UFO-k,szellemek,meg ilyenek...
-
uwu #3335 Egyébként az isten világmindenséggel való azonosítása több szempontból is indokolt.
- Vannak olyan vallások amiknek nincs istenük, ezzekkel is jó összhangban van. Végül is mi szükség még egy szóra ami a mindent fejezi ki? Szerintem filozófiai szempontból ezek a legfejlettebb vallások. Igazából én sem érzem szükdégét, de ha már van ilyen fogalum tisztázzuk mi lehet az, én így vagyok ezzel.
- Az egyistenhittől viszont nem nehéz eljutni idáig. És a rendszerépítés szempontjából valóban a monoteista vallások a legfejlettebbek. Az iszlám a csúcs, a legtudatosabban előállított monoteista vallás határozott céllal, expanzívan erősítve saját magát. Ha már kitaláltunk egy istent ami ennyire tápos, akkor annak a legtáposabb dolognak kell lennie ami csak létezik. Ha valami hiányzik belőle, akkor gyengébb az isten.
- A sokisten hites vallások szemszögéből is érthetővé válik minden. Ezek a legősibb vallások, a világot részleteibe próbálják leírni, mindennek keresnek felelőst, de valójában ők is arra törekszenek, hogy az isteneikkel a mindenséget foglalják össze.