ntfs fajlrendszer elonyei hatranyai fat32 hoz kepest.
  • syluccy
    Hi mindenki, van 1 apró problémám. Átkonvertáltam a winchesterem FAT32-ről NTFS-re először azért, mert volt 1 4,7 gigás iso-m, amit nem szeretett a FAT, de megtetszett az NTFS, mert meglepő gyorsulásokat tapasztaltam.
    Pozitívumok: Az Xp progress bar-ja eddig min. 3 kört tett meg bootoláskor, most 1 körnél többet nem tesz. A Norton Ghostal történő rendszer-újratelepítésénél a korábbi 460 mb/min-os megszokott sebesség most 1350-re ugrott. Óriási.
    Negatívumok: Bootolásnál, mikor bejön a kék képernyő, és "Üdvözöl" az Xp, akkor tragikusan lelassúl. Kb. 15 másodpercig tölt, a korábbi 3-4 helyett. A másolás valami borzasztó. Eleinte még volt olyan, hogy 50 mb/sec-el kezdett, de már akkoris rögtön csökkent, és végűl elérte nagyobb file-oknál a 3 mb/sec-es határt is, bár néha-néha vissza próbál kapaszkodni, mintha valami memória kiürűlne, és újra töltődne. Ilyet FAT alatt még sosem tapasztaltam. Ott stabilan 40 mega környékén volt a sebesség (+/- 5) Mi lehet a probléma? Az gáz, ha 2 vinyó van 1 IDE-kábelen? Mert eddig nem volt vele baja. Segítsen valaki, ha tud!
    Thx
    Ahoj