Érdekes elnéznem ezt a témát, ti itt panaszkodtok folyamatosan, hogy jajj nem megy a letöltésem 10 vagy 20 mbit-el, csak fele annyi meg társai - kivétel a nagy ping, ami miatt nem lehet játszani, az valóban elég gáz, ha nem lehet online játszani....
Viszont. Ne gondoljátok, hogy ez a legrosszabb, sőt, mi még majdnem, hogy boldogan repdeshetünk az örömtől, amiért legalább ennyire megy. Én júliusig ADSL-es voltam ( Externet - Ultraweb ....).
"A kábelnetes technológia buktatója. Egy lakóközösség megkap x Mbit sávszélességet és azon osztoznak."
Ez az ADSL-nél is így van csak ott még rosszabb a helyzet. Én azért váltottam át ADSL-ről, mert az utolsó hónapokban annyira lassú volt a net, hogy még weboldalakat se lehetett megnyitni. Ez kezdetben csak hetente 1x 2x jelentkezett 1-2 órára, majd egyre gyakrabban, aztán mindennapossá vált, hogy délután, estefele órákig ( csúcsidőben kb 17-21 óráig) használhatatlan volt a net. Telefonáltam az üszf-nek, akik közölték, hogy bizony most sajnos nagyon sokan csatlakoztak a hálózathoz a környékemen, ezért lassul le ennyire, amikor használják és ez valószínűleg így is lesz ezután - vagyis mindennapos lesz, hogy "csúcsidőben" használhatatlan lesz az internet. Hozzáteszem Bp-n lakok.
Ennek fényében inkább váltottam UPC-re, és egyenlőre nem bántam meg. olcsóbb az itteni 10mbit-es net, mint az ottani 4mbit-es... itt még akkor is megvan az a sebesség, ha csak fele annyit adnak, mint ígértek, és még így is olcssóbb, mint az ADSL volt.