• accord
    Ma este esett meg velem az eset: éjszaka DivX-et akartam tömöríteni, így gondoltam visszateszem a tápot a helyére, meg ráteszem a ház oldalát, hogy ne zajongjon annyira a gép... Éppen a Flask-et kezdtem el konfigni, közben bejött a Supergamez főoldala is... Gondoltam, kimegyek a hűtőhöz, hogy egyek egy kis túró rudit... Visszafele jövet egyszercsak kikapcsolt a gépem... Mi a fene... gondoltam. Már megint ez a frána windows! csökkentett üzemmód?? Bár még csak 5 perc telt el... Meg a csökkentett üzemmód ugye nem kapcsolja ki a gépet... Na jó, gondoltam majd megnézem a beállításokat... Bekapcsolom a gépet, erre a BIOS: Check your system health! (gigabyte alaplap). Hmmmm... Mi a fene... kikapcsolom a gépet, közben kissé égett szag kezdett terjengeni... Gyorsan kiszereltem a tápot, s láss csodát: úgy volt visszatéve a táp koma, hogy egy bazinagy kábelcsomó nyomta a prociventillátort, de úgy, hogy annak esélye sem volt akárcsak megmozdulni sem... Hmmm.... kiszabadítom szegényt, be a BIOS-ba, s láss csodát: be volt állítva a következő: CPU shut-down temperature: 80 C fok.... hát igen... rögtön a Tom's hardware jutott az eszembe... És mit tesz isten, a szokásos 2 hetes csúszással itt is megjelent a cikk, pont miután az esetem történt... Le is vettem a shut-down temperature-t 70 fokra, hogy még biztosabb legyek a dolgomban... Most épp DivX-et tömök a háttérben, és a proci hőmérsékletem: 60 C fok... Úgyhogy még van hova melegednie a procimnak... Ennyit a tesztekről.... Aki meg nem rak hűtőbordát a procijára, az MEG IS ÉRDEMLI :))

Még valami: a másik amit még bekapcsoltam a BIOS-ban az az, hogy szirénázzon a lap, ha valami miatt leállna a venti.. Ki is próbáltam: megfogtam kézzel, és 1-2 mp után el is kezdi a szirénázást, ha elengedem, akkor meg abbahadja.