22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • Mighty
    Akkor mar csak egy kerdesem maradt: UPC megteheti vagy sem?

ASZF valtozasa rad hatranyos? Ha igen, minden tovabbi nelkul felmondhatod a szerzodest es kereshetsz olyan szolgaltatot, amelyik kielegiti az igenyeidet.

Ha eljon az az ido, amikor nekem nem lesz megfelelo valami miatt a szolgaltatas, nem fogok erte fizetni es keresek masikat.
  • schrank
    valakinek meg kell védenie a gamerek netes létjogosultságait is
  • PyRex
    Tudod, egy dolog miatt fogsz még sokáig írni a fórumba. Mert nem ismerlek személyesen :)
  • schrank
    veszel levegőt pedig nem kéne
  • PyRex
    "A 20 Mbit-et ki tudod használni. Igaz, jelenleg nem p2p letöltés formájában."

Aha, kb. akkor itt be is fejezhetjük, mert ez ugyanolyan, hogy:

- bemész a henteshez, veszel 2 kg marhahúst, de tilos levesbe tenned, csak sütve fogyaszthatod!
    - bemész a cipőboltba, veszel egy vízhatlan csízmát, de csak kisebb esőben használhatod, tilos nagy záporban!
    - veszel egy autót, de csak egy adott benzinkúthálózatnál tankolhatsz vele
    - veszel egy könyvet, de nem olvashatod délelőtt, mert tilos!
    - veszel egy ásványvizet, de csak délután 2 és 6 között ihatsz belőle, amúgy nem, vagy csak kevesebbet

Soroljam még? Ugye azért kezd leesni egyeseknek, hogy miért geciség az ami most történik. OK: eddig volt korlátozás. Én sosem sírtam miatta, igaz nekem a végefelé már nem is mért, de régen engem is korlátoztak már le. De ott legalább megvolt az a dolog, hogy akkor korlátoztak, ha tényleg egy szinten túlléptél.

De most? Lehet, hogy 3 hétig nyaralok, nem is használom a szolgáltatást, és amikor hazajövök, akkor szeretnék valamit leszedni - legyen mondjuk egy 700 megás trailer (pl. www.xboxyde.com -on van csomó ilyen torrent) és bazmeg nap közben csak a 20 megabites sáv valahányad részével tudok tölteni, mert a chello önkényesen kibaszik velem. Holott nem töltöttem előtte 3 hétig semmit. Ez mégis milyen undorító hozzáállás már?

Én és még csomó másik ember nem azért fizetünk többet egy professional csomagért, mert állandóan letöltünk, hanem azért, mert ha éppen kell valami (nappal, éjszaka vagy AKÁRMIKOR), akkor szeretnénk a leggyorsabban hozzájutni. Nekem nincs időm várakozni és egy kurva szó nélkül kicsengetem a pénzt, de akkor elég undormánynak tartom, hogy velem van kibaszva - megint. Pont hogy fordítva kéne priorizálni a dolgot. Na nehogymár annak legyen jobb, aki csak böngészik, meg levelezik, meg http-ről töltöget, vagy youtube videókat néz... Ő ráér, én nem. Ő fizet x ezret, én 16-ot.
  • CzGobe
    lejárat előtt vissza kell fizetni az addig kapott kedvezményeket, illetve aszem nem kapsz kedvezményt az új csomagra (ez csak lefelé érvényes, fölfele minden gond nélkül)
  • Zsoltika 007
    Nekem már pár hete lejárt.
  • schrank
    azt tudom hogy ha lejár de kinek jár le pont most ?
  • precision
    ha lejár a hűség lehet minden további nélkül downgradelni... hűség alatt talán fizetni kell vmit, de ezt nemtom pontosan
  • schrank
    lefelé csomagot váltani ?
  • CzGobe
    nem tudom mit sír már megint mindenkinek a szája (bocs a kivételnek, nem volt kedvem minden kommentet elolvasni)
    1) szerintem még így is sokkal jobb, mint adsl
    2a) ha csak UPC zónában lax, akkor nem mind1, h mit kínál még a nagyvilág?
    2b) ha nem tetszik, át lehet menni (adsl vagy más kábelnet)
    3) csomagot is lehet váltani, ha nem tudod kihasználni a 10 meg 20 megát
  • Mighty
    Nem mi nyafogunk, hanem ti. Nekünk (nem warezhuszároknak) megfelelő a szolgáltatás jelenleg.
  • Grifidos
    Semmi nem fordult sehova barétom...
    Én a router beállitásommal lexarom a p2p korlátozást és mindig jó a pingem , ha játszani támad kedvem.
    Felőlem szenvedhetsz itt látványosan legalább van kin röhögni...
  • schrank
    mivan visszájára fordult a kocka
  • Grifidos
    "Sokszor elmondtam már de még egyszer leírom hogy azok a hardcore töltögetők ellen baromi jó megoldás ez a p2p korlát, mert a teljes chello forgalom nagy részét ök generálják, holott a számuk nem éri el a két számjegyü százalékot"

