UPC Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha ezt Magyarországon bevezetik, akkor annak véres következményei lesznek.
Nem fenyegetõzök, valószínûleg én nem tennék semmi olyat, de ismerem a magyarokat, így is elég szemétségeket kell eltûrnünk, még ha jogilag szabályos lenne a letiltás, mert bûncselekmény az illegális letöltés, akkor is olyan olaj lenne a tûzre, hogy emberéletekbe kerülhetne. Önmagában semmiség, vezessék is be Nagy-Britanniában, ahol ingyen ad gépet az állam mindenkinek, meg ilyesmi, de Magyarországon olyan lenne, mintha azért börtönbüntetés járna, hogy felvesszük az utcán talált pénzt a földrõl. Meg akkor itt az internet, nagyon jól tudja mindenki, hogy percek alatt képes elterjedni bármi, és fél óra alatt képesek tízezrek összegyûlni, és akár valami olyat tenni, amit esetleg megbánnának.

Egyszerûen az van, hogy önmagában ez semmi, de ha úgy nézzük, hogy az internetet akarják vele korlátozni, egy olyan országban, ahol az életkörülmények nem engedik meg a legtöbb digitális adat legális beszerzését, akkor nagyon is veszélyes próbálkozás.

(Mielõtt valaki félreértené, én most Magyarországról beszélek, hogyha itt vezetnék be)
bertino
nincs olyan, hogy nem lehet felmondnai egy szolgáltatást

max kiszámláznak pár 10 ezres kötbért
amit ha nem fizetsz ki, behajtják rajtad keményen kamatostul.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

kiskeke
Vagy nem tudjátok véletlenül, hogy fel lehet-e mondani az elõfizetést?
És ha igen, mennyibe kerülne?

bertino
nem kell 20x beírni

PyRex
ha kapnék egy ilyen levelet, azon nyomban feljelenteném a upc-t, hogy belenéz a PRIVÁT dolgaimba. Meg is nyerném a pert picsagyorsan, bárcsak kapnék levelet! Lenne sok pénzem!

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

mrzed001
Áááááááááá most jöttem rá
Ezek a marhák tutira a sima titkosíttatlan ftp forgalomra gondolhattak, hogy majd ott szépen leloggolják a fileneveket, és eldádázzák a csúnya file-okat másolgató usereket (ennél többet szerintem legalábbis nem tudnak tenni).
SSL-el persze ugyanúgy nem tudnak kezdeni semmit.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Met
csak azt fogják elérni, hogy mindenki visszamondja a netet a legkissebb csomagra

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Mighty
Aha. A bilibe meg pont belelóg a kezük, de csak azért, mert halkan csuktam be a mesekönyvet.

Titkosított adatfolyamból mi derül ki?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

mrzed001
Olvastuk a cikket http://www.sg.hu/cikkek/58103/internetmegvonas_a_letoltesekert_a_briteknel, , reagáltunk is rá.
Megvalósíthatatlan (honnan is tudná a titkosított adatfolyamból, hogy az mi a f.sz ?!?)
Totális átverés az egész.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

bertino
akár így lesz, akár nem
semmi értelme

maga a levelezõszerver fog beledögleni a figyelmeztetések kiküldésébe, annyian töltögetnek már.

Sziasztok. Rég jártam erre. Új információkat osztanék meg veletek az alább idézett hír kapcsán.

Cégünk értesülései szerint MO, mint EU tag, hamarosan csatlakozni fog ehhez a kezdeményezéshez, így már folynak az elõkészületek az esetleges rendszer bevezetésére. Ez természetesen szolgáltatótól független dolog lesz amint a törvény hozzánk is elér, így érinteni fogja az ADSL és kábeles netet is. Ahogy hallottam, már a T-Online-nál is készülõben van a tervezet.

"Egy, a jövõ héten benyújtandó javaslat szerint Nagy-Britanniában törvény kötelezné az internetszolgáltatókat, hogy szakítsák meg azon felhasználóik internet-hozzáférését, akik a második figyelmeztetés után sem hagyják abba szerzõi jog által védett tartalmak illegális letöltését – adja hírül a Timesonline kiszivárgott információkra hivatkozva. (A Green Paper, azaz a törvénymódosítási folyamat elsõ lépéseként elkészített javaslat egyik vázlata jutott a birtokukba.)

