22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • safifoto
    eddig az alaplapi lan kártyával csinálta, de vettem egy pci-os lan kártyát a napokban, de azzal is elkezdte
  • KranaZoli #19987
    Nincs egy külön PCI-os LAN kártyád?!
    Ill. nincs-e újabb chipset driver az alaplapodhoz?! (főképp a LAN-hoz)

Lehet, hogy az alaplapi LAN-od szarakodik, vagy a driver-e. Ha lenne egy külön PCI-os LAN kártyád, akkor könnyebb lenne kideríteni ezt.
  • safifoto
    tegnap ezt írta:
    Úgy tűnik, a számítógép beállításai megfelelőek, de az eszköz vagy erőforrás (www.microsoft.com) nem válaszol Észlelve
    Észlelés részletei

Diagnosztikai adatok (Hálózati Adapter)
    A(z) hálózati adapter diagnózis részletei:

A(z) Local Area Connection 2 hálózati adapter illesztőprogram-adatai:

Leírás . . . . . . . . . . : ASUS NX1001 Network Adapter
    Gyártó . . . . . . . . . : ASUSTek Computer Inc
    Szolgáltató . . . . . . . . . . . : ASUSTek Computer Inc
    Verzió . . . . . . . . . . . : 5.1.7.928
    Inf fájl neve . . . . . . . . . : C:\Windows\INF\oem35.inf
    Inf fájl dátuma . . . . . . . . . : 2007. szeptember 28. 9:12:20
    Szakasz neve . . . . . . . . . : ip100Avista.ndi
    Hardverazonosító . . . . . . . . . . : pci\ven_13f0&dev_0200&subsys_82131043
    Példányállapot-jelzők . . . . . : 0x180200a
    Eszközkezelő állapotkódja . . : 0
    Adapter típusa . . . . . . . . . . . . : 6
    Fizikai adathordozó típusa . . . . . . : 0

Hálózati diagnosztika naplója
    Fájlnév: 8331156C-24AC-4714-A40F-6D196DFFC381.Diagnose.Admin.0.etl

Egyéb hálózat konfigurációja és naplói
    Fájlnév: NetworkConfiguration.cab

Gyűjtemény információi
    Számítógépnév: ZÜMISRÁC-PC
    Windows verziója: 6.1
    Architektúra: amd64
    Idő: 2010. április 22. 22:56:06

Gyártó adatai

Windows hálózati diagnosztika
    A hálózati kapcsolat problémáinak észlelése.
    Csomagverzió: 1.0
    Gyártó: Microsoft Windows
    De ebből én nem sokat értek
  • KranaZoli #19985
    Nézd meg a Felügyeleti eszközökben (Vezérlőpult), hogy milyen problémát ír be a Seven az eseménynaplóba. (ha már 1x talál!)

Esetleg:

rendszergazda parancssorba: (cmd)

ipconfig /release
    ipconfig /renew
  • safifoto
    sziasztok
    Van arra valakinek ötlete hogy néha (1-2 naponta) hirtelen nem töltődik be egyik böngészőben sem az oldal tartalma, csak egy üres oldal, és azt írja hogy kész(nem úgy mint amikor nincs net és azt írja ki hogy a szolgáltató nem elérhető).Ez természetesen nem csak pl a firefox, akármelyik böngésző. Viszont a torrent letöltés nem szakad meg de a google talk vagy a skype igen. Ilyenkor nem tudok csak úgy netet varázsolni, ha újra indítom a gépet. A tálcán nem is jelzi a hibát kis háromszöggel, viszont ha elindítom a hibakeresőt, akkor talál hibát. De ki nem tudja javítani. Már cseréltem routert, hálókártyát és összekötő kábeleket is. UPC esküszik hogy náluk minden rendben :(
    win7 x64
  • solo
    Ehm, holnap jönnek digital gold ot behergelni, meg 30 megás nethez új router ha minden igaz.
    Pakolhatom el minden értékemet, nehogy megint valamit beburjanak:C
  • KranaZoli #19982
    Akkor még továbbra is fejtvény. :D
  • gduck
    Egy ID, ha jól emlékszem az ügyfélszámod egy része.
  • KranaZoli #19980
    Ez, ez mijjjez?!?!
    :D

"A SID egy adott ügyfél egyedi hivatkozási azonosítója."