Nana.
    Majd, ha túllépi az ember az ÁSZF-ben foglaltakat. Akkor lehet HC töltögetőnek hivni, de amig nem addig senki sem nyafoghat/ugathat, hogy ki mire használja azt a szolgáltatást amit kifizet.
    2. Nem a HC töltögetők tehetnek arról, hogy schrank barátnédnak( sok gyanus smiley rulz) szar a pingje hanem a szolgáltató impotenciája.
    Az smswarezről pedig annyit, hogy ott legalább a letöltőnek nincs semmilyen felelőssége, mert jogilag nem vagy köteles tudni, hogy az sms árából ők nem fizetik ki a jogdijjat arra amit letöltesz. Egy szolgáltatásért fizetsz és pont.
  • Zsoltika 007
    "Az is tiszta sor, hogy a UPC túlvállalta magát"
    Ez itt a lényeg! Innentől kezdve akárki akármit mond nem kellene hogy mi szívjunk emiatt.

"jelen pillanatban hogy biztosítsa a többség zökkenőmentes net használatát a kisebbség túlfogyasztása miatt"
    Ez rendben van írtam is. De attól félek ez így is marad a jövőben. Hiszen ha egyszer lenyomták a torkunkon a sz*rt onnantól egyszerűbb lenyomni ezután is mint nekiállni fejleszteni.
  • Mo.Organ
  • schrank
  • FLeK0
    pl visszaállíthatnák a régi sebességet a régi korláttal, ami ugyanúgy megfelelne a többségnek, reklamálni ők se tudnának

de ebben az országban minden legális, akár két hétre is elmehet a net és nem szólhatsz semmit
  • Mighty
    Most mutatkoztak meg az első jelei az áramfogyasztás megugrásának (már tavaly is téma volt asszem, hogy nyáron több áram fogy vagy megközelíti a téli fogyasztást). Gondolom ez ellen fognak tenni és nem azt, hogy korlátozzák az áramfogyasztást, hanem erőműveket építenek.

Az is tiszta sor, hogy a UPC túlvállalta magát, de jelen pillanatban hogy biztosítsa a többség zökkenőmentes net használatát a kisebbség túlfogyasztása miatt? Korlátozzák a jelenleg legtöbb sávszélességet zabáló protokoll használatát a csúcsidőben.
  • Zsoltika 007
    Jó de azért ez olyan ha belegondolsz mintha megmondanák hogy a légkondit csak csúcsidőn kívül használhatod mivel nappal le van terhelve a vill hálózat. Ami azért elég röhelyes hiszen te fizetsz érte keményen. Ez mit jelent? Azt hogy nincs elég kraft a rendszer mögött. Ez egy szolgáltatás nem? Amennyi pénzt beszednek néha napján fejleszteni is kéne.(az nem fejlesztés hogy felemeljük a sebességet az egekbe ha mellette behúzzuk a féket) Esetleg ha oda megy a pénz ahova kell nem lenne ilyen gond. Lehet megúsztuk volna ha nem ennyivel emeltek volna. Ez valahol az ő szemétségük. De jelen esetben csak az jutott nekik is hogy korlátozzanak.

Nem ismerős a szitu valahonnan? Az ellenfél nyomására túllicitáljuk azt kapacitánsunk viszont nem elégséges. Mit teszünk? Jönnek a megszorítások! Na honnan olyan ismerős?
  • Mighty
    Elnézést, nem ismerem az internetezési szokásaidat.

A 20 Mbit-et ki tudod használni. Igaz, jelenleg nem p2p letöltés formájában. De, mint azt korábban írtam, még elég kevés legális dolog van, ami csak és kizárólag p2p érhető el. Az illegális letöltés nem full sávon történő letöltésének akadályozása miatti hőbörgést nem tartom jogosnak.

