiek közül. A propaganda gépezet azonnal lecsap rá és innentől kezdve már üstökösként szárnyal és élő legendáva testesül. Haddjuk, hogy ez H.-nak tetszet-e vagy sem, élvezte-e a rivalda fényt vagy sem, a propaganda szempontjából érdektelen, hiszen csak eszköz, neki csak a eredmény fontos (mindegy milyen áron). Viszont a lakosság a bajtársak és az egész német hadsereg és társadalom szempontjából nagyon nem mindegy, mert igen is igénylik, mert szükséges a morál fentartásához, inspirálóan hat, és a többi és a többi.

De nem vagyok történész, csak eljátszottam a gondolattal. Ha még élne a jó öreg Hartmann bácsi biztos nem kötném rá a hazugság vizsgálót, hogy tessék má' mondani, télleg annyi vót az annyi? :)))