22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Mighty
    Erre nem tudok mit mondani. Azert en hivogatnam oket, hogy ez nagyon nem koser (minimalis savszelt sem eri el). Raadasul lehet, hogy jopar extrem user kerult a vonalatokra.

Helyi hiba lehet, mert en nem tapsztalok semmilyen lassulast a IV. keruletben.
  • Borg
    Perpill olyan gyors a netem, hogy még a kibaszott netbankom se tudom behozni.

Felhivom ÜSZ-t. Aszondja teszteljem a letöltést az ftp.fsn.hu -n lévő 1GB állománnyal. Elkezdem letölteni, 20kb/s és 0 között ugrál. ÜSZ: hát ez tényleg nem jó ... erre megszakad a vonal. Milyen érdekes.

És ez a szarakodás megy majdnem 2 hete.
  • Mighty
    Mennyi idegig kurva szar a net? 1 nap, 2 nap, 1 het, tobb het?

1-2 nap, bar nem elfogadthato teljesen, de megertheto, hogy bizonyos hibat csak annyi ido alatt tudnak elharitani. Ha 1-2 het vagy tobb, az mar gazos, es nem itt kell ezert rinyalni, hanem bejelenteni. Lehet a szomszed valamit rosszul kotogetett es az zavar be, vagy a modemed ment tonkre, esetleg megserult a lakasodon belul a kabel (kutya, macska megragta) vagy meg sokminden elkepzelheto.

Nem tudom bejelentetted-e, de azzal meg sosem oldodott meg, hogy ide irtal, mert ez a forum nem hivatalos panaszbejelento :)
  • Zóanagyvarázsló
    Azért azt nem kellene elfeljteni, hogy az ADSL technológia némileg elavultabb, és ennek kézzelfogható hátrányai is vannak. Egyrészt a 8Mb csak kevesdek számára elérhető, mivel a központtól való távolságától függ, csak elvi maximumról van szó. Én tudom, volt 8 Mb-es ADSL-em, mely a gyakorlatban 3.5 Mb volt, de egyébként is elég keveseket ismerek (pontosabban senkit), akiknek megvan az elvi maximum. Nyílván vannak problémák a chellóval is, de a saját esetemben, valamint az ismeretségi köröm tapasztalatai alapján szinte alig tudnék ilyenről beszámolni, csak a fórumban olvasottakból tudok egyáltalán a bárminemű nehézségről is. Szintén hátrány az ADSL-nek az asszimetrikus mivolta, sokkal kevésbé lehetett egyszerre több mindent csinálni, feltöltés mellet bböngészni is sokkal nehezebb volt - igaz, nem használtam Cfost, mert annyir aazért nem zavart. Mellesleg a 8 Mbit még mindig kevesebb, mint a 10, de gondolom a feltöltés sebesség is kevesebb hozzá.

Ettől függetlenül bizonyos esetekben valóban jobb megoldás lehet az ADSL, de általánosságban ezt nem merném kijelenteni. Ha nem meűködne jól an etem, természetesen én is váltanék, nem vagyok elkötelezve a UPC felé, a hűséget pedig úgysem szokás megbecsülnie a szolgáltatóknak. Azt viszont nem értem, miért van szükség az ilyen ADSL melletti ilyen kampányszagú hozzászólásokra, pláne ebben a topikban. Az rendben van, hogy a gyakori panaszkodás miatt, de az emberek akkor fognak ide írni, ha valami nem megy jól, s nem akkor, ha igen. (Nem csak az utóbbi két hozzászólásra értve, annyi miatt nem reagálnék.)
  • PíszLávJuniti
    igazából a digikábelt köttetném be azonnal, ha már most szolgáltatna..
    3K ért 10/10mbit-et semmilyen szolgálató nem múlja felül.
  • ma1x
    Ja, ha telefonvonalat is számolunk annak a havidíja 1345Ft és az egész lebeszélhető.
  • ma1x
    Nálad is 2007-et írnak? Vagy miről beszélsz?

Enternet:
    Privát csomag, prepaid 1mbit 2.496 Ft (a nem prepaid 2990ft)
    Komfort csomag 8mbit 7980Ft

Mindkettő korlátlan természetesen
  • bertino
    azért szarabb, mert 6 ezerért kapsz 1 mbitet egy trágya vonalon, azért...
  • Casseus
    k*va szar a net!
    budapest ping 210.......no comment. Ezért fizetek havonta 10k forintot.
  • light00
    A Speedtestnet közel nem a legmegbízhatóbb mérő, ezért is nem azt csináltam. Ezért kértem ezt az oldalt.
  • light00
    Köszöntem szépen!
    De ezek szerint beigazolódott a gyanúm :C
    Már egy hete érezhetően lassú a netem, és tessék: extreme-mel csak épphogy 500al szedem a fájlt...elszomorító :(
  • dante3
    link
  • light00
    Hi.
    Ha tudja valaki azt az oldalt, amelyiken a tesztfájlokat lehet letöltögetni (amivel mérhető a sávszél), az plz írja meg, előre is köszi!
  • [HUN]Crassus
    óó Mighty! köszi:)
  • Mighty
    members.chello.hu es alap port.
  • [HUN]Crassus
    HAli!

