UFO-k,szellemek,meg ilyenek...
  • sz4bolcs
    Az alvás paralízis nem álom, a tudat éber, csak a test nem mozog.

"In Hungarian folk culture sleep paralysis is called "lidércnyomás" ("lidérc pressing") and can be attributed to a number of supernatural entities like "lidérc" (wraith), "boszorkány" (witch), "tündér" (fairy) or "ördögszerető" (demon lover).[15] The word "boszorkány" itself stems from the Turkish root "bas-", meaning "to press"."

Hogy mik vannak. :)

Amúgy épp az evolúció topicban írtam le egy régebbi élményem:

"Nekem is volt ilyen alvásparám. Olyan volt, mint ha az ágy szélén ülne valami gonosz démon, ami engem figyel, én meg se szólni, se mozdulni nem bírtam, csak figyeltem ki a fejemből. Aztán egy csavar a történetben: végre azt éreztem, hogy felébredtem, de újra nem tudtam mozdulni. Mint valami álom az álomban. De nem álom volt, mert félig magamnál voltam, csak a testem nem engedelmeskedett.

Aztán volt fél évig alvászavarom, amikor nagyon rövid időkre újra átéltem az alvásparalízist, elalvás határáól volt, mikor 25x felriadtam, és nagyon rövid időre (1-2 másodperc) nem tudtam parancsolni a testemnek, nem tudtam mozgatni, de az az erős félelem nem jött elő, mint a klasszikus alvás-paránál.

Meg aztán a végére meg is szoktam, hogy arra a pár másodpercre nem működik az input.

Ja, természetesen a démon borzasztóbb volt bármelyik lénynél, mint ha tömény félelem ült volna ott. Valami nagyon ősi."