qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Barnus
    No, ma végre bekötötték a fiber Power 60-at, valahogy a 120asért nem igen láttam értelmét +2ezret fizetni:) Igazából ennek a downloadját se hiszem, hogy kihasználom, már a 15MBites Silverrel is elégedett voltam, csak az zavart, hogy társasházi kedvezményben az újak olcsóbban kapják, én meg nem kérhetem az olcsóbb árat. 5ezret fizettem Chello Silverért, akkor inkább fizetek +500-at és az uploadom is jobb lesz.

Újfajta Motorola modemet kaptam, ami elég sok ideig vacakol az elején, több, mint negyed óra volt, mire lett net.

Nem tudom, hogy más is leírta-e már a tapasztalatait a váltással kapcsolatban, de valahogy ennél az új Fiber Power csomagnál nem azonnali a sebességnövekedés. Ezt csak azért írom, mert ha más is bekötteti, ne ijedjen meg, hogy a upcmeres.upc.hu oldalon nem hasít a nete rögtön a névleges értékkel.

Nekem csak 20/2Mbit sebességet mért eleinte. Innen nem akart feljebb menni. Az upload még a garantált minimumot (3mbit) se érte el. Pár áramtalanítás, dugdosás, újboli modemregisztráció után egyszercsak jó lett. Azt hittem, hogy a routerem nem bír valamit, mert amikor közvetlen a PC-be dugtam a kábelmodemet, rögtön jó lett. Ehhez ugye a prov.chello.hu -n újra kellett regelnem a PC-m hálókártyájára a netet. Megjelent egy opció, amit én eddig nem láttam, vagy nem vettem észre, régen csak egy rádiógomb volt: replace existing MAC address vagy hasonló kiírás. Most volt egy Add as New PC gomb is, azt választottam. Lehet így most mindkét mac-et eltárolta?

No lényeg, hogy azóta hasít és egész szépen hozza is a sebességet, bár azt nem értem, hogy itt lejjebb láttam speedtest.net-es sebességmérést, amin a 120Mbitet is kijelezte szépen.

Érdekes módon nekem a speedtest.net 16mbitnél nagyobb értéket nem mért letöltésre. Upload szépen megvolt 6mbit. Hiába választottam miskolci, nyiregyházai szervert a budapesti helyett, mindenhol 16mbit volt. upcmeres.upc.hu-n viszont 60mbitem van, és a torrentek is száguldanak lefele 6-7mbittel:)