elég low level user vagyok és új windowst raktam,de elfelejtettem kiírni a windows commanderes chellós FTP-s beállításaimat:Szóval az lenne a kérdésem,hogy a beállításnál mi a host name és a port száma a chellónak??

köszi
  • Dj Xyberpunk
    "Nem beszélve arról, hogy játékokat is lehet online vásárolni, amiből szintén nem ritka 4-8GB" :) Ez olyan aranyos volt :)
  • Dj Xyberpunk
    Istenem, feltöltési sebességem MsN-en kb 2 kb/sec.... Más is tapasztalt ilyet mostanság? (XXI.ker. extreme)
  • Borg
    Király a net megint, akármelyik sebességmérőt nézem 140kbit/s... ez lenne az extreme?
  • ma1x
    A hírdetés így szolna helyesen: chello extreme akció extreme korlátokkal:D
  • Blekk Síp
    Jah, azt hittem, hogy direkt ő manipulálta a képet. =)
  • Aspyrin
    Már javítva van, tényleg nulla Ft volt az összeg :)
  • Blekk Síp
    És képes ilyennel szórakozni... :'D
  • dstern
    http://www.upc.hu/internet/chello_extreme_ajanlat/
  • dstern
    Hoppáhoppá, a júpíszí ingyér' osztja netet:

Én márisírom alá a 10 év hűséget...
  • precision
    az fura mert nálunk van vonalas t-com -os telefon, de anno mikor adsl -t akartam akkor nem lehetett
  • Aspyrin
    Így igaz. Itt a nyóckerben csak optikai hálózat van, telefonálni csak upc-n keresztül tudnék, már ha lenne rá szükségem :)
  • Skynet85
    Én üzemeltetek egy test servert és nekem pl írtó gáz lenne a dinamikus ip igaz elvielg lehet kérni fel árért statikust ok igazad van vannak előnyei mind2-nek de a technikai korlátoltság sokkal jobban érvényesül az adsl-nél pl ahol lakom már jelentős a sávszél csökkenés és a ping se oylan fényes az adslesek körében. Valamint a sima Adsl elérte a 10Mbites határ sávban a technikai határait kábelnet koránt sem igaz lesz adsl2 meg stb de nah, végülis édes mind1 ki mit választ, ha neki megfelel. Csak az a baj hogy ami a szerzőődés napján még nagyon szép és jó az más nap az apróbetü és a menetközben átírt aszf hatására varázsát veszti de nó para mert ott van 1 év amit aláírtál szal feleslegesen idegelned magad egy jó ideig... És ez minden szolgátatónál ott van tisztelet a kivételnek.
  • ma1x
    Dinamikus ip hatranyat meg nem fedeztem fel, elonyet viszont igen. Ha olyan helyrol toltok le ahol napi korlat van, csak ujracsatlakozok es torlom a cooikekat.
    HC letoltes miatti szerzodesbontast csak a kivalo tonline-nal hallottam ott is csak egy ket eset ha jol tudom, de ok szeretik a torrent altal hasznalt alap portokat is korlatozni, raadasul joval dragabb mint a tobbi szoval nem kell oket valasztani. De chellonal meg ott a 250gbos korlat tehat ott meg annyira sem lehet hczni.

tommyg: es akkor mert lenne szarabb?
    adsl se lassul be soha es eddig a maximum az 1-2perces leallas volt mint irtam.
  • tommyg
    2 éve van csellóm, eddig max 2x ment el a netem 1-2 órára, lassulás sose jelentkezik!
  • Skynet85
    Dinamikus Ip,( ha nem akarsz garázdálkodni akkor rossz). Ha nem a városban laksz hanem külterületen csökken a sávszél. Ugyan szolgáltató válogatja, de szeretik felmodani a szerződést, ha HC vagy, igaz ez pl engem nem érintene, de vannak akiket igen.

Egyébként midn ezek ellenére még 1-2 iylen jól sikerült huzás chello részérőől mint a korlát és én is váalsztok alternatívát.
  • ma1x
    mer lenne szarabb egyet mondj. En azt latom itt mindenki azon sir hogy chello estere belassul korlat meg ilyenek. Nekem adsl-en nincs korlat nem lassul be ping is mindig jo es eddig 2ev alatt szinte soha sem volt leallas. na jo talan 1-2perces lehet elofordult.
    megneztem arakat abban se jobb foleg ha csak netre fizetsz elo naluk.
  • tommyg
    mi nincs a kerületben adsl??? nane! akkor vonalas telefon sincs a kerületben igaz?? :D:D:D
  • Aspyrin
    Mert a kerületben nincs :P
  • tommyg
    mert az mégszarabb :)
  • ma1x
    Sracok chellonak van elonye is?:)
    vagy ha ilyen fos mernem valtotok adslre?
  • tommyg
    nekem reggel is 10 este is 10 :) na jó néha 9
  • Aspyrin
    Valóban.
  • Dave0092
    nemszabadna neki
  • Aspyrin
    10Mbit. Estére ennek a töredékére redukálódik. :)