ixyon#32
itt azért eléggé sok a félreértés... a Ps2 nem azért lesz multiplájeres knzol, mert az XBOX az lesz, már csak azért sem, mert már a DC is az volt, hanem azért, mert arra van igény, és nekik is az a dolguk, mint a többi gyártónak, hogy az igényeket kiszolgálják, és pénzt keressenek.
az usa nem szarja le az xboxot
akármennyire szeretnén én is, de az xbox sajna nem lesz bukás. de hogy jóval nagyobb lesz az m$ ráfizetéde darabonként, mint a sonyé, vagy a nintendóé, az kurvaélet. ezeknél a konzoloknál a siker már régen nem az eladott konzolok számától, hanem az 1 darabhoz eladott játékok mennyiségétől függ.
mivel az xbox PC alapú, így igen sok PC játék fog alá megjelenni, ami köztudottam nem a PS2féle 1napignemunom+ játékokhoz hasonlít, így megintcsak hátránnyal indul. de nem baj. kell ez is.
a cikkel kapcsolata röhejesnek tartom a nintendó elképzelését a konzolpiac feloszlásáról. talán ha az m$ meg a nintendó helyetcserélne...
de azért nem kell sírni a gamecube telesítménye miatt sem, mert azért csak ottvan az a gecco CPU, meg va 1 GPUja is(minő meglepő) amiről nem sok a hír, de én is hallottam ilyesmit, hogy mintha voxeleket is támogatna... ami igenszép grafikát eredményez. bár azért nyilván ezt sem lehet összehasonlítani az ee-el.(a gyengébbek kedvéért:128bites vertexprocesszor, RISC, spec., 6.7 GFLOPS 800Mhz SDRAM 512bites bust...igencsak imponálóak az adatok)
megintcsak a cikk elejével kapcsoatban, hogy az 128bites knozolok... jelen piianatban mindössze 1 128bites konzol van, méghozzá a ps2. az xbox 32bites lesz, a gc meg 64bites. na nemmintha ez olyan skoat számítana, csak megjegyeztem.
és a cikben az is 1 kcsit hibás, hogy a nforce késik... csak azért, met készen van, és sorozatgyártás megy is. már volt 1 teszt is.
még valami
az xboxen nem gf3na újabb a kártya, hanem ugyan az, csak nagyobb frekvencián AGPbusz nélkül, mert ugye integrált, meg nemtudom, jól hallottam-e, hogy 6 pipeline van benne. de mind1. szal a gf3nál gyorsabb lesz. végre 1 vetélytárs az ee-nek meg a sonyféle GPUnak, aminek elfelejtettem a envét...
na most csak ennyi, asszem.