ntfs vs. fat32

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok
lenne egy kérdésem
az ntfs vagy a fat32 es fájlrendszer a jobb
vagy mi a jellemzõi a az ntfsnek ésa fat32 nek ha valaki tud válszolni az kérem tegye megérdekelne köszönöm szépen

oroy_

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

ntfs vs fat32. egyértelmü válaszom hogy nem fér meg egymás mellett. 100%. müködik............de csak egy ideig! aztán majd ha gáz van akkor nagy gáz van.tapasztaltam

Asus cusl-t alaplap,Intel Celeron Tualatin 1200mhz@1410mhz,128+128+64 mb sdram 133mhz fsb, Inno3d geforce fx 5600 ultra 128mb vga,audigy 2 hangcard,80gb winyo,cd/dvd iró ,cd rom,rack

Felejtettem mondani...az all-in-one drivert ki lehet csomagolni, és csak azt telepited amit éppen akarsz ( egyszerüen letörlöd a hangdriver könyvtárt és az nem lessz telepitve).

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Én személy szerint nem kedvelem a Norton Ghost-ot, tehát nem javaslom. De ellenben, szerintem az nVidia driverböl a 2.05-ös a legjobb, illetve a hangkártyára az eredeti Realtek ALC650 a frankó. Az nvidiás driver a hangra elég gyengén muzsikált, ugyhogy kiprobáltam a realtek-et. Szerintem nemhiába javasolja az Asus is a realtek drivert. Probáld ki és majd írd meg mi törpént.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Passz, alaplapi hangot nem használom.
Nekem is olyan ASUS lapom van. Mi a helyzet azzal a driverrel? Mert én fogtam, betoltam a cd-t és fölraktam a komplett csomagot. Ezt nem kellettt volna, hanem külön külön telepíteni az eszközöket?

ja...még1 utolsó kérdés. néha búggol a hangkártyám. szerinted az összekutyulná a dolgokat, ha felrakknám az "All in one-t" és utánna a legutóbbi hangkártya drivert?
ok-ok...akkor azt majd nem rakom fel. Biosban érdemes átállítani valamit, vagy azt inkább hagyjam?
Ne, pont erre akartam kilyukadni, hogy ne tedd fel 😊
Az a jobbik eset, ha az alap MS driver marad, mert az NV ide driver elég bugos.
FÕLEG, ha a BIOSodban az APIC mode enabled, akkor NE tedd fel az nv ide drivert semmi esetre sem.
hijj 😊 lehet, hogy nem...már rég pakoltam fel a rendszert. Azóta pedig csak ghostolom, ha nem tetszik valami. Gondolod, hogy az lehet a bibi? Akkor újrarakom, aztán felrakom azt is. Köszi a helpet.
Na akkor ott lesz a gond... nforce2 driver csinál ilyen galibákat.
Hányas verzió van fent? Az telepítéskor rákérdez, hogy az nv sw ide drivert tegye-e fel. Feltetted?
Asus A7N8X-X
Általában igen. Milyen alaplapod van?
Az IDE drivert tartalmazza az alaplapi driver? Vagy telepítenem kellene? Ezt sajna nem értem. Még nem telepítettem külön soha IDE drivert
50mb/sec-et ha elérted, összeteheted az összes kezedet 😄
Még két SATA winyo között sem jön létre általában ekkora átviteli sebesség.
A normális az kb 15-25MB/s közötti. A csökkenés lehet az IDE drivertõl is.
Hi mindenki, van 1 apró problémám. Átkonvertáltam a winchesterem FAT32-rõl NTFS-re elõször azért, mert volt 1 4,7 gigás iso-m, amit nem szeretett a FAT, de megtetszett az NTFS, mert meglepõ gyorsulásokat tapasztaltam.
Pozitívumok: Az Xp progress bar-ja eddig min. 3 kört tett meg bootoláskor, most 1 körnél többet nem tesz. A Norton Ghostal történõ rendszer-újratelepítésénél a korábbi 460 mb/min-os megszokott sebesség most 1350-re ugrott. Óriási.
Negatívumok: Bootolásnál, mikor bejön a kék képernyõ, és "Üdvözöl" az Xp, akkor tragikusan lelassúl. Kb. 15 másodpercig tölt, a korábbi 3-4 helyett. A másolás valami borzasztó. Eleinte még volt olyan, hogy 50 mb/sec-el kezdett, de már akkoris rögtön csökkent, és végûl elérte nagyobb file-oknál a 3 mb/sec-es határt is, bár néha-néha vissza próbál kapaszkodni, mintha valami memória kiürûlne, és újra töltõdne. Ilyet FAT alatt még sosem tapasztaltam. Ott stabilan 40 mega környékén volt a sebesség (+/- 5) Mi lehet a probléma? Az gáz, ha 2 vinyó van 1 IDE-kábelen? Mert eddig nem volt vele baja. Segítsen valaki, ha tud!
Thx
Ahoj
NTFS esetében a registry-ben állítsátok be a következõt:

Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > Filesystem. Add a new DWORD value - "NtfsDisableLastAccessUpdate" and set value to 1.

Gyorsabb lesz, mert nem használ utolsó módosítás bejegyzést a fileokhoz. (Ez nem az a dátum, amit a Total Commander kiír, az ugyanúgy meglesz.)
Gerry
Nekem gyakorlatilag 4 éven keresztül vegyesen volt FAT32 és NTFS partíció a winyóimon, és SOHA semmi gond nem volt, pedig másolgattam keresztbe-kasba. Amúgy több helyen is tudom, hogy vegyesen van FAT32+NTFS, és még sehol nam tapasztaltam ilyen gondot. Akkor lehet esetleg baj, ha valami külsõ programmal próbálja meg az ember átkonvertálni a FAT32-t NTFS-re, de én ezt windows XP-n belül oldottam meg a belsõ convert paranccsal, és semmi nem keveredett össze, pedig teljesen tele voltak a partícióim adatokkal.

a_n_d_r_e_w
Lenne egy kérdésem. Úgy halottam több helyrõl is, hogy ha valaki NTFS-rõl másolt át FAT-ra, akkor az az egész fatot hazavágta. Tud-e errõl valaki valamit?

One Vision. One Purpose.

Gerry
Így igaz, Windows 2000 és XP tud konvertálni alapból, és ráadásul az NTFS kevésbé töredezik, mint a FAT32, tehát szerintem mindenképpen érdemes áttérni NTFS-re!

Shep
át lehet convert.exe segítségével, parancssorban beírod hogy help convert.exe és kiírja a használatot, de ha nem használsz több gigás fileokat akkor ne konvertáldd át maradj a fat32 -nél.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Én úgy tudom, hogy a Partition magic-kel át lehet konvertálni a fájlrendszert.

Aquli
egy particiot amin mar van adat at lehet konvertalni ntfs-re? bocs a lama kerdesert.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Hi all!

Az igaz, hogy Partition Magic-el a windows-os particiot is át lehet konvertálni FAT32-rõl NTFS-re adatvesztés nélkül??

Gerry
Szívesen!

scynetyc
na,csak ma álltám neki.csak ugy sikerült,hogy megszüntettem azt a particiot és csináltam ujat és ráadásul megmaradt a d meghajtomon minden anyag :o)) köszi a segitséget
Gerry
Hajrá, bár remélem már kész van...

scynetyc
köszike, most fogok hozzá.szurkolj nekem :o)
Gerry
Szívesen, én ezzel csináltam, és nekem megvolt hamar igaz én scak 3GB-ot konvertáltam. Ja, ha nem megy valami, akkor a helpjét is le tudod kérni, mégpedig így: convert /?

