Terrorizmus a nagyvilágban
  • cap179653
    Na menjunk sorba, mert nem figyeltel.
    "Amit látok/láttam az újságokban, interneten, tv-ben stb. Szóval a médiában. És igyekszem több oldalról megközelíteni a dolgot, mert teljesen nyilvánvaló, hogy nincs független forrás."

Az osszes media valamilyen hirugynoksegtol veszi a hireket, vagy egyszeruen nezi az al djazirat, ami ugye nem egeszen amerika barat. eladni csak a hirerteku hireket lehet. Az, hogy naponta hany bombat szednek fel az amik, evvel hany embert mentenek meg, az senkit nem erdekel. 6 db katona a 130000-bol levetkoztetett par ki tudja milyen bunokkel vadolt irakit, ha egyaltalan mind az volt, az botrany lehet rajta csamcsogni, tehat jo hir. Ha ugyanez visszafele tortenik, arra hajlamosak vagyunk azt mondani, miert ment oda. Kesz evvel el van intezve a dolog.
    Te egy hirkoncentratumot kapsz, ami ugyebar ugy fest mintha itt ejel-nappal felelemben elne mindenki, a boltok uresek, egy lelek nincs az utcan. Ha kimesz Baghdadba, alcazva olyan mintha teljes beke honolna. Mindenki vegzi a sajat dolgat az utcak nyuzsognek az arusoktol, az emberektol. Kepzelj el egy kidebb varost mint Pest negy millio emberrel. Egyszoval nincs akkora kaosz mint ahogyan azt a hirek lefestik.

"Arra esetleg nem gondoltál, hogy nem nagyon látod a teljes szegénységet, mivel gazdag emebereket védesz, velük vagy sokat, és ők nem nagyon szoktak a "pórnép" közé menni? Vagy vagy annyira bátor, hogy szabadidődben bemerészkedsz a nyomornegyedekbe?"
    Egesz Baghdadot ismerem, ha nem ismernem a vedett szemely nagy szarban lenne, alternativ utak nelkul. Elarulom nem csak testorkodes a feladatom.

"Észak-Kóreában is jók az utak, mert mitől romlana el ha alig van valakinek autója aki használná. "

Szinte mindenkinek van autoja.
    "Akkor ki fizette ki? Csak nem a megbuktatott Saddam rezsim? Vagy magától épültek fel az utak az utóbbi alig 1 évben?"
    Az allam fizeti az olajbol. Ezt a reszet en sem ertem.

" Ahol sok van, ott nyilván olcsóbb, mint ahol kvázi "hiánycikk".
    Arra akartam utalni, hogy most az atlagkereset valahol ott van mint nalunk, talan egy kicsit alacsonyabb, viszont az eg vilagon semmilyen kozkiadasuk sincs. nincs muszaki vizsga, hazado, utado, autopalya dij, villanyszamla, futesszamla:-)kozoskoltseg, hadd ne soroljam.

"Egyébként láttál pl. vidéki pásztorokat és családjukat, hogy hogyan élnek?
    Vagy csak a dúsgazdag városokban fordulsz meg, ha igen, akkor miről beszélsz?"

Bizony lattam. Es ? Nomadok, igy elnek, nem ertem mire celzol. Ja lehet nem tudod de lehuztam mar ket evet afrikaban is. Tehat ha valaki latott mar nomadot, biztos odatartozok, nem ?

Elmondasokbol, az iraki emberek most jobban elnek mint elotte. Emberjogi szempontbol, allitolag most meg eg es fold a kulonbseg. Ismerve az arab mentalitast ez nem fog sokaig mukodni, most meg felnek a rendorok. Saddam rezsimet le kellett valtani, az uj kormany meg nagyon gyenge. Nagy meg a kulonbozo sejkek hatalma, foleg videken. Itt demikraciat csinalni nevetseges, de korlatozni a torzsi vezetok hatalmat, azt viszon meg kell csinalni es meg is lehet.

Cifu !
    Te emlekszel az elso totenetemre ? Kezdodott a rablokkal(nem szabadsagharcosokkal), irakiak voltak. Utana tudod hol landoltam, ok is irakiak voltak, akarhogyan is volt, most is tudok irni :-)
    A masodik tortenetnel mar nem irakiak voltak, es azt is tudod, milyen uruggyel, mit csinaltak(se rablas, se valaminek a bosszuja). Ott mar joreszt sokat lehetett koszonni a szerencsenek.
    A tobbieknek egy kicsit rembuszokban beszeltem, de Cifu megfogja erteni.