A tervezet szerint azok, akik kalózanyagokat töltenek le, elõször egy figyelmeztetõ levelet kapnának, majd, ha továbbra is folytatják ezt a tevékenységet, akkor ideiglenesen le kell tiltani az internet-hozzáférésüket, ám ha ez is eredménytelen, akkor fel kell mondani a velük kötött szerzõdést. Emellett a szolgáltatóknak a bíróság rendelkezésére is kell bocsátaniuk a törvénytelen letöltést végzõk adatait. (Hogy ezeket az adatokat a szolgáltatók megoszthatják-e, meg kell-e osztaniuk egymással is, arról még vita folyik.)

A becslések szerint Nagy-Britanniában hatmillió olyan felhasználó van, akik töltenek le kalózanyagokat, s a jogtulajdonosok szerint évi több milliárd font az ebbõl eredõ káruk, ezért már jó ideje tárgyalnak a négy legnagyobb brit szolgáltatóval a helyzet kezelésérõl. A Timesonline szerint a megbeszélések jelentõsen elõrehaladott állapotban vannak – mivel az Egyesült Államok és Franciaország elkészítette a „három csapásként” emlegetett hasonló tervezeteit, ezért nagy a nyomás Nagy-Britannián –, s már csak olyan részletproblémákat kell megbeszélniük, hogy például a wifis internetezés esetén mi a teendõ, illetve, hogy milyen hosszú idõnek kell eltelnie két figyelmeztetés között stb."
NeoMaN
"le kell szedni" 😊)))

mondjuk még kiskorú vagy, így anyádékat fogják bilincsbe verni, reklámozd csak a hülyeséged melldöngetve....

mflex
Köszi a válaszokat😊

What about the forests?

PyRex
hihetetlen, hogy ez hetente mindig elõjön ez az átlag téma.

Ja most már értem thx 😊
fú hát akkor spórolni kell

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Tigristank
Jelen esetben a decemberi, a januári és végül a februári adatforgalmat nézik.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Bármely egymást követõ 3 hónapra vonatkozik. Tehát január-február-március éppen úgy kitesz egy ilyen ciklust, mint február-március-április. Nem negyedéves bontásról van szó.
Bezzeg akkor emelték meg amikor pont rosz volt a gép, és nem tudtam nagyon tölteni. Most meg amikor lekell szednem egy csomó mindent ilyenkor meg normális 5mbit 😊
eddig ebben a hónapban 109GB-ot termeltem. és még a felénél sem vagyok, amit lekell szedni xD

A 3hónap átlagát veszik mint forgalom. De melyik 3hónap. most újjévkor automatikusan újraindult január-febr-márc? vagy folytatódik?
és ha folytatódik akkor onnantól kell számolni a 3hónapot, amióta bekötötték? azaz áprilisban lett upc, akkor ápr-máj-jún? és így tovább...

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

bertino
ja télleg, az más 😊

A múltkor belinkeltem képet. Vmit csináltak. És egy picit megemelték a sávomat 😊
a város új optikát kapott. és érdekes. azóta itt mászkál az a másik céges kocsi. ami 10/10 és 20/20as netet ad. aszem lesz vmi 😄

bertino
4-5 megabájt ? chelloval ? 😊
esetleg mbit...

Nekem megvolt néha a 4-5mbájt! <#taps>
amúgy 630-650 szokott lenni.

bertino
mondjuk nekem tavaly is megvolt a 639, de biztos csak szerencsém volt 😛

Mighty
NSD írta másik fórumon, hogy felbruttósították pár napja.

PyRex
-10%

bertino
5120/8=640

ugyanígy a feltöltés is

mflex
Az 5120/768 a gyakorlatban mit jelent?
Szóval mennyivel megy fel és jön le?
Tapasztalatok?

What about the forests?

Nem úgy értem. Ahoz hogy FTP-n elérjem max sebességet, kell csinálnom egy torrent be-ki dolgot. elõtte és utánna sem megy a torrent. de a be-ki dolog után felmegy max-ra. elõtte nem! és akkor sem megy semmi csak ez!

én is
írtam privát

Szia!

Leszedtem a SLAX Standard Edition-t, az ftp hivatkozásra kattintva.Kiírtam cd-re bebootoltam, de onnan egy kicsit bonyolult, hogy mit kell csinálni.
Tudnál esetleg némi infót adni arról, hogy hogyan tudom így kipróbálni az ftp-zést?

Köszi!
PyRex
ja 😊

bertino
már akinek

tompka, vedd figyelembe a feltöltést is.. mert ha torrenten megy a feltöltés ezerrel, az lehúzza a letöltést is.