scynetyc
még nem ,de megprobálom, köszi!
Gerry
Azt próbáltad már, hogy beírod a start menü run mezõjébe, hogy cmd, majd enter, és utána kiadod ezt a parancsot: convert c: /fs:ntfs

scynetyc
Gondolom az nem megoldható,hogy fogom és kivágok mindent a c meghajtoról,majd restartolok és ugy teszem fel az op-rendszert. Nekem csak az a bajom az ntfs-el,hogy nem tudok formatálni.
scynetyc
köszike,de nem megoldható nekem ez a rész sajnos.
[Jakuza]
Beleteszed egy olyan gepbe a vinyot, ahol van OP rendszer masik vinyoin, majd feltelepited oda a Partition Magic nevu programot es azzzal atkonvertalod az NTFSt, Fat32re.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

scynetyc
Szia Gerry!
Most jutottam odáig,hogy kiprobáljam amit irtál,de nem jött össze.Betettem a cd-t és Új telepitést kérve feltettem ismét az oprendszert,de sehol nem kérdezte,hogy ntfs vagy fat-ot akarok feltenni.Végül is nem csináltam új particiot ,mert a d meghajtómról nem tudom hova tenni a cuccokat és nem akarom,hogy elvesszenek.
Gerry
Töröld le azt a partíciót, amin a régi rendszer van (telepítõbõl is le tudod törölni), és utánna amikor a telepítõ létrehozza az új partíciót megkérdezi, hogy NTFS-re vagy FAT32-re akarod formázni!

scynetyc
Hali!

Egy játék /MGS/ miatt átkonvertáltam a a Fat32-õt NTFS-be mindkét meghajtomon. A c meghajtomon van az operácios rendszer/XP/ és az egyik nap ujra kellett tennem az op.rendszert, de gondom volt vele, mert mikor formatálni akartam ,nem engedte ,mondván hogy semmilyen fat-rendszert nem talál. Kénytelen voltam rátelepiteni lemezrõl a régi op.rendszerre az ujat. Lécci valaki magyarázza el ,hogy tudom visszakonvertálni az ntfs-t fat32-re, vagy hogy lehet ntfs-en formatálni, illetve ha nem kell rajta formatálni, akkor mi a teendõ ha uj oprendszert akarok feltenni.
Elõre is köszike a segitséget.
scynetyc
Sziasztok! Nagy kérésem van, szakvizsgához kellene a páromnak anyag arról :
1. FAT fájlrendszer.
2.Operációs rendszerek elhelyezkedése a lemezen.
3.Betöltésük.
4.RAID eszközök.

Lécci ha valaki tud segiteni akár ideirással akár magyarnyelvû leirást tartalmazó honlappal, kérem jelezze. Köszike ,elõre is.
T. Supervisor!
Én is megköszönném az ntfs for win9k elérhetõségét...
Elõre is...
NTCopy.exe
ntfs_for_win9x_107
pl
Megy win98 alatt,sőt gyorsabban másol ha win98 ról bootolok mert nem kezeli a file szintű jogokat..
Nézd, teljesen attól függ mire használod... nem kell mindenhez nagy procc és döbbenet memória...

Seek time != olvasási sebesség!
Evil
nameg azon gondolkozom hogy az xp proffessionalt vagy a home editiont rakjam fol.Csak a halozati reszben kulonboznel vagy van egyeb hianyossaga is a home e. nak a prof. hoz kepest?De a lenyeg meggyoztetek az ntfs javara legalabb annyi elonye lesz hogy pill alatt lemegy a scandisk vagy a norton. 😊

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Kenny
persze hogy latom. eleg hulye kerdes volt szinte biztos voltam benne hogy igen de azert meg kellett kerdezni😛
Laalee
persze

te latod win alol a linux szerverek adatait?😊

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Kenny
lenne egy kerdesem ezzel kapcsolatban
vazolom mivan:
mar jo reg van ntfs-en egy nt5 om.
a masik particiot FTP servernek hasznalom azon progik filmek stb van. eddig fat32 es semmi gond nemvolt. de ha pl atnyomnak ntfs re akkor a win9x as felhasznalok is latnak?
ember
"- Kissebb mértékű (elenyésző😉 töredezés
- Újabb jobb indexelési és seek eljárás"

pont ettől gyorsabb az ntfs
Pheel
Menni fog a dolog, nekem is így épül fel a rendszerem. Slack pedig gyakorlatilag nincs ntfs-en. A lassulás minimális, nem észrevehető, viszont egy checkdisk pillanatok alatt lefut, míg fat-nél hosszú percek kérdése. Mindenképpen tedd át!
Az NTFS gyorsabb...

Oldal 1 / 2Következő →