Mijjaza a SID?!

THX!
  • DjDano
    Köszi!
  • precision
    ITT
  • DjDano
    Hali! Hol lehet aliasokat felvenni/törölni a chellos e-mail címemhez? Nem találom sehol... :(
  • KranaZoli #19976
  • Balumann
    Én már szeptember óta nem érzek egyáltalán semmilyen korlátozást torrenten és máshol sem, lazán töltök időnként 3 megával is, és stabil a net is.
  • Gery85
    szerintem beletörődtek...
  • drogosgeci
    mindenhol mekszűnt a törrent körlátozás? nem sipákol a nép mostanában :P
  • Balumann
    Lehet, hogy én maradtam le valamiről, de ezt én nem teljesen értem. Hisz a kapott UPC-s modemre csak egy gépet lehet rákötni, ha átrakod másikba akkor újra kellett regisztrálni (ez változott?).

Miért nem veszel kb. 4-5ezer Ft -ért egy routert, azt beregisztrálod, a routerbe (belső hálóba) meg azt csatlakoztatsz rá a 4 helyre (+ ha wifist veszel akkor arra többet) amit és amikor akarsz. Mondjuk ezek csak 100/10 -esek, ha 120-as netben gondolkodsz akkor érdemesebb egy kicsit jobbat venni talán :P
  • gduck
    "No, ezt sem értem. Mijjaz, hogy 1 frekin, 4 frekin kommunikál a modem?!"

Akkor egy kis idézet:
    "A Szolgáltató által biztosított Internet-hozzáférési szolgáltatás a kábelhálózaton két frekvenciasávot használ, egyet a „lefelé” irányuló (ún. „downstream”) frekvenciasávok közül (általában az 50-860 MHz-es / 6 MHz sávban), és egyet a „felfelé” irányuló (ún. „upstream”) frekvencia-tartományban, (jellemzően az 5-50 MHz-es / 5 MHz sávban), hogy az Internetezés által megkívánt kétirányú kommunikáció biztosított legyen. Az Internet-hozzáférés által igénybe vett kétirányú kommunikáció aszimmetrikusan veszi igénybe a kábelhálózatot, mivel „felfelé” a kérések, „lefelé” a nagyobb sávszélességet igénylő letöltések történnek."

Annyit kell még tudni, hogy a Te modemed a DOCSIS2 szabványt tudja (nézd a múltkori hozzászólásomban lévő képet), ami egyedejűleg 1db frekvenciát használ. A DOCSIS3 modemem meg 4db-ot! (FiberPower 60 és 120 előfizetésnél adnak olyat)
  • Mike
    téged jelenleg ez nem érint

majd ha 60-120-asod lesz
  • KranaZoli #19969
    Áhám! Köszi!

És mi ez a UPC Optimizer amiről írtok?! Miért jó és honnan lehet letölteni?!
  • Mike
    mondjuk ma éjjel szakított, az RS is jött 3 megával
  • Gery85
    Elvileg a szerződéseden is rajta kell lennie ezeknek a címeknek.
  • Mike
    feltettem a UPC optimizert
    hát, nemtom, sok változást nem tapasztaltam eddig
  • precision
    hát a faq -ban volt még 1-2 cím

firmware -t nem kell, szerintem nem is nagyon lehet
    a reset az olyan mint ha áramtalanítanád a modemet... attól még a központban ugyanúgy megmarad a régi regisztráció :)
  • KranaZoli #19964
    Köszi!

Hát, hogy milyen érdekes címeket tudtok Ti. :O
    :)

Van még vmi fontos és hasznos UPC-s URL?!