: Asus P5K alaplap, 1333FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2G 1066Mhz Dual Channel, NVIDIA Geforce 8600GT TDH 512Mb, 250G Samsung winchester :: Oprendszer: Windows Vista Home Premium

Úgyértem hogy csak 500al tudok tölteni. Ha közben benyomom a torrentet majd lekapcsolom utánna már 600al jön. Azaz normálisan csak 500at tudok elérni,és nem 600at.

Diginél is így van😄
Nem szereti egymást a torrent és az ftp😄
Éjjel megy, ugyanúgy viselkedik, mint a torrent.Éjjel jó, reggel 8 körül még elfogadható, nappal meg 30-60k.
A linuxos cuccokat kipróbálom, majd beszámolok, hogy mi lett az eredmény.
Köszi mindent!

Marci
Érdekes jelenséget vettem észre!
Mediummal FTP-rõl max csak 500al tudok tölteni. Ha közben elindítom a torrentet akkot természetesen lelassul az ftp. Ha a torrentet ez után lekapcsolom és bezárom, már ftp-rõl 600al töltök.
Érdekes
Ez mitõl van?

Ha ezidáig ment, az még nem jelen semmit, sajnos.
A linken olyan linux változatok vannak, amiket nem kell feltelepíteni a gépre, hanem csak letöltöd az egyiket, kiírod, cd-rõl indítod a gépet és ki tudod próbálni az ftp-zést.

Ha más ftp szerver meg, akkor ennek is mennie kell, mert az FTP-t NEM portszám alapján különbözteti meg a traffic shaping. De akár éjjel is kipróbálhatod, mert akkor egyáltalán nincs korlátozás.

Az, hogy mások meg egyáltalán nem látnak semmit a szerveren, nekem szerver oldali hibának tûnik.

köszi a választ.
Sajnos sehonnan nem tudtam eddig belépni, pár ismerõst megkértem, hogy próbálja ki, beléptek, de semmi nincs a szerveren, nem látnak adatot....én belépek, van rajta minden
más ftp szerver megy, de csak a 21-es porttal tudtam kipróbálni, azt meg ha lekorlátozzák, akkor már tényleg kell "burítani a bilit"....szóval az megy
tûzfal csak win-es van, router is van, viszont egy hónapja uyganezen a konfigon ment szépen minden
linux-hoz sajna nem értek
amit küldtél linket az micsoda?elsõre tesztelõ felületnek tûnik, nagy méretû fájlokat lehet letölteni különbözõ portokollokon?
nézegettem, de nem tudtam eldönteni, hogy mire jó...

Üdv!

marci
ja ez lemaradt : http://slax.hosting4p.com/download.php

marci03
"egy részletes hibakeresési tanácsadással, mert lehet, hogy nálam van a gond...."

omegus arra próbált rámutatni, hogy a p2p priorizálás és az ftp lassulás között nincs összefüggés.
Ki kellene próbálni, hogy
1) ugyanezt az ftp szervert másik chello-s számítógéprõl tudod-e használni megfelelõen
2) ugyanezt az ftp szervert másik NEM chello-s számítógéprõl tudod-e használni megfelelõen
3) ki kellene próbálni, hogy errõl a számítógéprõl más ftp szervert tudsz-e használni megfelelõen
4) tûzfal, router stb kiiktatása segít-e
5) esetleg egy cd-rõl induló linux alól kipróbálva mit tapasztalsz

(Amúgy a kiborítani a bilit legtöbbször azt jelenti, hogy balhézni. Amit Te akartál írni az az, hogy "bejelentettem a hibát". Esetleg "felhívtam a figyelmüket a szerzõdésszegésre")

Most nem akarok azzal foglalkozni, hogy miért nem történt szerzõdésszegés, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy mûködjön megfelelõen.

