Terrorizmus a nagyvilágban
  • Hellhammer
    Azért csak lehet vitatkozni velem sztem, mert pont azt tesszük :)

Azért mondom, hogy vedd le a szemellenzőt, mert a mostani hsz-edben is csak a Saddam rezsimet és a terroristákat okolod az iraki nyomorgás miatt, holott keményen benne van a nyugati világ keze is, de Te ezt semmiképp nem ismered el. Még egyetlen egy mondatodat nem olvastam amiben azt írtad volna, hogy "igen azért egy kicsit durva amit az irakiakkal csinálnak, de..." Javaslom nézz utána, hogy mi volt az a film amit említettem, és nézd meg, hátha csak egy kicsit is másképp tekintesz a dologra (már az is eredmény lenne). Egyébként remélem a Cifu által belinkelt hír is kicsit gondolkodásra késztet a nagy és igazságos amerikát illetően...

Sztem igen is össze lehet hasonlítani a régi és a mostani dolgokat, nem változtat semmit a dolgon, hogy 50 éve történt. Mert mi az az 50 év? Semmi, még egy generációt sem jelent. Ha lett volna 200 éve akkor talán elfogadom azt az érved, hogy "ugyanis ez 50 éve volt", és csak azért talán mert már a perzsák idején "természetes" volt, hogy a legyőzők letarolták a legyőzötteket (és ez szvsz nem változott az idők folyamán, csak van amikor nem annyira szembetűnő). Az pedig, hogy oroszok voltak nem amerikaiak megint érdekes vitaalap (lásd pl. mostani eset). Ha úgy tekintem, hogy Te minden áron az amerikai oldalt véded, akkor megértem (de nem fogadom el), de érvnek akkor is kevés. A katonaság mindenütt katonaság országtól és kortól függetlenül. Erőszakszervezet, ahol ölni tanítják az embereket (néha azért tudnak humanitáris dolgokban is részt venni, de nem ez az elsődleges cél). Ha sokáig nyomás és nélkülözés (mert azért a katonáknál nagyon sok nélkülözés is van, főleg szociális oldalon) alatt tartják őket, majd harci helyzetbe küldve elhitetik velük, hogy ha nyernek akkor ők az urak, akor sok-sok csúnya dolog történhet, és akár akaratlanul is elnyomják a legyőzötteket... (javaslom nézd meg a Kísérlet című filmet, jól bemutatja az elnyomott emberi erőszak feltörését)

Hiteles forrás: számomra pl. ilyen volt a www.iraqwar.ru csak azt bezárták (azért nézd meg az oldalt, milyen okokat írnak a bezárásáról) persze ezt is érdemes összefésülni az ami és angol híroldalakkal és akkor árnyalódik a kép, mert az orosz oldal is kicsit elfogoult volt az irakiakkal szemben.

Cifu:
    Tudom, hogy 1999 végén készült a film, de akkor sem változtat a dolgon, hogy nagyon elcseszték az irakiak életét a nyugatiak azzal, hogy évekig embargó alatt tartották őket. És nem lehet csak Saddam-ra fogni a nyomorgást, ez olyan lenne mintha Magyaro. lepusztult gazdaságáért csak a Kádár-kormányt hibáztatnánk, pedig a SZU vitte el a nem kevés pénzt...