22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • [HUN]Crassus
    torrentet fullra leszabályozták vagy mipöcs van?
  • milk4
    De csak Mediumunk van/volt(,ma rendeltük meg webshopon a Silver-t).
  • ACE
    Hát az extreme sebességében benne van a medium is, ezért azt is kiszámlázzák, hiszen azt is igénybe veszed...
  • milk4
    Szolgáltatásaim:

kábeltv bronze
    chello extreme
    chello medium
    Alap díjcsomag

Az hogylehet hogy medium és extreme-ünk is van?
  • tompka
    Emelik a letöltési sávot 530Mbitre, de a feltöltés még mindig csak 3Mbit :D
  • daemonervosa
    ez a speedtest bixrol van?
  • Stefling
    Ú, ilyen net nekem is kell, asszem digiről upc-re váltok vissza xDDDD
  • mflex #17728
    Dehogynem jó, nézd meg mennyivel gyorsabb lett:

• mflex #17727
    ez érdekes, mert nálam most, hogy átjöttem winre már megint minden szar lassú, szakad etc...áhh már nem is érdekel.
  • ACE
    Ja attól még hogy merevlemez van hozzá meg IDE, USB csatlakozó, és ez megnöveli az árát még hardveres oldalon nem bizti hogy olyan tuti...
  • mflex #17725
    Akkor melyik jó? nem hiszem, hogy egy 50k router is szar már...
  • tompka
    Ez kb a megszűnt medium :)
    De csinálj upc profilt, és ott mindig láthatod, hogy milyen szolgálatásaid vannak.
  • Zsoltika 007
    Nálam amúgy a mac alatt is ugyanúgy szar volt mikor pc alatt gond volt.
  • ACE
    Az ASUS már mitől lenne jó? :)
  • mflex #17721
    nálam semmi gond mac alatt, új router sem segített, Asus WL-700GE...
    pedig azt hiszem ez már elég jó minőség.

• ChaosTeam
    Teljesen igazuk van... a hiba csak nálad lehet -> hisz te fizettél elő a szolgáltatásukra.... ezekszerint ez nagy hiba volt :)
  • Bazsiii90
    Nekem a régi Chello classic van.Akkor ez most melyik???És mennyire jó ez a sávszél?
  • terribad
    reméljük a nagy oldalak is bevezetik
  • ACE
    Érdekes link
  • technopeter
    Nem tudjátok, hogy a UPC dekóder ( régi fajta) elment az összes csatorna, honlapon meg nem találok semmi infót, csak új típusú dekóder beállításokat.. help
  • terribad
    ne legyél ideges egy szaros net miatt
  • fergusonpapa
    na most ideges vok,megnéztema tesztet multkor 14 volt most 10x egymás után 8...
    nyiregyházi vok,mivan itt még nem volt átállás??vagy szarozik megint??
    telefonáljak be vajon?
  • tompka
    Passz. most néztem meg a speedtest-et. Mivel a procim alapból 100%-on járt, ezért 1percig tartott betölteni az oldalt. Majd megnézem üres járatban a betöltési idejét.
  • Jamirofan89
    azért az iwiw-nél gyorsabb :D
  • bertino
    SG szervere fos, más oldalt próbálj olyankor megnyitni, mikor az SG lassú.

nem tudom mi van ezsgével, de kissé lassucska mostanság.
  • Jamirofan89
    ehh.. 1,8 mb/s.. de akkor miért tölti ilyen lassan az oldalakat? nem értem már több mint fél éve vagyok upc előfizető,de ennyi gond még sose volt a nettel,mielőtt még 15MB-esre feltolták volna
  • tompka
    Most töltöttem külföldről. Stabilan ment 1,2MB/s-el. Azért csak ennyivel, mert nem volt erős a túloldal xD

Jamirofan89: próbáld ki az fsn ftp-jét. Ha innen megvan a sebesség, akkor jó.
    Bár nekem egy ideje innen nem jönnek maxal a fájlok. max 2-2,4MB/s
  • Jamirofan89
    tényleg? 2 perc volt amíg behozta ezt az oldalt

na erre varrjál gombot
  • passatgt
    nem a upc szar, hanem amiről töltesz...
  • Jamirofan89

