Sb Live 5.1 gond!!:(((
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
/*WTF?!*/
A Value meghatározásánál én a jó öreg AWE64-emből tudok kiindulni (amit roppant fájó szívvel cseréltem le, de az Abit SA6-on sajna nincs ISA slot! 😞(( Szerintem a valaha készült legjobb MIDI-s kátya volt, félelmetes, micsoda dolgokat produkált DOS-os játékaimnál. Ennek tükrében azonban még sokkal-sokkal bosszantóbb, hogy egy AWE64 után mi a fészkes francnak kellett a Live!-ba egy szaros SB16-ot implementálni DOS alá, amikor volt már egy sokkal jobb modell is!!!! Ez egy megbocsáthatatlan bűn a Creative részéről, és csak azért most vettem Live!-ot is, mert eddig ki tudtam húzni szegény AWE64-gyel), aminél is a Value annyit jelentett, hogy a kártya nem rendelkezett annyi fizikai memóriával (2Mb), mint a Gold (8Mb), és nem volt rajta az SPDIF meg egy mittudoménmi csatlakozó, ami az AWE64 Gold-on rajta volt. A Live! Value szintén nem rendelkezik annyi csatlakozóval, mint a rendes verzió, asszem lehet is kapni rá valami upgrade-kártyát (Digital I/0 2 "daughter board") amivel 5.1-re lehet fejleszteni, már ami a csatlakozókat illeti, az AC3 decoder ezen sincs rajta. Ezek után nem tudom, milyen lehet az 5.1-es Value, szerintem ilyen nincs is, mert ugye ezen mit lehet lehagyni, ami a rendes 5.1-en rajta van...!?
A rear bemenet plusz a digital in/out is nélkülözhetetlen, hisz ezek is kellenek az 5.1-hez, akkor meg mit hagytak le? Az SPDIF connectort? A memóriát? Nem hiszem! Szerintem nincs 5.1 Value, nincs értelme. Persze lehet hogy tévedek, ezesetben szívesen venném DivX-től, ha felvilágosítana.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
A demó neve.
Mi a problémád vele?
/*WTF?!*/
SonicBlue? Én ne tudnám?! 😞(
Az utóbbi egy évben mást se csináltam, mint az S3/Diamond/SonicBlue/VIA-S3 oldalaket kutattam valamiféle program után a ViperII-mhöz, amit végre driver-nek lehetne nevezni, de mivel az említett cég(ek?) háza táján sikerült kifognom az évtized legnagyobb mérvű kavarását/ide-oda fúzióit, nem sok reménnyel kecsegtet a dolog. Majd egyszer talán visszatér (Bár Arthur királyról is ezt mondják már egy ideje... 😄), s akkor kiad egy legalább annyira cool kártyát, mint a Savage2000, aminek mondjuk az auto mipmap-ja kb. 5x jobb a GF2 Ultra-nál és bármi más kártyánál a piacon.
/*WTF?!*/
Az ő üzletpolitikájuk se éppen a kedvencem...
Már ha a vetélytársak exkavátorral, láncos buzogánnyal és buldózerrel (hopp, kifelejtettem a "detonátort" 😊). Dinamit...) földbedöngölését üzletpolitikának lehet nevezni...
Mondjuk én cseppet se zokogtam, mikor befuccsolt a 3Dfx, nem igazán bírtam az üzletpolitikájukat.