Hozzászólásod utolsó bekezdésével meg egyet tudok érteni. Bűnhödjenek azok, akik tönkrevágják egy-egy terület sávszélességét. Sajnos ezt még nem alkalmazzák, reméljük a legjobbakat, hogy képesek legyenek ilyen szintű korlátozásra.
  • Zsoltika 007
    Első részével egyetértek pedig én is töltögetek. Viszont azzal hogy a sok balf*sz warez szerveresnek fizessek azért ami amúgy is illegális és még ingyen is beszerezhető hülye lennék.
  • PyRex
    "számotokra"

Nanana!

Én aztán egyáltalán nem töltök le sokat, havi átlagforgalmam 40-50GB, amiben minden benne van (ok volt ennek a 2x-ese is de csak egyszer).

Akkor sincs igazad. Nekem azért kellett a 20Mbit, hogy - bár nem töltök le sokat, de ha le akarok, akkor bármikor gyorsan hozzájussak bármihez. Nem este, amikor a kegyes chello engedi azt nekem, hanem akár napközben is.

Ha pedig nap közben korlátozák, de én pont nap közben akarok leszedni gyorsan egy 700 megás fájlt, akkor kurva ideges leszek, mert akkor mi a francnak fizetek a 20 megáért, ha nem engedik kihasználni?

Élni és élni hagyni? Most szakadjak meg a röhögéstől? A havi 40-50GB-os forgalmammal sehol sem vagyok, ennyit egy hardcore játékos is tölt fel/le, de mégis én szívok, mert nap közben arra amire néha használni akarom a netet, nem lehet. Akkor nézzék meg, hogy ki az aki állandóan torrentezik és szivassák meg őket. De ne engem, aki havonta letölt 5 filmet kb (sokat mondtam), vagy 1-2 évad sorozatot (a többi http, youtube, internet rádió, saját szerver, stb).
  • HunnernesKonge
    Abszolút egyetértek. (Nem kell sírni, maximum nem lesz meg neked először a játék, persze úgy is lehet hogy ahogy kijön beregelsz és szeded, de az okosabbja megvár 2-3 nagyobb nevet és leszedi egyszerre...)

Akinek gyorsan kell: smsweb
    akinek ráér csak jöjjön: esti torrent azt hello...
  • Mo.Organ
    Nem igazán szeretnék beleszolni a vitába mert bármit is irnék mindig azt kapom hogy bennfentes vagyok, de azért csak egy mondat a sok közül és szigorúan csak az én véleményem.

Sokszor elmondtam már de még egyszer leírom hogy azok a hardcore töltögetők ellen baromi jó megoldás ez a p2p korlát, mert a teljes chello forgalom nagy részét ök generálják, holott a számuk nem éri el a két számjegyü százalékot. És igen is ezért mért szivjon a chellosok többsége.
    Még mindig fentartom azt is hogy akinek nem tetszik ballagjon el azt csodálkozzon azon hogy a t-cöm mit csinál, de elég ha csak beleolvas az ő fórumaikba.
    Egyébként smsweb felhasználó vagyok havonta egyszer 3 napra befizetek azt full sebességgel jön minden, és 200 ft-ba kerül. ez pont két gomboc fagyi.
  • HunnernesKonge
    Újra előtérbe fog kerülni az smsweb,
    ami ugyebár http/ftp alapú, aki le akar valamit szedni az úgyis leszedi, ezzel semmit nem ér el a upc...
    (Más nézőpontból: a p2p korlátozás fel van oldva éjszakára, akinek nagyon kell valami az hagyja bekapcsolva a gépét, azt csókolom...)
  • Mighty
    Tudod használni a hálózatot? Tudod. Korlátozva van a p2p? Igen, mert egy sávszélzabáló technológia, amit jelenleg boldog-boldogtalan ereszdelahajam stílusban akar használni.

A kánaán majd akkor jön el, ha mindenkinek bevezetik az üvegszálat, addig a UPC azzal főz, amivel tud, védve a többséget a kisebbségtől.

p2p tönkrebassza a pingeket. Az én vagy más játéka nem bassza szét a p2p-t.

