22959
-
#15493 link
amugy meg van ám digi topik is... :P -
Bucsek #15492 ez adiginet. ez hogyér fáj? néztem a honlapot de csak a bekötési dij van vagy mi a fene. havonta hogyé fáj a start v standard a mitto,én mejik alap cosmag? -
#15491 Mondjuk azt hozzá kéne tenni az egészhez hogy mondjuk a silver esetében te 10240kbit/s ért fizetsz és eldöntheted hogy mire használod akár letöltésre akár netezésre és ha te maximummal töltesz amiért fizetsz annak nem kéne kihatnia a többiekre és mindenkinek garantálni kéne azt amiért fizet...
Szóval nem egymást kéne itt szidni hogy miért ilyen vacak a net néha, hanem hogy a chello minek ad 20megás netet hogyha úgyse bírja a hálózat.
Amúgy meg nálam a Gold csomag atomstabil már jó ideje és csak 1-2x van egy évben kisebb kimaradás vagy nagyobb ping, és a sávszél is mindig megvan :)
Csak ügye a maradék pár százezer ember akinél jó a net nemjön panaszkodni a topicba egész nap :D
(ja és még egy, akinél szakadozik a net hosszabb leállások vannak, annak nemártana végignézni a kábeleket, mert néha nagyon bekavarhat egy rosszabb szigetelés vagy egy gyenge csatlakozás) (Tapasztalat) -
#15490 olvass egy kicsit vissza -
#15489 Az szép.. én sztem távozok 6 év után chellotol.. gó digi, holnap meek is beszélek velük, a hűségem akarom még kijátszani, csak nemtom meg kell-e várni az 1 hónapot, vagy pl 2-3 nap után mondhatom azt hogy bocs mégsem kel, de sztem mondhatom mert akkor már az új lesz érvényben.. -
pepoc #15488 Sziasztok!
Mától már a Deluge sem tölt, ha korlátos időszak van. Ez kész. -
#15487 Ha én most pl váltanék felfelé, kvázi megszűnne a hűségem, akkor mennyi idő kell hogy én azt mondhassam hogy nem jó ez nekem, várnom kell 1 hónapot ? Vagy akár 2 nap után már mondhatom azt, hogy bocsi, nem kell mégse (és ekkor persze már nincs a netre hűségem) és mennyetek a csába ? ( :D
-
#15486 "őőő, hol légkábel a upc? :o "
Ha végig elolvasod a hozzászólásom, láthatnád hogy az áramellátás légkábelen való megoldását taglaltam - mint az sok helyen megoldott.
"Az áram kimaradást meg nem értem. A villany vezetékek a föld alatt mennek "
Szimplán ok-okozati összefüggésből indultam ki - szél + áramkimaradás => légkábelek összeérnek. -
tompka #15485 értem. Nálunk szinte az egész városban lógnak a kábelek a házak közt :)
Az áram kimaradást meg nem értem. A villany vezetékek a föld alatt mennek -
#15484 csomó hely van ahol légkábellel megy, pl nálam is a villanyoszlopon jön a tv:) -
#15483 őőő, hol légkábel a upc? :o -
#15482 tudoméén, ezért is volt ott a smiley :))) -
#15481 arrol beszél, hogy egyébként teljesen igaza van :D -
#15480 Egyetértek veled, én is azért vettem meg a játékaimat, hogy tudjak velük rendesen játszani online, de a torrent miatt - nem saját letöltésem miatt - sokszor magas a pingem és nem tudok játszani. A torrentezők jelentős része meg ugye nem éppen legális folyamatokat végez a torrentezéseivel, így érthető, hogy inkább azt korlátozzák, pláne, mert ott ha csak fele annyival jön is, akkor is "jön" míg egy játék már használhatatlan bizonyos ping felett. És én pl elsősorban netes játék miatt fizetem a netet... -
#15479 stílus rlz... -
#15478 "ilyen erővel miért nem az online játékokat korlátozzák le"
Mert a VOIP, online videó, internetes rádió, online játékok, de ide sorolhatnám a szimpla weboldal megjelenítést, az SSH-t is; ezeknél az alkalmazásoknál sokkal kevesebb késleltetés engedhető meg (a felhasználó kvázi valós időben szeretné látni az eredményt).
