UFO-k,szellemek,meg ilyenek...
-
""Na ja, rosszul emlékeztem. Most megkerestem, epilepsziás rohamok csökkentésére használták megelőzésként, hogy az agyban az egyik féltekében elinduló roham ne terjedjen át a másik féltekére. Bocsi"
Az általam olvasott könyv már nincs nálam, kölcsönben volt, de emlékeztem, hogy ez spec nem igaz."
Ja, hogy ezt tekinted tévedésnek? Hirtelen nem tudtam, miről beszélsz.
Rita L. Atkinson; Richrd C Atkinson; Edward E. Smith; Daryl J. Bem; Susan Nolen-Hoeksema: Pszichológia
Osiris Kiadó, második, javított kiadás, 2002.
58. oldal. jobb hasáb közepe:
"Normális egyéneknél az agy integrált egészként működik; az egyik félteke információi közvetlenül továbbítódnak a másikba az összekötő idegrostok kéregtestnek (corpus callosum) nevezett kötege révén. Ez az összekapcsolást biztosító híd problémát okozhat az epilepszia bizonyos formáinál, mivel az egyik agyféltekéből kiinduló roham átterjedhet a másikra, és abban tömeges neuronkisüléseket okozhat. Az ilyen generalizált rohamok megelőzését szolgáló küzdelemben néhány súlyos epilepsziásnál az idegsebészek műtétileg átmetszették a kéregtestet. A műtét általában sikeresnek bizonyult, a rohamok csökkenéséhez vezetett. Ezenfelül úgy tűnik, nincs nemkívánatos utóhatása; a páciensek a mindennapi életben láthatólag ugyanolyan normális életre képesek, mint azok, akiknek a féltekéi egymáshoz kapcsolódnak. ..."
Most, hogy ezt manuál idekopipészteltem, elolvastam a linkelt anyagot, és totál ugyanerről volt szó, ezt mondtam én is, ezt említettem meg. Pont fel is akartam hozni a jobb-bal agyféltekés tévhitet, az első mondattal kapcsolatban.
Te meg kihoztad belőle, hogy tévedtem. Gratulálok!
Biztos, hogy akarok én veled beszélgetni...?
Ja, hogy a megelőzés szóval van bajod? A ROHAMOK megelőzéseként, nem az epilepszia, mint betegség megelőzéseként... Jajistenem...
Na, hajrá, mazsolázgass még, kérlek!