132
Recsg :(((, akad :(((
-
#76 Felraktad a 436-os Creative patch-et UT-hez? Mert 32.5 Mb a kicsike és ebből szinte kizárólag új hangkészlet az egész. Rengeteg új hang van benne amik teljesen függetlenek az EAX-tól, de annyit dobtak a játékon, hogy elmondani nem tudom. Addig szinte csak a látványt néztem (Savage2000+S3TC, nézz el a Savage4 fórumba, most raktam fel képeket róla), az új patch óta meg már csak a hangra figyelek, a látvány már "megszokott" lett... -
#75 Bocs, eszembe jutott, hogy az UT-t én (főleg) Assault móddal játszom, amihez még (tudtommal) nincs EAX patch. Viszont a Face-en egész jó...:-)) -
#74 UT? Nekem ugyan az egyik kedvencem, de szerintem a creative EAX patch-ekkel sem képes olyan jó hangzást nyújtani, mint a HL. Elég, hogyha annak a gyakorlását végigviszed... -
#73 Az biztos, hogy több, mint amennyi az A3D-t támogatja... :))
Azt tudom, hogy a Drakan és az UT elképesztően jóra sikeredett, utóbbi főleg a 436-os Creative Edition patch és az EAX Library-k felrakása után.
Na meg persze az is hozzátett, hogy végre 5.1-es szettel hallgatom és a preset-ek is 5.1-en vannak. -
#72 Szerintetek melyik játék használja ki az EAX-ot??
A Half-Life egész szuper lett tőle... -
#71 Biztos, hogy létezik, csak nem ez a neve:-) -
#70 Hmm...
Valóban jó lenne már tisztázni a kérdést!
Most akkor tudja valaki biztosan, létezik-e Live! 5.1 Value ?! -
#69 Az árlistában Value volt, viszont akkor miért lenne 5.1 demo??? -
#68 Live! Value-t, vagy Live! 5.1 Value-t? -
#67 Az OEM és a domozos közti különbség a hozzá járó szoftverek (no meg az ár:-)). Pl. a Player 5.1-hez adnak DeuxEx-et, Thiefet meg UT-t, a zacskóshoz meg nem. -
#66 Problémám semmi. Csak az, hogy én is value-t vettem, aztán meglepődtem, hogy van ilyen is hozzá (mert ugyebár a Live! 5.1 drágább, s egy "sima" kártyához nem lenne értelme adni, főleg, mert a demo-ban kiírta, hogy "your card")... -
#65 Nem az OEM változat. Nekem szintén zacsis SB Live! 5.1 -em van (asszem Live! 5.1 DE), hozzáértő, nagy cégtől vettem és már említettem, hogy 18K Ft volt. Ezzel szemben vannak boltok, ahol szintén tasakos Live! 5.1-et árulnak, 8-9K Fabatkáért. Pedig az csak Value (azt nem tudom, sima Value vagy 5.1 Value, ennyire nem merültem bele),úgyhogy tényleg úgy tűnik, hogy az eladók többségének fogalma sincs róla, mit is árul tulajdonképpen.
A Value meghatározásánál én a jó öreg AWE64-emből tudok kiindulni (amit roppant fájó szívvel cseréltem le, de az Abit SA6-on sajna nincs ISA slot! :((( Szerintem a valaha készült legjobb MIDI-s kátya volt, félelmetes, micsoda dolgokat produkált DOS-os játékaimnál. Ennek tükrében azonban még sokkal-sokkal bosszantóbb, hogy egy AWE64 után mi a fészkes francnak kellett a Live!-ba egy szaros SB16-ot implementálni DOS alá, amikor volt már egy sokkal jobb modell is!!!! Ez egy megbocsáthatatlan bűn a Creative részéről, és csak azért most vettem Live!-ot is, mert eddig ki tudtam húzni szegény AWE64-gyel), aminél is a Value annyit jelentett, hogy a kártya nem rendelkezett annyi fizikai memóriával (2Mb), mint a Gold (8Mb), és nem volt rajta az SPDIF meg egy mittudoménmi csatlakozó, ami az AWE64 Gold-on rajta volt. A Live! Value szintén nem rendelkezik annyi csatlakozóval, mint a rendes verzió, asszem lehet is kapni rá valami upgrade-kártyát (Digital I/0 2 "daughter board") amivel 5.1-re lehet fejleszteni, már ami a csatlakozókat illeti, az AC3 decoder ezen sincs rajta. Ezek után nem tudom, milyen lehet az 5.1-es Value, szerintem ilyen nincs is, mert ugye ezen mit lehet lehagyni, ami a rendes 5.1-en rajta van...!?
A rear bemenet plusz a digital in/out is nélkülözhetetlen, hisz ezek is kellenek az 5.1-hez, akkor meg mit hagytak le? Az SPDIF connectort? A memóriát? Nem hiszem! Szerintem nincs 5.1 Value, nincs értelme. Persze lehet hogy tévedek, ezesetben szívesen venném DivX-től, ha felvilágosítana. -
#64 Tudás alatt nem a hangminőséget értem, hanem az extra csatlakozókat. Meg ugye a platinum aranyozott csatlakozós. -
#63 A value tudomásom szerint az OEM változata a rendes dobozos cumónak. Persze nem egy Platinum, de az meg a dobozos és veri felszereltségben és tudásban... -
#61 SB Live! 5.1
A demó neve.
Mi a problémád vele? -
#60 Akinek van Live! 5.1-e, az mondja már meg, van-e a Creative Launcher-ben a demos-nál Live! 5.1 demo nevezetű valami, ok? Előre is kösz + bocs az előző mondatért...:-) -
#59 Állítólag valami nagydobásra készül... -
#58 Szegénykém...