"Szerinted a multiplayerben Cod-ozóknak meg Counter Strike-ozóknak a torrentezők miatt volt 80-as pingjük?"
Terheltebb vonalszakaszon teljesen elképzelhető.
"Már megint szenved. De most az egész net. Alig bírt kapcsolódni a modem, mikor bedugtam. Lehet a nagy szél miatt van? Még az áram is ingadozott"
A szél belengeti a légkábeleket, hozzácsapkodja például a vizes faleveleket, ez áramellátási problémákat okoz, ami kihat a kábelmodem tápegységére.
Ha van szünetmentesed, csatlakoztasd bele a kábelmodem tápegységét (ezzel megelőzheted a kábelmodem tápegységének illetve magának a kábelmodemnek a tönkremenetelét is). -
#15477 mert azoknak elég lenne a fent start alatt látható sávszél is bőven, ha a torrentesek nem ennék el előle 40x annyit használva. -
#15476 ilyen erővel miért nem az online játékokat korlátozzák le. ugye ízlések és pofonok... :) -
#15475 kocka... -
Falzone #15474 Te mi a faszról beszélsz, bazdmeg? Szerinted a multiplayerben Cod-ozóknak meg Counter Strike-ozóknak a torrentezők miatt volt 80-as pingjük? Jelzem, hogy miközben 800-zal töltöttem, közben COD2 multiban 45-ös pingem volt, upc silver csomag. -
WAYNEEE #15473 hálistennek..végre az első jó döntés hogy lekorlátozzák a torrentet...így legalább az online játékoknak is lehet egy kis teret hagyni...... -
tompka #15472 Már megint szenved. De most az egész net. Alig bírt kapcsolódni a modem, mikor bedugtam. Lehet a nagy szél miatt van? Még az áram is ingadozott -
tompka #15471 Kösz
Nem ez volt az első eset. Nyáron többször is volt ilyen
Az is ennek tudható be, hogy ha eléri a p2p a max sebességet, akkor újraindul a modem? :) -
#15470 Egyes modemeknek és routereknek gondja lehet a P2P alkalmazásokkal - ha túlságosan szabadjára engedik őket. -
tompka #15469 Na. Modem újraindítás után megjavult. Érdekes....
Ilyenkor "félig" lefagy, vagy olyan üzenetet kap, hogy a p2p-t szinte kapcsolja le? -
tompka #15468 Ehhh
Vmi van itt. Az utorrent alig bír kapcsolódni, és alig megy :S max 30kbájt/sec -
#15467 nagyon nehéz kiutat találni.
írhj hivatalos levelet az ilyen chates hülyeségek helyett :)
aztán hivatalos levélben majd válaszolnak.
az ügyfélszolgálatos nem jogszakértő :) -
Falzone #15466 Csak a torrentet és társait, tehát a p2p cuccokat érinti a korlátozás. A UPC Online Chates ügyfélszolgálatis kollégája válaszolt a korlátozást firtató kérdéseimre. Íme a párbeszéd:
Én: "Miért tetszenek korlátozni a p2p adatáramlást?"
Ügyfélszolgálat: "Annak érdekében, hogy felhasználóink számára a legjobb minőségű szolgáltatást biztosíthassuk, szükséges a forgalmi csúcsidőszakokban a rendelkezésre álló kapacitást úgy elosztani, menedzselni, hogy ne alakulhassanak ki torlódások és a nagy többség számára ne romoljon a szolgáltatás minősége. Meggyőződésünk szerint a legfontosabb mindenek előtt annak a biztosítása, hogy a valósidejű (real time) alkalmazások (böngészés, chat, streaming, stb.) zökkenőmentesen működhessenek, hiszen elsősorban ezen felhasználások esetén érzékelhető, ha az adatforgalomban valamilyen fennakadás van."
Én: "Kár, hogy erről nem tájékoztattak a szerződéskötéskor."
Ügyfélszolgálat: "Ez később került be az általános szerződési feltételekbe, ezért szerződéskötéskor még nem tudták önt tájékoztatni. Másban tudok még segíteni Önnek?"
Én: "Ebben a témában még tud segíteni nekem."
Én: "A korlátozás végleges vagy valamikor majd el lesz törölve? 24 órában korlátoznak vagy csak a napnak bizonyos időszakában?
Ügyfélszolgálat: "Erről egyelőre nincs információm."
