-
"A 20 Mbit-et ki tudod használni. Igaz, jelenleg nem p2p letöltés formájában."
Aha, kb. akkor itt be is fejezhetjük, mert ez ugyanolyan, hogy:
- bemész a henteshez, veszel 2 kg marhahúst, de tilos levesbe tenned, csak sütve fogyaszthatod!
- bemész a cipőboltba, veszel egy vízhatlan csízmát, de csak kisebb esőben használhatod, tilos nagy záporban!
- veszel egy autót, de csak egy adott benzinkúthálózatnál tankolhatsz vele
- veszel egy könyvet, de nem olvashatod délelőtt, mert tilos!
- veszel egy ásványvizet, de csak délután 2 és 6 között ihatsz belőle, amúgy nem, vagy csak kevesebbet
Soroljam még? Ugye azért kezd leesni egyeseknek, hogy miért geciség az ami most történik. OK: eddig volt korlátozás. Én sosem sírtam miatta, igaz nekem a végefelé már nem is mért, de régen engem is korlátoztak már le. De ott legalább megvolt az a dolog, hogy akkor korlátoztak, ha tényleg egy szinten túlléptél.
De most? Lehet, hogy 3 hétig nyaralok, nem is használom a szolgáltatást, és amikor hazajövök, akkor szeretnék valamit leszedni - legyen mondjuk egy 700 megás trailer (pl. www.xboxyde.com -on van csomó ilyen torrent) és bazmeg nap közben csak a 20 megabites sáv valahányad részével tudok tölteni, mert a chello önkényesen kibaszik velem. Holott nem töltöttem előtte 3 hétig semmit. Ez mégis milyen undorító hozzáállás már?
Én és még csomó másik ember nem azért fizetünk többet egy professional csomagért, mert állandóan letöltünk, hanem azért, mert ha éppen kell valami (nappal, éjszaka vagy AKÁRMIKOR), akkor szeretnénk a leggyorsabban hozzájutni. Nekem nincs időm várakozni és egy kurva szó nélkül kicsengetem a pénzt, de akkor elég undormánynak tartom, hogy velem van kibaszva - megint. Pont hogy fordítva kéne priorizálni a dolgot. Na nehogymár annak legyen jobb, aki csak böngészik, meg levelezik, meg http-ről töltöget, vagy youtube videókat néz... Ő ráér, én nem. Ő fizet x ezret, én 16-ot.