A problémám, hogy a gépem ping test easyvel tesztelve kb. 7-8 %-os csomagvesztést produkál (általában periodikusan). Ezek még nem zavarnának, de véletlenszerű időközönként le is szakadok a netről pár másodpercre, majd tökéletes pingekkel megy tovább.
A probléma csak windows 7 alatt jelentkezik!
Próbáltam Xp-vel -> nincs csomagvesztés. Próbáltam a windows 7 friss telepítéssel, Sp1-el és anélkül, friss driverekkel, régiekkel, de win7 alatt megint van. Időközben teljesen lecserélődött a gépem is (a hálózati chip is ezzel), tehát az sem jöhet már szóba, hogy a hardver nem kompatibilis (config: i2500 k, asrock z68 pro3, 2x4gb ram, gtx 560 ti).
Teszteltem teljesen szűz telepítéssel, aktiválás előtt, defendert letiltva, tehát az sem játszik, hogy tűzfal vagy vírusirtó fogja a forgalmat. A UPC kb. 5-ször volt kint, minden normálisnak talált, és legutolján amikor xp-s laptoppal jöttek, akkor ők is látták, hogy azon nincs csomagvesztés (nekem sem, ha ugyanezen a gépen xp van).
Részemről ez már X akta kategória, kizártam a hardver hibát, vagy a windows 7 szar, vagy a realtek chipek (2 alaplapi és 1 pci-e próbálva) és driverek, avagy a UPC modem és beállításai nem jönnek össze a Win 7-el (ezt tagadják).
Ha valaki UPC-nél van windows 7 oprendszerrel, esetleg nézze meg Ping Test Easy programmal a kapcsolatát, nála mi a helyzet.)