22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • lacinho
    hali, emelték a bronzomat a fiber 15ös netre, de valami még mindig nem ok..állandoan szakadozik a net, online játékra nem lehet használni...nemtudja valaki hogy mitől lehet ez? vistám van és nmincs virusom szal ezt ne irjátok lécci :) köszi előre is a segitséget...

ja és még arra válaszoljatok pls , hogy hogy lehet hogy egyeseknek 10es pingjük van olyan nettel, lásd Lord Nomak képén,nekem pedig soha nem megy 20 alá, 15/1.5ön.. :( Köszi előre is mégegyszer a válaszokat
  • precision
    ha újraregisztrálod a modemet akkor 1 napon belül megemelik
    url a FAQ -ban
  • Lord Nomak
    Jó, de akkor a másik 20 embernek akit ismerek miért növelték már a netet ? Ezért nem értem.. mármint ők növelték maguknak ilyen vagy olyan módon. De itt képtelenség -.-
  • werkfilm
    november 15ig emelik
  • Lord Nomak
    Az mitől lehet, hogy asszonykának még mindig régi net sebessége van mikor elvileg már F15-ös csomagba kellene tartoznia. Próbáltuk pcreg oldalt is meg a modemet is pihentetni pár percig, de semmi változás.. meg ugye elvileg a mostaniaknak akiknek F15 van írva azoknak tényleg annyinak is kellene lennie, e helyett meg van ez jelenleg:

Érdemes lenne upc központot felhívni és panaszkodni, hogy nem növekedett a net sebesség ?
  • ÁjjLe BoBBi
    így van. el lett írva.
    csak nem tudtam hogy ez 10/100as vagy 100as vagy mivan most...
    lényegtelen leugrok a számtech boltba és veszek 1gb-es karit 2ezerér ;)
  • Dj Faustus #18973
    "...szóval realtek rtl80209 as -kártyának elégnek kellene lennie a 60as fiberhez?"
    A Realtek 8029-es hálózati chipje csak 10 Mbit/sec-os.
    80209-ről még nem hallottam.
  • Zsoltika 007
    Bármelyik 100 mbites fast ethernet kari elég. A 120-asnak kell már gigabites.
  • ÁjjLe BoBBi
    ...szóval realtek rtl80209 as -kártyának elégnek kellene lennie a 60as fiberhez?
  • Zsoltika 007
    Azért jó felhívni őket mert a technikus meg tudja nézni a helyzetet a modemedig. Ha addig jó minden akkor már tudod hogy a háló kártyával/beállítással lehet baj.
  • ÁjjLe BoBBi
    Most mondta a párom hogy tegnap a upc-s csávókám még az alaplappal is problémázott valamit, hogy nem ártana lapot cserélni :O
    Abit ic7 lapom van valami integrált hálózati szarral ami le van tiltva és egy realtek rtl8029 -et használok.
    Bár az is igaz hogy hosszasan kutatta a gépemen hogy hova csatlakozzon a modemmel...nem egy bonyolult dologról van szó O.o
  • Zsoltika 007
    Be kéne telefonálni
  • ÁjjLe BoBBi
    Hát ez csodálatos...
    már modemet gépet, mindent újra indítottam és semmi...kb ott vagyok hogy net startot is rendelhettem volna és az közel ennyibe sem kerül...
  • Zsoltika 007
    Nekem mikor bekötötték a 60-ast csak a modem felállását meg kb fél órát mondtak. És 15-20 perc múlva mikor vissza néztem rá már jó volt.
  • ÁjjLe BoBBi
    A párom volt itthon mikor kötötték és azt mondta neki a csávókám hogy kell neki egy nap mire begyorsul, meg valami olyat is mondott neki hogy a modemen van egy led ami kéken fog világítani ha jó a net sebessége.
    Nem tudom hogy ez valójában hogy is van, de még mindig nem jó...
    ugyanazok a mérések mint tegnap, ugyanaz a letöltési sebesség stb.
    Mások írták 10-11ig jó letöltési sebességük van, nekem semmi...nullszint :S
  • gduck
    Elméletileg akinek telefonja is van, annak azonnal megjelenik a sebesség, akinek nincs annak csak másnap!

Ez gondolom azért van, mert a telefon "átrakása" miatt azonnal végrehajtódik a módosítás a management rendszerben, amit egyébként csak vmi esti script csinál meg (ez csak a saját véleményem, lehet teljesen máshogy van!)
  • Dj Faustus #18963
    Idéznélek:
    "60-as netem van amit akárhol mérek 10-15 Mb-nél nem megy feljebb,ez ugye a garantált 20 Mb-et se éri el.
    Viszont ha leállítom a vírusirtómat rögtön felugrik a sebesség teszt 35-40 Mb-re."