kedves omegus!
miután kiburult nem történt semmi....ezért is borítottam, mert nem elõször nem történik semmi, volt már rossz tapasztalatom.
bizonyára nem álltál mellettem az ügyfélszolgálati pultnál, így nem tudhatod, hogy a kijelentésem a bilire vonatkozóan, nem azt takarja, ami valójában történt.nem az elsõ problémám ez, a múltkor 2 hétig nem volt netem, 3 modemet kicseréltek, mire kiderült, hogy a ház elõtti villanyoszlopon nem stimmelt valami kütyü.volt, hogy a megbeszélt idõpontra nem is jött ki senki, egész délután vártam õket, ezek után szerintem te is a bilis hasonlatot használtad volna😊
mivel ismerek mindenkit az ügyfélszolgálaton(rendszeres látogató vagyok és nem az én hibámból), ezért a hibabejelentésemet, kultúráltan és fegyelmezetten tettem.
soha nem távoztam még onnan úgy, hogy akár rám haragudott volna valaki, vagy én tettem volna ezt valakivel a ügyfélszolgálaton.
azt, hogy a upc mostanában sûrûn szegi az ÁSZF-et, azt az internetes fórumokról tudom, ezért kicsit fel vagyok háborodva, mert nem azért fizetek havi 16 ezret, hogy weblapokat nézegessek.
p2p nem is érdekelne, de hogy az ftp sem megy az már durva és errõl is panaszkodnak sokfelé, a szolgáltató(ftp) szerint náluk minden rendben.
valóban nem vagyok egy hálózatos zseni, de ahogyan látom te vágod a dolgokat, kicsit segíthetnél a rászorulón, egy részletes hibakeresési tanácsadással, mert lehet, hogy nálam van a gond....ha sikerül megoldani, akkor megcsinálom a környéken az összes havernak, akinek upc-je és ezen ftp-je van.

üdv!

u.i: lehet, hogy a mondatok nem következnek helyes sorrendben, de a másik masinán dolgoztam és közben írtam eme sorokat, ezért az elõforduló mondattani hibákért elnézést.
bertino
volt is ide belinkelve asszem.

Nemtom olvastátok-e mér.. 😊

: Asus P5K alaplap, 1333FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2G 1066Mhz Dual Channel, NVIDIA Geforce 8600GT TDH 512Mb, 250G Samsung winchester :: Oprendszer: Windows Vista Home Premium

2007.12.12. - Duplájára növelte központi internetforgalmi kapacitását a UPC

Budapest, 2007. december 12. - Lakossági internethálózata folyamatos fejlesztésének egyik újabb lépéseként a UPC a duplájára növelte a magyarországi központi világhálós adatforgalmi kapacitását. A UPC a hazai internet-szolgáltatók közül elsõként 20 gigabites redundáns (azaz 2x20Gb-es) kapcsolatot alakított ki a többi szolgáltatóval összeköttetést teremtõ BIX (Budapest Internet Exchange) központban. Így jelenleg a vezetõ kábeles internet-szolgáltató rendelkezik a legnagyobb átviteli kapacitással a hazai adatcsere-központban.

A jelentõs fejlesztést, az eddigi 2x10Gb-es BIX-kapcsolat duplájára emelését a UPC-elõfizetõk adatforgalmának folyamatos, lényeges növekedése tette szükségessé. A chello internet-szolgáltatások felhasználóinak száma az elmúlt egyéves idõszakban mintegy 40%-kal bõvült és mára meghaladja a 260 ezret. Összesített hazai adatforgalmuk azonban az elmúlt alig több mint fél év alatt csaknem a duplájára emelkedett.

A UPC az eddigi legnagyobb mértékû internethálózati fejlesztését és kapacitásbõvítését valósította meg, amikor idén márciustól új internet-szolgáltatási portfoliót vezetett be. A régiek helyébe lépett, továbbfejlesztett chello-csomagok a korábbiaknál akár több mint tripla sebességet biztosítanak és megszûntek addigi adatforgalmi szabályaik is. Ekkortól elõször vált elérhetõvé lakossági felhasználók számára 20Mbps sebességû internet-kapcsolat. A lényegesen magasabb teljesítményû csomagok bevezetése azt a célt szolgálta, hogy a UPC elõfizetõi tökéletesen kihasználhassák az internetes szórakoztató multimédiás és a saját készítésû felhasználói médiatartalmakban rejlõ lehetõségeket. A fejlesztésért a Szélessáv Alapítvány a legjobb sávszélesség-bõvítést végrehajtó szolgáltatónak járó Szélessáv díjjal tüntette ki a UPC Magyarország Kft-t.

Az adatcsere-központi kapacitásbõvítés mellett a következõ hónapokban még további jelentõs fejlesztések várhatóak a UPC hálózati kapacitásának növelésében is.

PyRex
semmi köze ahhoz, hogy milyen internetszolgáltatónál vagy, bármit meg lehet osztani routerrel 😊

Brand
köszi

Csak a nő½ tudja mi a szép:)

Mighty
Igen.

Brand
Lemaradt a ? jel...

Csak a nő½ tudja mi a szép:)