qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • HunnernesKonge
    Azt is elmondták, hogy a bug forrása egy amerikai router, ami meghülyült, és folyton újraszámolja az adatforgalom irányításához az utakat (routerek ugye azok a központi szerverek, amik megmondják, hogy az adataid hogyan érnek el a címzettjükhöz). Ez úgy szivatja meg a magyar júzereket, hogy a Chello európai routerei, amik kapcsolatban állnak ezzel a bugos szerverrel, szintén lelassulnak, mert folyton várniuk kell a válaszra.

w0wos példa:
    Tehát te megnyomod otthon a wtfpwn-ultramegakombó-100%critical-overninethousand-iwinbutton makrót, és az egyik router, ami ezt továbbítaná a Blizzard szerverparkja felé, várakoztatja az adatokat. Miért várakoztatja? Mert az adatforgalom irányítása úgy megy, hogy körbeérdeklődik a vele kapcsolatban álló többi routernél, hogy “hé, van itt valami adat, a Blizzard felé menne, tudja valaki hogy merre van az?”, és be is jön neki pár válasz, hogy “ja, erre van, kűggyed”, meg “aha, hallottam már róla, de tőlem elég messze van”, de - és most veszi fel a szopóálarcot az egyszeri magyar UPC-júzer - ki kell várnia, hogy a nyomorult bugos jenki router is kinyögje, hogy “ÉN EZT A WARKRAFT NEVEZETŰT, EZT ÉN NEM ISMEREM, AMIBE ÉN JÓ VAGYOK, AZ A VEREKEDŐS JÁTÉKOK”. Vagy valami hasonló, sosem beszéltem olyan jól routerül. És amikor éppen az útvonalak napi százezredszeri újraszámolásával szórakoztatja magát a gép, akkor ezt a választ a szokásos pár milliszekundum helyett ennek a százszorosa-ezerszerese alatt nyögi ki. Addig meg áll az egész hóbelevanc, és ezt érzékeled te úgy otthon a gép előtt, hogy beütött a lag.