SonicBlue? Én ne tudnám?! :((
Az utóbbi egy évben mást se csináltam, mint az S3/Diamond/SonicBlue/VIA-S3 oldalaket kutattam valamiféle program után a ViperII-mhöz, amit végre driver-nek lehetne nevezni, de mivel az említett cég(ek?) háza táján sikerült kifognom az évtized legnagyobb mérvű kavarását/ide-oda fúzióit, nem sok reménnyel kecsegtet a dolog. Majd egyszer talán visszatér (Bár Arthur királyról is ezt mondják már egy ideje... :D), s akkor kiad egy legalább annyira cool kártyát, mint a Savage2000, aminek mondjuk az auto mipmap-ja kb. 5x jobb a GF2 Ultra-nál és bármi más kártyánál a piacon. -
#57 S3=SonicBlue (mostmár). No meg a Vi@-é. De mi bajod azzal a céggel??? (A processzorokról meg ne írj semmit (sajnos) én is egy ilyet birtokolok...) -
#56 Én meg a jó öreg S3-ban reménykedek. Csak ne került volna kapcsolatba a Vi...ááá, majdnem leírtam! Nem akarom mindnyájunk pusztulását előidézni azzal, hogy kimondom az átkok átkát, a totális hardware-blaszfémiát, a degeneráltság felső fokán álló alaplap (és most már "processzor" is) gyártó nevét. Remélem ennyiből kitalálható... -
#55 Hát ilyen az élet:-))) -
#54 Az majd akkor lesz olyan, mint most az nVidia, ha már ő lesz a nagyobb :) -
#53 Akkor maradt az ATi:-))) -
#52 Ebben egyetértünk.
Az ő üzletpolitikájuk se éppen a kedvencem...
Már ha a vetélytársak exkavátorral, láncos buzogánnyal és buldózerrel (hopp, kifelejtettem a "detonátort" :)). Dinamit...) földbedöngölését üzletpolitikának lehet nevezni... -
#51 Én annak örülnék, ha az nVidia visszaszorulna...
-
#50 Lehet, hogy a VooDoo-knak (1,2,3) szebbek a színei, de aztán azon kívül elég otromba egy jószágok szegénykék...
Mondjuk én cseppet se zokogtam, mikor befuccsolt a 3Dfx, nem igazán bírtam az üzletpolitikájukat. -
#49 Aha, értem. Igaz. -
#48 Egy 4 éves Volvo még akkor is jobb lesz, mint egy mai Lada. -
#47 Jaja. Csakhogy én egy voodoo1-ről beszélek, ami után 4 évvel jelent meg a GF2Mx!!! (Az viszont igaz, hogy a Gf2 sebesség-bajnok)
-
#46 A zenészek azért van idézőjelben, mert nem éppen a professzionális felhasználásra gondoltam... Amolyan hobbi-zenélésre. -
#45 MX egy olcsó kártyának lett szánva. A Voodoo nem. -
#44 Ehh. Azér' a voodoo színei szebek 16biten, mint mondjuk egy Gf2MX-é... -
#43 Teljesen igazad van. Ha cserélek, min olyat veszek. De az alapkérdés: érdemes-e a Live!-ot cserélni. -
#42 Valóban. Bár kétlem, hogy a profi zenészek Audigy-t vennének a gépükbe, úgyhogy nem biztos. Nem is kell nekem 96KHz, mondjuk a 60 már bőven elég lenne, ha azt ki lehetne használni. -
#41 Ez egy amolyan 3Dfx féle logika akar lenni a részedről szerintem. Anno a VooDoo-nál ugye mi volt az álláspont éveken keresztül: Á, minek a kártyát 32bit-re tervezni, úgyse látszik a különbség, meg minek is játszana bárki 32bit-en, minek a játékosnak a 16bit duplája?!. Szerintem a késöbbi bukásuk ékesen bizonyítja ennek a "minek neked az újabb, úgyse tudod kihasználni"-logikának az erőltetettségét és elavultságát. Nyilván nem véletlenül találták ki, és igazad van, lehet hogy most még nem tudom kihasználni -bár azért szerintem a különbség most is hallható lenne-, de mondjuk fél/egy év múlva már igen. 24bit dettó. -
#40 Nem azér, de azt a 96khz-t nem a hétköznapi usereknek szánják, hanem a "zenészeknek". -
#39 Nem azt mondtam, hogy nem veszed észre. Azt mondtam, hogy nem akkora a javulás, mint a 8-16-nál.
A DVD 48kHz-es hangot tárol. Minek neked a duplája? -
#38 Hmm...nem is tudom, mire is lenne nekem jó a 96KHz-s 24bit-es hang... hisz az gagyi rendesen, nemde?! ;)
Másrészt a 24bit hangban egész más tészta, mint a színeknél, mert ott limitált a szemed befogadóképessége, nem tudsz adott színmennyiségnél többet észlelni, viszont a hangnál a 24bit nem a frekvencián emel (ahol szintén limitált az észlelőképesség), hanem a minőséget, zajszintet bütyköli elég rendesen. Tök fölösleges összehasonlítani a kettőt.
Hidd el nekem, azért megéreznéd a változást!
Ha meg nekem nem hiszel, kérdezz meg néhány zeneértőt, majd ők elmondják. Én megtettem. -
#37 Én se váltok... Előbb jöjjön egy új gép... -
#36 Na ezért még nem veszek. Talán, ha az advanced HD kihozza magából a pluszt. De igazából EAX-et sem használok, mert zavar, ha játék közben mondjuk szól a rádiótuner is és éppen barlangban vagyok. :-P