eDonkey2000
-
Hosszú évek tapasztalatai alapján sztem az emule-on igazán akkor jön nagyon jól egy letöltés, ha:
-Viszonylag ritka darabról van szó (olyanról, amit pár megveszekedett "műgyűjtőn" kívül a kutya sem keres :) ), de van 5-10 stabil, jó forrása. Ezek a legjobbak, ezek nálam átlag 30-40-es sebességet produkálnak.
-Friss (max. 1-2 hónapos) cucc, több ezer forrással, benne pár nagyobb "terítő" klienssel. Az átlag olyan 5-20 körüli (erősen ugrál).
-Fake, szexfilmek, vagy olyan fake, ami tele van nullákkal (ami a tömörítés miatt akár 8-10-szeres sebességet is jelenthet). :) Ezek átlagsebessége 20-50 körüli.
Láttam én már 130k-s sebességet is az emule hálón (jó, az az első kategóriába esett). :)
Ami szenvedős/lassú:
-Populáris/friss cuccok, 4-600 forrással, több ezres queue listákkal (amelyek egymást akadályozzák; nálam most 800-as a max. limit, e felett nem állok sorba, nincs értelme). Ezeket nem igazán jó a muléról szedni, a torrent/dc messze gyorsabb.
-Extra ritka dolgok stabil források nélkül.
Hozzátenném, hogy én nem warezolok, inkább ebook/régi film témában mozgok. De emellett is vannak olyan napok, amikor iszonyat szenvedős az egész mule, alig moccan valami. Ami meg nagyon friss, azt megvárom / elolvasom, hogy milyen, így a potenciális címek 99%-a már kidobható. :)