qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • KranaZoli #19962
    Lenne pár újabb kérdésem, mert elhangzottak itt olyan infók, melyeket nem teljesen értek, de szeretnék. :)

"Tehát ha telepítgetsz gépeket és cserélgeted őket,akkor a modem regisztrációs lapot újra kell majd csinálnod,és akkor újra rá tudsz dugni 3 gépet."

Gery, amit írtál azt úgy értem, hogy max. 4db eszközt lehet rákötni, vagy hármat(?) és utána már hiába dugok rá bármit, az nem müxik.

Mijjaza modem regisztrációs lap és mit kell majd újra csinálni?!

Nálam egy Scientific-Atlanta Cable Modem figyel. Ennek az IP címe: 192.168.100.1 Ez behoz egy oldalt, de a System tabfülön kívül az összes többire azt írja, hogy ez a fícsör nincs engedélyezve. A System is csak passzív adatokat tartalmaz. Nem tudok Én ott csinálni semmit. :O

"viszont arra vigyázz,hogyha ellövöd ezt a 3 lehetőséget, és nincs olyan géped aminek a mac-jét beregizted már akkor egyik géped sem fog ip-t kapni, tehát nem tudod újra regisztrálni a mac címeket."

Hogyan tudok Én MAC címeket regisztrálni?! Az asztali gépem több mint vszínű állandóan rajta lesz. De Én pl. éjszakára áramtalanítok mindent, ha nem töltök le, stb... Lekapcsolom a Kábel modem-et, mindent a hosszabbítóval. Ezt csak úgy bónusz infónak írtam. :D

"start, 15, 30: 1 frekin kommunikál a modem (DOCSIS 2.0)
    60, 120: 4 frekin kommunikál a modem (DOCSIS 3.0)"

No, ezt sem értem. Mijjaz, hogy 1 frekin, 4 frekin kommunikál a modem?!

"Szerintem kap IP-t bármilyen MAC-el, max olyankor csak a regizős oldalt tudja elérni, és tudja regisztrálni a MAC-et, utána meg már megy a net is. Legalábbis régen amikor UPC-s voltam még így volt."

Már megint ez a regizés. Mi a pöcsöm az a regizés és hol kell, ha kell?!

Sorry és köszi!!!

Egész pontosan, Nálam ilyet állítottak üzembe:

Cisco DPC/EPC2203 VoIP Cable Modem