qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Dodo55
    Hi!

Internet 30 csomagunk van (jónéhány éve ezt adták olcsón társasházi kedvezményre). Az ügyfélszolgálaton nemrég azt mondták, hogy kellett volna kapnunk egy levelet, hogy átraknak FP 50-re, illetve postán fognak küldeni egy ED3-as modemet.

Namost az a helyzet, hogy mi ennek ellenére semmiféle levelet nem kaptunk...
    Neten hivatalos infot semmit nem találtam, viszont itt is és több más fórumon is írták többen, hogy ők kaptak, sőt, a legtöbben még áprilisban.

Eddig csak olyan emberek hozzászólásával találkoztam, akik valamilyen FP csomagban vannak.

Kérdés, hogy van olyan közületek esetleg, aki kapott ilyen levelet és nem Fiber Power, hanem Internet XY csomagban van?

(Az I30 és FP30 között egyébként csak a nyilvános IP címek számában van különbség, ezen kívül tök ugyanaz a két szolgáltatás minden paramétere).

A modemet egyébként állítólag május 10-en valahányadika és június 10-en valahányadika között küldik majd. Jelenleg egy Motorola SB5101 ED2-es modemünk van 2005 óta változatlanul, annak idején még a fél megás Chello Light csomaghoz kaptuk. Mivel nagyon közel van az új modem (állítólagos) postázásának időpontja, gondoltam nézek egy Speedtestet hátha a csomagváltás már megtörtént technikailag. 32Mbps-t mértem DS irányban, de a modem élet és modellkora miatt ez az eredmény elég kétértelmű: lehet a 30-as csomagon van ennyi plusz még, de az is lehet már 50-en vagyunk, de csak ennyit bír kihajtani a Motorola.

Egyre jobban idegesített, hogy most akkor lesz emelés nekünk vagy sem (ügyintéző vs. meg nem kapott levél), így gondoltam benézek az online ügyfélszolgálatra, ahol is a My UPC rendszer ismertetőjében felsorolt "Bekötött termékek listája" opció jó információforrásnak tűnt a 32 Mbps mérési eredmény hátterének végére járni.

Az is elég idegesítő volt már, hogy az ügyintéző által említett levelet nem kaptuk meg, erre jött a következő élmény: a My UPC rendszerbe való regisztráció nem lehetséges, az ügyfélszámot már regisztrálták. OK, akkor próbáljunk belépni (biztos már regisztráltam csak nem emlékszem, próba a modem reges userrel és jelszóval és még pár egyéb lehetségessel): a felhasználónév vagy jelszó helytelen. Jó, kérjünk jelszóemlékeztetőt: olyan titkos kérdés, amit biztos nem állítottunk be. WTF??? De nem gáz, meg lehet adni aktivációs kódot is, amit regisztrációkor kaptunk: számos email fiók átnéz, sehol semmi...

Na de még ez se gáz, lehet újat kérni ügyfélszám alapján és itt kezdtem el igazán aggódni: EZT AZ ÜGYFÉLSZÁMOT MÉG NEM REGISZTRÁLTÁK!

Na most akkor mi van? Regisztrációkor nem engedi mert hogy regisztrálták, aktivációs kód kérésénél meg azért nem engedi, mert nem regisztrálták...

Jelenleg már attól tartok, hogy valami gebasz van az adatainkkal a UPC rendszerében, ezért ad ellentmondásos hibaüzeneteket a My UPC fiókkezelése, és ugyanezért nem kaptunk levelet esetleg...