Ezeknek a modemeknek a Firmware-t pl. nem kell frissíteni?! Vagy más egyebet?!

Magán az eszközön is van reset. Az miért nem jó pl. ilyenre?!
  • precision
    modemreg itt

"Hogyan tudok Én MAC címeket regisztrálni?!"

Te sehogyan. Ha egy másik gépre dugod a modemet, akkor ugye annak új mac címe van, beregisztrálódik upcnél. Vagyis elvileg most már nem, hanem a modem regisztrálódik, ami 3 maccímig oszt ki ip -t, a 4. -nek már nem.
    Gondolom ilyenkor lehet "resetelni" a dolgot, ha újregisztrálod a modemet a fenti címen.
  • KranaZoli #19962
    Lenne pár újabb kérdésem, mert elhangzottak itt olyan infók, melyeket nem teljesen értek, de szeretnék. :)

"Tehát ha telepítgetsz gépeket és cserélgeted őket,akkor a modem regisztrációs lapot újra kell majd csinálnod,és akkor újra rá tudsz dugni 3 gépet."

Gery, amit írtál azt úgy értem, hogy max. 4db eszközt lehet rákötni, vagy hármat(?) és utána már hiába dugok rá bármit, az nem müxik.

Mijjaza modem regisztrációs lap és mit kell majd újra csinálni?!

Nálam egy Scientific-Atlanta Cable Modem figyel. Ennek az IP címe: 192.168.100.1 Ez behoz egy oldalt, de a System tabfülön kívül az összes többire azt írja, hogy ez a fícsör nincs engedélyezve. A System is csak passzív adatokat tartalmaz. Nem tudok Én ott csinálni semmit. :O

"viszont arra vigyázz,hogyha ellövöd ezt a 3 lehetőséget, és nincs olyan géped aminek a mac-jét beregizted már akkor egyik géped sem fog ip-t kapni, tehát nem tudod újra regisztrálni a mac címeket."

Hogyan tudok Én MAC címeket regisztrálni?! Az asztali gépem több mint vszínű állandóan rajta lesz. De Én pl. éjszakára áramtalanítok mindent, ha nem töltök le, stb... Lekapcsolom a Kábel modem-et, mindent a hosszabbítóval. Ezt csak úgy bónusz infónak írtam. :D

"start, 15, 30: 1 frekin kommunikál a modem (DOCSIS 2.0)
    60, 120: 4 frekin kommunikál a modem (DOCSIS 3.0)"

No, ezt sem értem. Mijjaz, hogy 1 frekin, 4 frekin kommunikál a modem?!

"Szerintem kap IP-t bármilyen MAC-el, max olyankor csak a regizős oldalt tudja elérni, és tudja regisztrálni a MAC-et, utána meg már megy a net is. Legalábbis régen amikor UPC-s voltam még így volt."

Már megint ez a regizés. Mi a pöcsöm az a regizés és hol kell, ha kell?!

Sorry és köszi!!!

Egész pontosan, Nálam ilyet állítottak üzembe:

Cisco DPC/EPC2203 VoIP Cable Modem

• ToCsEk
    miért van az hogy, tegnap reggel óta hol van ipv6 kapcsolat hol nincs, nagyon idegesítő, hogy egyik pillanatban van net, másikban pedig nincs..
    ötlet? megoldás?
  • Mike
    no ezért kell a router
  • Gery85
    Nálunk a 4. gépnél kiírta,hogy nincs vagy korlátozott a kapcsolat és semmit nem lehetett elérni.
  • ACE
    Szerintem kap IP-t bármilyen MAC-el, max olyankor csak a regizős oldalt tudja elérni, és tudja regisztrálni a MAC-et, utána meg már megy a net is. Legalábbis régen amikor UPC-s voltam még így volt.
  • gduck
    1. Az alaplapodon gigabites kártya van, max switchből kellene gigabites.
    2. Nekem FB60 van, torrentet nem futtatok, FTP általában 30 Mbit/s, speedtest.net 60 Mbit/s.