Élni és élni hagyni. Ez számotokra ismeretlen fogalom.
  • PyRex
    hozzáteszem: ugye egyértelmű, hogy a chello-nak is az az érdeke, hogy mindenki több pénzt fizessen, ergo mindenki a legmagasabb csomagot vegye meg. de ha rámennek a p2p korlátozásra, akkor rohadtul senki nem fog 20, de még 10 megás csomagra sem előfizetni, mert akinek 10 megás csomagra van szüksége, annak pont emiatt van arra szüksége. ugye ez logikus...
  • PyRex
    sajnálom, de nagyon nincs igazad.
    majd ha a upc nagybetűkkel hirdeti, hogy mindenkit szeretettel várunk, de a p2p huszárok ne jöjjenek, mert őket megszivatjuk - na majd akkor lesz igazad és a upc-nek is.
    addig ez egy kibaszás rengeteg userrel, akiknek ugyanúgy joguk van használni a hálózatot.
  • Mighty
    Megközelítettem, és írtam is, hogy ilyen szempontból nagyon gázos ez a p2p korlátozás (bittorrent fizetős letölés, joost, játékok patch terjesztése, stb).

A p2p korlát miatt viszont jelenleg nem ezeknek a szolgáltatásoknak a felhasználói sírnak, hanem a warez huszárok, film letöltők, stb. Ezek az emberek nem érdekelnek, és csak örülni tudok, ha elhagyják a upc ölelő kebleit.

Majd ha elkezd a maradék felhasználó is (mennyien is lehetnek? 90%?) reklamálni, hogy a jogosan igénybe akart venni szolgáltatás a UPC korlátozása miatt kritikán aluli, gondolom lépni fog a szolgáltató is.
  • Alien!
    azért a UPC hozza az évek óta jól megszokott formáját...március környékén még mindenki csak sikított a boldogságtól,hogy végre,korlát le,sebesség az egekben,stb...Jött egy agresszív médiakampány,amivel sztem még + rengeteg előfizetőt nyertek,de azért egy lényeges momentumot megint elhalgattak(mondjuk nekem is gyanús volt a torrent,nagyon néha felkúszott 200k-ra,de az átlag az 50!!!!!! és 120k között volt)....És így 3-4 hónap elteltével csavarnak egyet az ÁSZF-en...Természetesen egyoldalúan....pffff....
  • PyRex
    szerver oldalról közelítsd meg a dolgot!

Gondold el, hogy egy szolgáltatónak emnnyivel egyszerűbb, ha mondjuk 5000 user nem az ő sávszélességét terheli, hanem torrent formában egymástól töltögetik a cuccot. Ez tök mindegy, hogy mi. Lehet filmelőzetestől kezdve, freeware programokon keresztül akármi. A jövő mindenképpen a p2p - legálisan is.
  • Casillas
    éjjel tényleg nincs korlátozás :(
  • NeoMaN
    alap....
  • Dodo55
    Kevesen tudják, de a Steam is torrent alapú.
    Igaz az nagyon ritka, hogy más userektől is töltenénk, mert van egy csomó szerverük. Amikor kijön valami új cucc, és sokan szedik, akkor viszont észrevehető, hogyha fut a steam, és nekünk már lejött a cucc, akkor van folyamatosan 10-20kBps feltöltésünk.
  • Mighty
    Felteszem akkor úgy a kérdést, hogy mi az amit csak torrenten lehet leszedni, és nem illegális. Amit írtál, egytől egyig beszerezhető alternatív forrásból (http, ftp).

A nagyobb gond a Zsoltika 007 által mondott esetekben jön elő. És ezt a technológiát egyre többen akarják alkalmazni a fejlesztések/update-ek/stb terjesztésére. Na ezeknek a kezdeményezéseknek tesz keresztbe a vér istván és hasonló mentelitású cimboráiknak a mértéktelen letöltési vágya miatt bevezetett p2p szűrés.
  • Zsoltika 007
    "Linuxot épelméjű ember ftp-ről rángat le :)"
    Vagy nem! Mert néhány disztrib dvd image file-ját csak torrenten tudod leszedni. A fedora is ilyen. Bár lehet azóta már nem így van de igen sokáig bizony így volt.
  • Zsoltika 007
    Pl múltkor kicsit szívás volt havernak hogy le akarta szedni a wow 10 napos teszt verzióját és mivel a Blizzard downloader progija torrentes 2.5 napig tartott mire leért. :)
    Nekem ami még feltűnt az a Sun download managere ami ugyancsak torrentes. Be is szopatott hogy negyed olyan gyorsan jött le a Solaris vele.
  • HunnernesKonge
    Freeware programokat, játék trailereket, játékbol készített moviekat(főleg CS és wow) etcetc (tudom hogy az etc érdekel, de több hirtelen nem jut az eszembe :D)