Ok-okozati összefüggés: bekapcsolt vírusirtó - lassú net, kikapcsolt vírusirtó - gyors net.

Mint előttem is mondták: a torrent az UPC hálózatán priorizálva van. Tegyük hozzá nem véletlenül. Ebben a fóumban, más topikokban többször felmerült téma a "nem tudok böngészni torrentezés mellett miért?"-kérdés, aminek a megoldása rendszerint a torrentkliens helyi megzabolázása volt. Egy ISP hálózatán azért kissé több gondot okoz a torrent.

A sebességtesztek általában a távoli 80-as TCP porton (HTTP - amit a webböngésző is használ) keresztül működnek. Ezt a portot a UPC nem korlátozza, hisz a böngészés nem egy hálózatot intenzíven igénybe vevő alkalmazás (ráadásul a torrenttel ellentétben - amit az előfizetők aránylag csak kis hányada használ, de a hálózati adatforgalom nagy részét képezi - az ügyfelek mindegyike használja).

Viszont a #18946-os hozzászólásodból kifolyólag a vírusirtó valamilyen okból visszafogja.

Ráadásul mint utólag említetted torrentezel, ami további problémákat vet fel. Még ha kikapcsolod a torrentklienset, az IP címedre a kliens kiiktatása után is fognak menni a torrentklienseddel kapcsolatot létesíteni kívánó ügyfelek kérései - elpazarolva a hálózati erőforrásokat (ezt mutatta meg a netstat is).

Illetve mint azt előttem is mondták a sebességtesztek nem teljesen mérvadóak, ugyanis a szolgáltató hálózatán kívüliek, a szolgáltató meg csak a saját hálózatán belüli sebességért lehet felelős, ugyanis nincs befolyása egy hálózatán kívüli hálózatra, szerverre.
  • Mighty
    "Lehet újdonságként fog hatni, de elárulom neked, hogy a UPC priorizálja jó pár területen a torrent forgalmat napközben."

Ez még mindig tény.
  • ÁjjLe BoBBi
    csoki
    ma kötöttek fiber 60at

valami így sem stimmel, de letöltésben a 20k megállítja...
    nem kéne ennek begyorsulnia???
  • bcsaba73
    Torrent.
    Csak reggel jön jól,utána egész nap csak pöcörög..:)
  • Mighty
    Ok, de milyen letöltés pöcörög ilyen lassan?
  • werkfilm
    1221-et találjátok már meg, vagy budapest tv távgyógyító műsorait hátha hálózati problémák is mennek már az öregnek
  • hexcode
    Az a vicc, hogy én is akár hányszor leírhattam ide, hogy chello silverrel, ilyen értékeket mérek: 3/3, 2/2,5, 4/3 és hasonlók.. senki se válaszolt hogy mit próbáljak:D A max letöltési sebességem is kb 500k körül mozog.. ami elég tré... Kikapcsoltam a tűzfalat és vírusirtót is, és ugyanez van.. (XP SP3, XIII.)
  • bcsaba73
    Igazad van de azért nem akarom leszarni mert igazi sebesség csak délelött kb 10-11 van maximum,utána egész nap csak pöcörög a sebesség,és ahogy vissza olvasok oldalakat ez senki másnál nincs így csak nálam!!
  • bcsaba73
    Start menüs futtatásnál rögtön el is akadtam amit javasoltál.....
    Kaptam egy listát,jó hosszút tele IP címekkel meg minden egyébbel....fogalmam sincs mit kezdjek vele!! :((
    Igazából nem vagyok valami nagy számítástechnikai szakember,úgyhogy bocs ha hülyeségeket is kérdezek.
  • Mighty
    Szard le a sebességtesztet, ha normálisan tudsz igazi adatot letölteni.
  • bcsaba73
    Ezt én tudom,tisztában vagyok vele,de ha max sebességgel töltök le /60mb/,akkor a sebesség test miért mutat csak 15mb-ot?? :)
  • Mighty
    Lehet újdonságként fog hatni, de elárulom neked, hogy a UPC priorizálja jó pár területen a torrent forgalmat napközben. Vagyis nem fog olyan jól jönni az adat, mint éjszaka.
  • bcsaba73
    Köszönöm a válaszodat,mindjárt kipróbálom amiket tanácsoltál.
    Viszont nem nagyon bízok egyikben se,hogy jó lesz utána,mert írtam pár napja itt a fórumon,ami azóta többször is megismétlődött,hogy letölteni torrent oldalakon álltalában reggelente maximummal töltök ,0Mb-el!!
    Hipp-hopp lejönnek a torrentek,majd utána rögtön megyek egy sebesség tesztre és a teszt nem mutat csak 15MB-ot!!!!!!!!!!! Ez hogy lehet???
    Na most azt mondjátok biztos,hogy akkor minek foglalkozok vele,ha maximum sebességgel lejönnek a torrentek,igen ám de még a délelött folyamán vissza is esik a sebesség és kb 10-11 óra után már alig jön lefelé a torrent 1-2mb-al van mikor csak 20-30kb-al!!!!
    Viszont ilyenkor is kb 15Mb-ot mutat a sebesség teszt,és ha kiiktatom a vírusírtot akkor meg kb 30-40 között,de kikapcsolt vírusírtóval se lesz magasabb a torrent letöltése!!
    Szerintem ez nem mindennapi eset! :)
    Egy gépet használok,nincs semmi router,közvetlen modemmel van a gépem összekötve.
  • item
    Nálam AVG Internet Security fut, Eredeti Licences, semmilyen sávszélprobléma nem jelentkezett. Win7 7100RC x64 fut.

