Heroes of Might & Magic IV
-
Zóanagyvarázsló #1063 "Abban nem értek viszont egyet a nagyvarázsló úrral, hogy mindneképp Combat-et kellett volna választani a 4-ben mert sok Immorality potionnal tárgyakkal aztán a varázslót nem a legfőbb frontvonalba helyezzük stb. szoval én mindig megcsináltam hoyg ne haljon meg combat nélkül se."
A Potion of Immortality valóban alapkellék volt a hősöknél (az immorality némileg mást jelent:), de a gyors terjeszkedéshez a játék viszonylag korai szakaszában korántsem lehetett ipari mennyiségben használni. Eleve épületet kell külön hozzá felhúzni (én a gyors és gyors lényképzőkre szoktam menni), ráadásul darabja 1000 aranyba kerül. Ezt több hőshöz, ráadásul több adagban kigazdálkodni az elején nem lehet. A gépi intelligencia viszont úgy van beállítva, hogy állandóan a hőst vegzálják, olyan képességek pedig még egy tapasztalt, elbújtatott Combat képességgel nem rendelkező hőst is megölhetnek, mint a Fire Breath vagy az Area Attack, a különböző mágiákról nem is beszélve, ugyebár a Magic Resistance is a Combat alá tartozott. Persze egy Life Magicben jártas hős a Heavenly Shield varázslattal - úgy ahogy - kiválthatja a Combatot, de összességében továbbra is egy kezdő hős alapvető képességének tartom. Én is fejlesztgettem nélküle nagyhatalmú varázslót, nem lehetetlen, de az a hős önmagában mindig félkarú óriás marad.
"4-ben nagyon jó ötlet például a karaván, nagyon tetszett, háromból nagyon hiányzik nekem."
A karavánnal egyetértek, valóban jó ötlet volt (bár én megvagyok nélküle is), de egy korábbi részből nem tudom hiányolni. Az első részből sem hiányolom a manapontokat.
A többiben nagyrészt egyetértek, ezért is nem reagáltam mindenre. Nekem is a harmadik rész a kedvencem, de őszintén szólva némileg erőltetettnek érzem a rangsorolást, mert mindet szeretem, mindet elő szoktam venni, és minddel jól is szoktam szórakozni.