qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Zóanagyvarázsló
    Azért azt nem kellene elfeljteni, hogy az ADSL technológia némileg elavultabb, és ennek kézzelfogható hátrányai is vannak. Egyrészt a 8Mb csak kevesdek számára elérhető, mivel a központtól való távolságától függ, csak elvi maximumról van szó. Én tudom, volt 8 Mb-es ADSL-em, mely a gyakorlatban 3.5 Mb volt, de egyébként is elég keveseket ismerek (pontosabban senkit), akiknek megvan az elvi maximum. Nyílván vannak problémák a chellóval is, de a saját esetemben, valamint az ismeretségi köröm tapasztalatai alapján szinte alig tudnék ilyenről beszámolni, csak a fórumban olvasottakból tudok egyáltalán a bárminemű nehézségről is. Szintén hátrány az ADSL-nek az asszimetrikus mivolta, sokkal kevésbé lehetett egyszerre több mindent csinálni, feltöltés mellet bböngészni is sokkal nehezebb volt - igaz, nem használtam Cfost, mert annyir aazért nem zavart. Mellesleg a 8 Mbit még mindig kevesebb, mint a 10, de gondolom a feltöltés sebesség is kevesebb hozzá.

Ettől függetlenül bizonyos esetekben valóban jobb megoldás lehet az ADSL, de általánosságban ezt nem merném kijelenteni. Ha nem meűködne jól an etem, természetesen én is váltanék, nem vagyok elkötelezve a UPC felé, a hűséget pedig úgysem szokás megbecsülnie a szolgáltatóknak. Azt viszont nem értem, miért van szükség az ilyen ADSL melletti ilyen kampányszagú hozzászólásokra, pláne ebben a topikban. Az rendben van, hogy a gyakori panaszkodás miatt, de az emberek akkor fognak ide írni, ha valami nem megy jól, s nem akkor, ha igen. (Nem csak az utóbbi két hozzászólásra értve, annyi miatt nem reagálnék.)