Azért az már elég nagy gáz ha egy virusírtó ennyire lefogja az internetet, akkor ott valami abban a hálózati modulban nagyon nincsen rendben.

Használjatok AVG-t megéri az ára sem vészes aki esetleg megvenné..
  • Dj Faustus #18949
    "60-as netem van amit akárhol mérek 10-15 Mb-nél nem megy feljebb,ez ugye a garantált 20 Mb-et se éri el.
    Viszont ha leállítom a vírusirtómat rögtön felugrik a sebesség teszt 35-40 Mb-re."

A legvalószínűbb magyarázat az lehet, hogy a vírusirtó valós idejű víruskeresője és/vagy hálózati adatforgalom-figyelője "visszafogja" a letöltési sebességet (ami nemcsak a hálózati kártyától függ, hanem a gép többi részétől, processzortól, merevlemeztől is), elmatekozgat a letöltött csomagok mibenlétéről (ja és közben frissítheti is önmagát, az is letöltési-sebesség lassító tényező).

Esetleg próbáld meg másik vírusirtóval (vagy a valós idejű/hálózatfigyelő modulját ideiglenesen iktasd ki, hogy kiszűrhessük ezt a tényezőt is).

Mellesleg milyen gépről van szó? Milyen alkalmazások futnak rajta? Nem fut véletlenül a háttérben valamilyen adatforgalom (Állíts le minden letöltést, Start menü Futtatás menüpontjába írd be: cmd, majd a megjelenő fekete ablakban azt hogy netstat -a - ez ad egy listát a kapcsolatokról) Router van-e vagy csak ez a gép csatlakozik közvetlenül a netre?
  • tszd
    legalább nem vagyok egyedül! :)
  • tszd
    igen, a problémás gép ugyanúgy vacakol router nélkül is.
    Friss és normális vírusirtó (NOD32 - folyamatos frissítéssel) van a gépen, illetve tűzfalat (Zone AlarmPro) is használok. A tűzfal nélkül is ugyanez a helyzet.
    Most futtatok egy full vírusellenőrzést, meg kipróbálom a "mailware antibytes" progit is, köszi a tippet!
  • bcsaba73
    Nálam ugyan ez a helyzet,annyi különbséggel akárhányszor leírtam ide a problémámat senki se válaszolt rá!! :)
    UPC-vel is beszéltem,ők se jöttek rá,de náluk minden rendben van.
    60-as netem van amit akárhol mérek 10-15 Mb-nél nem megy feljebb,ez ugye a garantált 20 Mb-et se éri el.
    Viszont ha leállítom a vírusírtómat rögtön felugrik a sebesség teszt 35-40 Mb-re. Ki érti ezt? Én még mindíg nem!
  • gduck
    A problémás gépet is próbáltad router nélkül?

Tipp: víruskereső és "mailware antibytes" (kiváló progi!!!) futtatása, hátha valami élősködő okozza gondot...
  • tszd
    most már csak 2 dologra tudok tippelni:

1. Elég régentelepítettem az XP-t, lehet, hogy egy újrarakás rendberázná a dolgokat
    2. valami hardveres probléma: viszont mivel hálókártyát cseréltem már, akkor csak az alaplapra tudok már tippelni.

Remélem, hogy az 1-es lesz!!!
  • tszd
    Hi! Routerem van, de a másik gép egy laptop volt és router-t kiiktatva közvetlenül kötöttem össze a modemmel. És úgy meg teljesen jó. Szóval valami az asztali gépemmel lehet, de fogalmam sincs, micsoda.
    Néztem az akciós árakat, de nekem a UPC-nél nem éri meg váltanom. Szerintem otthagyom őket rövidesen...
  • gduck
    "Másik gépen kipróbáltam, ott vígan megy a max. letöltési sebességgel"

Hogy van több gép a neten? Switch vagy router?

UI: a goldtól szabadulj meg, nézzed meg az akciós árakat
  • tszd
    ja, nem jó... innen csak 330 KB... :(
  • werkfilm
    innen is?