Recsg :(((, akad :(((
-
Nem az OEM változat. Nekem szintén zacsis SB Live! 5.1 -em van (asszem Live! 5.1 DE), hozzáértő, nagy cégtől vettem és már említettem, hogy 18K Ft volt. Ezzel szemben vannak boltok, ahol szintén tasakos Live! 5.1-et árulnak, 8-9K Fabatkáért. Pedig az csak Value (azt nem tudom, sima Value vagy 5.1 Value, ennyire nem merültem bele),úgyhogy tényleg úgy tűnik, hogy az eladók többségének fogalma sincs róla, mit is árul tulajdonképpen.
A Value meghatározásánál én a jó öreg AWE64-emből tudok kiindulni (amit roppant fájó szívvel cseréltem le, de az Abit SA6-on sajna nincs ISA slot! :((( Szerintem a valaha készült legjobb MIDI-s kátya volt, félelmetes, micsoda dolgokat produkált DOS-os játékaimnál. Ennek tükrében azonban még sokkal-sokkal bosszantóbb, hogy egy AWE64 után mi a fészkes francnak kellett a Live!-ba egy szaros SB16-ot implementálni DOS alá, amikor volt már egy sokkal jobb modell is!!!! Ez egy megbocsáthatatlan bűn a Creative részéről, és csak azért most vettem Live!-ot is, mert eddig ki tudtam húzni szegény AWE64-gyel), aminél is a Value annyit jelentett, hogy a kártya nem rendelkezett annyi fizikai memóriával (2Mb), mint a Gold (8Mb), és nem volt rajta az SPDIF meg egy mittudoménmi csatlakozó, ami az AWE64 Gold-on rajta volt. A Live! Value szintén nem rendelkezik annyi csatlakozóval, mint a rendes verzió, asszem lehet is kapni rá valami upgrade-kártyát (Digital I/0 2 "daughter board") amivel 5.1-re lehet fejleszteni, már ami a csatlakozókat illeti, az AC3 decoder ezen sincs rajta. Ezek után nem tudom, milyen lehet az 5.1-es Value, szerintem ilyen nincs is, mert ugye ezen mit lehet lehagyni, ami a rendes 5.1-en rajta van...!?
A rear bemenet plusz a digital in/out is nélkülözhetetlen, hisz ezek is kellenek az 5.1-hez, akkor meg mit hagytak le? Az SPDIF connectort? A memóriát? Nem hiszem! Szerintem nincs 5.1 Value, nincs értelme. Persze lehet hogy tévedek, ezesetben szívesen venném DivX-től, ha felvilágosítana.