/*WTF?!*/
/*WTF?!*/
A DVD 48kHz-es hangot tárol. Minek neked a duplája?
Másrészt a 24bit hangban egész más tészta, mint a színeknél, mert ott limitált a szemed befogadóképessége, nem tudsz adott színmennyiségnél többet észlelni, viszont a hangnál a 24bit nem a frekvencián emel (ahol szintén limitált az észlelőképesség), hanem a minőséget, zajszintet bütyköli elég rendesen. Tök fölösleges összehasonlítani a kettőt.
Hidd el nekem, azért megéreznéd a változást!
Ha meg nekem nem hiszel, kérdezz meg néhány zeneértőt, majd ők elmondják. Én megtettem.
/*WTF?!*/
Minek neked 24bites 96kHz-es hang?
A blaster oldalát már nézegettem, csak kíváncsi voltam, mi nem tűnt fel nekem és vette észre más. :-DD
A legjobb lenne, ha elnéznél a soudblaster.com-ra és ott megnéznéd az Audigy specifikációit, ott ábrákkal meg miegymással szemléltetve megtalálható minden, ami az Audigy-ben más, mint a Live!-ban. A legtöbb opció talán nem is lesz egyelőre kihasználható (EAX Advanced HD), de engem már az is meggyőzött, hogy 24bit-es, 96KHz-s hang előállítására képes! 24bit! Amikor már az is hihetetlen változás volt, mikor a régi játékok 8bit-es hang helyett 16bit-est kezdtek használni...
Szal szerintem inkább Audigy-t kellett volna vennem mint Live! 5.1-et, szerintem le is fogom cserélni semmiperc alatt.
Hmm...eladó egy Live! 5.1... 😊))
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/
A túrót drágább!! A Live! 5.1-em 18K volt, egy dobozos Audigy-t meg már 24-26K-ért hozzád vágnak, és mennyivel jobb baszki!! Kár volt elsietni, de hát tudta a fene akkor, hogy egy hónap múlva lesz egy klasszisokkal jobb kártya nem is sokkal drágábban...

Nem azt kapod. (az utóbbi néhány hozzászólás miatt vettem a fáradtságot és megnéztem egy sima Live!-ot, nem value-t, de az még csirkébb)
Az más kérdés, hogy a kisker-ek többsége hótt hülye, és 8K Ft-ért árulnak "Live! 5.1"-et, mert nem tudják megkülönböztetni a fejüket a seggüktől!
Az egy szar value, csak ők se tudják igazán, mi a különbség. Ez valóban mind igaz, de ettől még nem ugyanazt a kártyát kapod.
A liveWare a chip felprogramozására szolgál, hogy "felkészíthesse az elkövetkezendő tulajdonságokra" vagyis több funkciót adjon neki. Ezért mindtam, hogy jó lenne egy 5.1 -> Audigy LiveWare kiegészítő.
A lent felsorolt progik hozzá járnak a kártyához és külön letölthetőek az új verziók (ha lesznek...).
Pheel: Én is erre a következtetésre jutottam.
Sorround Mixer: 1.1
Recorder: 1.4
Playcenter:1.01.80
/*WTF?!*/
A szoftver meg tök egységes, már ami az újabban kaphatóakat illeti, nem tudom, ezért miért kéne 5.1-nek lennie. A bemenetekre visszatérve -és továbbra is fenntartva, hogy sima Live!-ot nem láttam- nekem azt mondták, hogy a sima Live!-on vastagabbak a bemenetek műanyagburkai...
Marha tudományosan hangzik, mi?
Na mindegy, a fő, hogy nézd meg a kártya feliratát pontosan, onnan ki fog derülni.
A LiveWare-rel kapcsolatban meg annyit, hogy én is próbáltam megkeresni a legújabbat (ami jelenleg a 3.0-ás asszem), de ott azt írták az infóhoz, hogy Live! 5.1-hez felrakni tilos és életveszélyes! Ez vagy azt akarja jelenteni, hogy nekünk már úgyis a legjobb van (bár nem valószínű, hogy akkor tilalmaznák a felrakását még egyszer), vagy azt, hogy a Live! 5.1 egészen más tészta, mint a sima verzió. Szerintem ez a valószínűbb.
Azért azt nem bánnám, ha kiadnának 5.1-hez olyan LiveWare-t, ami Audigy-re upgrade-eli az EMU 10K1-et...

/*WTF?!*/