Remek most már 30 kb/s-al tölt ez a fos
  • Jamirofan89
    Filefront 350kb/s Megaupload 150kb/s ennyit a már jól megszokott 1,2mb/s-ról.Elbaszták... Megint telefonálni és győzködni őket,hogy NEM az a kibaszott modem a hibás és be van dugva rendesen
    A felgyorsított 10MB-es silver ami most már 15 közel 2mb/s sebességgel menne és az újítás óta a fent írt sebességek a stabilak.Persze speedtest max sebességet mutat.HÁT KÖSZÖNÖM U.lowP.ieC.eofshit!
  • ACE
    Furi, eddig alig ment a torrent, most meg csúcsidőben full sávval tudok lefele tölteni... nem értem hogy működik ez náluk...
  • tompka
    Már ahol múkodik a p2p korlát :D
  • bertino
    "A tervezés figyelembe veszi, hogy még csúcsidőben sem jellemző, hogy a kapacitások több mint 10 százaléka lenne kihasználva, így mindenki elégedett lehet."

persze, mert betonkeményen korlátozva van a p2p.
  • Stefling
    Azthiszem ezt még nem olvastátok: http://www.hwsw.hu/hirek/42023/upc-chello-savszelesseg-internet-docsis-ftth-kabelnet-hamarosan-indul-120-megabites-upc-internet.html

Mindenképp olvassátok el, aki még nem olvasta, görgessetek le, mert a lényeg ettől a pontól lényeges: 120 megabit a magyaroknak is
  • Norbull
    1 órán keresztül jó volt. De már nem.
    Be sem merek már telefonálni mert úgy is azt mondják majd hogy a hibát elhárították.
  • HunnernesKonge
    forrás: blackravens.net written by Hancu
  • HunnernesKonge
    Azt is elmondták, hogy a bug forrása egy amerikai router, ami meghülyült, és folyton újraszámolja az adatforgalom irányításához az utakat (routerek ugye azok a központi szerverek, amik megmondják, hogy az adataid hogyan érnek el a címzettjükhöz). Ez úgy szivatja meg a magyar júzereket, hogy a Chello európai routerei, amik kapcsolatban állnak ezzel a bugos szerverrel, szintén lelassulnak, mert folyton várniuk kell a válaszra.

w0wos példa:
    Tehát te megnyomod otthon a wtfpwn-ultramegakombó-100%critical-overninethousand-iwinbutton makrót, és az egyik router, ami ezt továbbítaná a Blizzard szerverparkja felé, várakoztatja az adatokat. Miért várakoztatja? Mert az adatforgalom irányítása úgy megy, hogy körbeérdeklődik a vele kapcsolatban álló többi routernél, hogy “hé, van itt valami adat, a Blizzard felé menne, tudja valaki hogy merre van az?”, és be is jön neki pár válasz, hogy “ja, erre van, kűggyed”, meg “aha, hallottam már róla, de tőlem elég messze van”, de - és most veszi fel a szopóálarcot az egyszeri magyar UPC-júzer - ki kell várnia, hogy a nyomorult bugos jenki router is kinyögje, hogy “ÉN EZT A WARKRAFT NEVEZETŰT, EZT ÉN NEM ISMEREM, AMIBE ÉN JÓ VAGYOK, AZ A VEREKEDŐS JÁTÉKOK”. Vagy valami hasonló, sosem beszéltem olyan jól routerül. És amikor éppen az útvonalak napi százezredszeri újraszámolásával szórakoztatja magát a gép, akkor ezt a választ a szokásos pár milliszekundum helyett ennek a százszorosa-ezerszerese alatt nyögi ki. Addig meg áll az egész hóbelevanc, és ezt érzékeled te úgy otthon a gép előtt, hogy beütött a lag.
  • Lacee
    "A cég egy amerikai szerver hibájára hivatkozott, aminek részben ellentmondtak azok a hétvégéről, illetve kedd reggelről származó traceroute-tesztek, amelyek azt mutatták, hogy a magyar UPC-hálózatában nincs semmi gond, azonban már az európai Chello-szerverek 2-5000 milliszekundumos válaszidőkkel reagáltak Ausztriából, illetve Hollandiából, mielőtt amerikai célpontok felé indultak volna.

Végül fény derült a magyar hálózatot megbénító amerikai szerver titkára. „A problémát az okozta, hogy az adatforgalmunk egy részének továbbításához használt egyik uplink szolgáltató USA-beli routere meghibásodott. Ennek következtében folyamatosan újra kellett számolni a használható utakat ennek a routernek, illetve a hozzá csatlakozó, vele információt cserélő többi routernek is. A sok útvonal-újraszámolás miatt nőtt meg időnként az adattovábbítás ideje a mi hálózatunk egy részén is" – mondta el kérdésünkre a UPC kommunikációs igazgatója.

Az Index által megkérdezett hálózati szakemberek szerint reális, hogy egy ilyen hiba megtalálása ilyen hosszú időt vegyen igénybe, az azonban nehezen érthető, hogy a hibakeresés idejére miért nem irányították át az adatforgalmat egy másik útvonalra."

index.hu
  • bertino
    sejtem milyen érzés :S