UI:
    start, 15, 30: 1 frekin kommunikál a modem (DOCSIS 2.0)
    60, 120: 4 frekin kommunikál a modem (DOCSIS 3.0)

• Gery85
    azért valamilyen szinten nézi a macet,csak automatán beregizi, 3 gépet tudsz így rákötni a netre, a negyedik gép már nem fog ipt kapni,értsd: ha 3 gépet már rádugtál,és utána leválasztottad őket,akkor is hiába kötöd rá a 4et mert nem fog ipt kapni.Tehát ha telepítgetsz gépeket és cserélgeted őket,akkor a modem regisztrációs lapot újra kell majd csinálnod,és akkor újra rá tudsz dugni 3 gépet.
    viszont arra vigyázz,hogyha ellövöd ezt a 3 lehetőséget, és nincs olyan géped aminek a mac-jét beregizted már akkor egyik géped sem fog ip-t kapni, tehát nem tudod újra regisztrálni a mac címeket.
    De ha az asztali géped vagy a notebookod mindig rá van dugva,akkor mindig van egy géped amivel újra tudsz regelni.
    Nekem is így van a melóhelyen ezért mi azt csináltuk,hogy a két gép amit én és a munkatársam használunk az switchen keresztül rajta van közvetlenül a neten,és amiket hozunk be szervízelni,azok routeren keresztül kapcsolódnak, így a 3 ip-ből kettő megy a gépre és 1 a routerre.

Van a 120mbit 120mbit.
  • KranaZoli #19955
    Hoztam melóhelyről egy mezei 3Com passzív 5 port-os Switch-et. Nem Router-t, sima LAN Switch. És működik! :D

Zokszó nélkül megy a NET párhuzamosan notin és asztali gépen is.

Fasza!

Mondjuk relatíve ritkán fogom párhuzamosan használni, de néha telepítek gépeket kollégáknak, így könnyebb lesz. Ill. asztali gépen game, vagy film stb... közben notin meg letöltés. Azért azon, mert ha úgy hagyom éjszakára nem a drágább asztali PC dübörög (ami drágább is, meg hangosabb is :); hanem a noti. Faszányos, faszányos. Tetszik!

Jó ez így, hogy nem kell pöcsölni MAC klónozással.

Ha T elengedne a qrva mobil net-ből rögtön váltanék gyorsabb csomagra!

btw:

Melyik csomag éri meg ár/érték arányban a legjobban?!

Mire is gondolok:

Ami most van az a 2-2,5Mbps-os start csomag. Szépen hozza is a 2Mbps-os értéket. De nézem gyorsabb elérésnél szépen zuhannak a garantált sávszélek.

Pl.: Ott van a 120Mbps-os Fiber Power, ami eleve furcsa Nekem, mert a legtöbb alaplapi LAN 100Mb-es, szal ha tudná is a 120-at, akkor oda már Gigabites LAN kártya kellene, nem?!

DE! Gondolom Én! Nincs az 120Mbps. A 30/4 meg azért pöttyet xar, mint garantált sávszél. :O

Vmi ilyesmi érdekelne, hogy melyiket lenne érdemes választani. Ahol azért a max. sávszél kb. meg is egyezik a nyújtott sávszéllel, stb...

• Gery85
    szerintem csak egy sima tcp optimalizálást csinál.Nem tömörít semmit.
  • ToCsEk
    valaki el mondaná hogy mi a f*szt csinál az upc a k*rva dns hálózatával hogy mindig meghal????
  • Mike
    aha
    és mit csinál? tömöríti az adatokat?
  • Gery85
    Nekem fent van, tényleg ér valamit, ha 1 szálon töltesz.
    Nekünk nélküle 4MB/seccel megy az FTP,ha fent van,akkor 12MB/seccel
  • Mike
    60-120-hoz ajánlgatott optimálizáló izét xp-hez próbáltátok már?
  • bertino
    ha mákja van, biztos.