Idéznélek: "60-as netem van amit akárhol mérek 10-15 Mb-nél nem megy feljebb,ez ugye a garantált 20 Mb-et se éri el.
Viszont ha leállítom a vírusirtómat rögtön felugrik a sebesség teszt 35-40 Mb-re."
Ok-okozati összefüggés: bekapcsolt vírusirtó - lassú net, kikapcsolt vírusirtó - gyors net.
Mint előttem is mondták: a torrent az UPC hálózatán priorizálva van. Tegyük hozzá nem véletlenül. Ebben a fóumban, más topikokban többször felmerült téma a "nem tudok böngészni torrentezés mellett miért?"-kérdés, aminek a megoldása rendszerint a torrentkliens helyi megzabolázása volt. Egy ISP hálózatán azért kissé több gondot okoz a torrent.
A sebességtesztek általában a távoli 80-as TCP porton (HTTP - amit a webböngésző is használ) keresztül működnek. Ezt a portot a UPC nem korlátozza, hisz a böngészés nem egy hálózatot intenzíven igénybe vevő alkalmazás (ráadásul a torrenttel ellentétben - amit az előfizetők aránylag csak kis hányada használ, de a hálózati adatforgalom nagy részét képezi - az ügyfelek mindegyike használja).
Viszont a #18946-os hozzászólásodból kifolyólag a vírusirtó valamilyen okból visszafogja.
Ráadásul mint utólag említetted torrentezel, ami további problémákat vet fel. Még ha kikapcsolod a torrentklienset, az IP címedre a kliens kiiktatása után is fognak menni a torrentklienseddel kapcsolatot létesíteni kívánó ügyfelek kérései - elpazarolva a hálózati erőforrásokat (ezt mutatta meg a netstat is).
Illetve mint azt előttem is mondták a sebességtesztek nem teljesen mérvadóak, ugyanis a szolgáltató hálózatán kívüliek, a szolgáltató meg csak a saját hálózatán belüli sebességért lehet felelős, ugyanis nincs befolyása egy hálózatán kívüli hálózatra, szerverre.