qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • hubman
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Barátomnak UPC-nél van internete. Szeretné megváltoztatni az IP címét, ami ugye elvileg dinamikus, de mint tudjuk az UPC ettől függetlenül kb. csak fél évente változtatja az IP-t. Van egy SMC routere is neki az osztja 4 felé a netet. Sajna nem igazán találtam működő megoldást, próbáltam már az ipconfig /release majd az ipconfig /renew parancsokat is, nem vált be. mindent áramtalanítottam 3 percig majd vissza, de maradt a régi IP-je. Hallottam egy olyan megoldásról, hogy változtassam meg a router MAC címét majd a pcreg.chello.hu címen regeljem be az mac címét és új IP-t fog kapni, de sajnos ezzel az a gond van, hogy nem találják a szülei a szerződést amivel be lehetne lépni a regisztrációs oldalra. A kérdésem az lenne, hogy meglehetne valahogyan oldani úgy hogy ne kelljen a szerződés? ill. ha nem, akkor ha felhívnánk az UPC-t és megkérnénk Őket hogy legyenek szívesek adni új IP-t akkor megtennék? mik a tapasztalatok? Előre is köszönöm szépen a segítséget!