Terrorizmus a nagyvilágban
  • Hellhammer
    Eredendően a diktatúra úgy jött létre, hogy válsághelyzetben az addigi vezetők kijelölnek egy személyt aki teljhatalmat kap. Azaz nem magának alakítja ki a diktatúrát, hanem megbízzák. Mai napig vannak ilyenek, és vannak olyanok is akik magukat emelik diktátori pozícióba, ezt én is elítélem.
    Azt is magyarázd már meg légyszíves a "benézésem" mellett, hogy hogyan lehetett az, hogy több ezer éven keresztül működtek a diktatúrák. Kezdve az egyiptomiaktól, az európai királyságokon át a kínai császárságig. Miért nem volt hosszú életű az athéni demokrácia?
    Ha elvonatkoztatva gondolkozol minden mai társadalomban diktatúra van. Mert a mai demokráciában ugye pártok képviselik az embereket, viszont párton belül diktatúra van, mert vagy egy személy vagy egy szűk csoport határoza meg a fő irányvonalat. A kormányzásban pedig ezen pártok közül egy vagy egy-két párt koalíciója a döntő (lásd pl.: Bush minden tiltakozás ellenére elindította a háborút, azaz nem igazán volt észrevehető a demokrácia, inkább "diktátorként" döntött).
    Még inkább erőltetett példa: katonaság, iskola, egyház, vállalatvezetés. Ha valamit hatékonyan kell csinálni, akkor kétség kívül a diktatúra a legjobb módszer rá (ezzel így kicsit ellentmondásba keveredek magammal, mert nem igazán összeegyeztethető a "mindenki csináljon azt amit akar" elvvel). Te csak a negatív dolgokat bírod felfedezni az egészben, nem kívánom megváltoztatni ezt a hozzáállásod, csupán annyit kérek, hogy ne hülyézz le élből azért, mert én tudom másként értelmezni a dolgokat...