Még szerencse, hogy az ügyfélszolgálatis ember sincs képben a dolgot illetően, végülis nem ő dolgozik a upc-nél. Azt is elmondta, hogy nem folyamatos a korlátozás, tehát csak akkor korlátoznak, ha úgy ítélik meg, hogy szükséges. Tehát nem minden kerületben van azonos időpontban korlátozás. Tegyük fel, hogy Budapesten a 13. kerületben 187-en torrenteznek és húzzák a nídforszpidet' 1.1 MB/sec-kel. Ez annyira megterheli a hálózatot, hogy kénytelen korlátozni a kerület sávszélességét, hogy a többi emberke, aki nem torrentezik, hanem reggeltől estig videót néz a youtube-on ne szenvedjen hiányt a sávszélességben.
Mondom akkor fel szeretném bontani a szerződést hűségidőn belül, mert a szerződéskötéskor nem ilyenek voltak a feltételek és ezekre a bosszantó dolgokra nem számíthattam, ám úgy akarom felbontani, hogy ne kelljen a hűségidőt felrúgó X ezer forintos büntetést kifizetnem. Erre azt mondja, hogy beszéljem meg a számlázást végző kollégákkal. Nagy itt a fejetlenség, kérem. Na találjon valaki kiutat! -
#15465 Ha én most pl váltanék felfelé, kvázi megszűnne a hűségem, akkor mennyi idő kell hogy én azt mondhassam hogy nem jó ez nekem, várnom kell 1 hónapot ? Vagy akár 2 nap után már mondhatom azt, hogy bocsi, nem kell mégse (és ekkor persze már nincs a netre hűségem) és mennyetek a csába ? ( :D -
#15464 Nekem meg nem tudom miért lett 10/1-es netből 20/3-as!? De azért örülök neki :)
Nem kaptam semmi értesítőt, hogy emeltek volna vagy stb. -
joe2005 #15463 Sajna nem tudok semmit, de nagyon lassú nálam is a net (Pécs), de csak torrentnél. Tegnapig nagyon jól ment. -
#15462 ha nála megy gondolom nálad van a hiba-.- -
Bucsek #15461 Üdv.
megmondanátok mit csinál mostanában az U PÉ CÉ ????????
Otthon egyszerüen fos a net. szó szeirnt, elnézést... de télleg. 5 perc sétára lakik a haverom és neki is ugyanolyan az internete mint az enyém, és neki 2.8 mbit/s el szedi le a cuccokat, mig nekem joesetben ha elindul akkor is 10perc 1 k**** dokumentum letöltése.
esetleg valaki tud valamit? -
#15460 Ha, váltasz csomagot felfelé már meg is szűnik a hűséged. Én is így csináltam! -
#15459 Nekem is egyenlőre marad UPC sokkal jobb, mint az ezelőtti ADSL volt, még így is.. digi már jön, de nekem még van hűségem upc-nél júniusig kb... -
#15458 digi kevés helyen van, helyi szolgáltatók nagyon drágák, adsl fos
marad chello:) -
#15457 Mivel már nincs hűség a UPC-nél (kivéve, akiknek még tart), már nem okozhat gondot más netszolgáltató után nézni. Ha van persze.
Nem győzöm ismételni: amint szolgáltatni kezd a lakhelyemen is a digi, ki fogom próbálni és cserélek is, ha a minőség megfelelő.
Nekem csak az árral van problémám, mert fele ennyiből kijönnék internet+tv előfizetéssel a Diginél. -
Bagoly81 #15456 és a többi net szolgáltató itt nálunk mértnem kisérletezik ilyennel? egybként. 20 megás a netem és tudjátok holtudtam egyedül kihasználni? csak a torrentel. a weblapok 80% nemad nekem 20 megabites letöltést.
fizetek 10e havonta azért hogy a 20 megábol ha leszedek valamit kihasználjak 300-600k letöltést. tudom hogy nem az upc hibája. de nemérdekell. , tehát ha nemkapok torrentel sem sebeséget akkor lemondom a csába mert egyszerüen seholsem kapok 20 megabitet. értelmét veszti az egész.
-
tompka #15455 Már ahol -
#15454 "Túlságosan leterhelt a hálózat, ha mindenki p2p-ezik vagy mi a picsa?"
Így, ahogy mondod.