qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Falzone
    Csak a torrentet és társait, tehát a p2p cuccokat érinti a korlátozás. A UPC Online Chates ügyfélszolgálatis kollégája válaszolt a korlátozást firtató kérdéseimre. Íme a párbeszéd:

Én: "Miért tetszenek korlátozni a p2p adatáramlást?"

Ügyfélszolgálat: "Annak érdekében, hogy felhasználóink számára a legjobb minőségű szolgáltatást biztosíthassuk, szükséges a forgalmi csúcsidőszakokban a rendelkezésre álló kapacitást úgy elosztani, menedzselni, hogy ne alakulhassanak ki torlódások és a nagy többség számára ne romoljon a szolgáltatás minősége. Meggyőződésünk szerint a legfontosabb mindenek előtt annak a biztosítása, hogy a valósidejű (real time) alkalmazások (böngészés, chat, streaming, stb.) zökkenőmentesen működhessenek, hiszen elsősorban ezen felhasználások esetén érzékelhető, ha az adatforgalomban valamilyen fennakadás van."

Én: "Kár, hogy erről nem tájékoztattak a szerződéskötéskor."

Ügyfélszolgálat: "Ez később került be az általános szerződési feltételekbe, ezért szerződéskötéskor még nem tudták önt tájékoztatni. Másban tudok még segíteni Önnek?"

Én: "Ebben a témában még tud segíteni nekem."

Én: "A korlátozás végleges vagy valamikor majd el lesz törölve? 24 órában korlátoznak vagy csak a napnak bizonyos időszakában?

Ügyfélszolgálat: "Erről egyelőre nincs információm."

Még szerencse, hogy az ügyfélszolgálatis ember sincs képben a dolgot illetően, végülis nem ő dolgozik a upc-nél. Azt is elmondta, hogy nem folyamatos a korlátozás, tehát csak akkor korlátoznak, ha úgy ítélik meg, hogy szükséges. Tehát nem minden kerületben van azonos időpontban korlátozás. Tegyük fel, hogy Budapesten a 13. kerületben 187-en torrenteznek és húzzák a nídforszpidet' 1.1 MB/sec-kel. Ez annyira megterheli a hálózatot, hogy kénytelen korlátozni a kerület sávszélességét, hogy a többi emberke, aki nem torrentezik, hanem reggeltől estig videót néz a youtube-on ne szenvedjen hiányt a sávszélességben.

Mondom akkor fel szeretném bontani a szerződést hűségidőn belül, mert a szerződéskötéskor nem ilyenek voltak a feltételek és ezekre a bosszantó dolgokra nem számíthattam, ám úgy akarom felbontani, hogy ne kelljen a hűségidőt felrúgó X ezer forintos büntetést kifizetnem. Erre azt mondja, hogy beszéljem meg a számlázást végző kollégákkal. Nagy itt a fejetlenség, kérem. Na találjon valaki kiutat!