Terrorizmus a nagyvilágban
  • Hellhammer
    Nagyon kérlek csak egy pillanatra vedd le a szemellenződet és nézd egy kicsit a másik oldalról is a dolgot. Az első öbölháborútól kezdve nagyon kemény gazdasági embargó alatt van irak, és ez meg is látszik. És igen is azért hal meg sok gyerek mert nem engedik be az országba a gyógyszereket (és inkább te vagy a demagóg azzal a dumával, hogy a terroristák elveszik, mert ha egyszerűen nincs mit elvenni akkor mi van?).
    Tudom megint rám sütöd majd a demagóg jelzőt, de volt abban a filmben egy másik elgondolkodtató jelenet: Bagdad utcáin végig könyvet árusítók voltak, akik azért adják el a gyűjteményüket, hogy a családjuk részére valami megélhetést biztosítsanak. Volt egy sor (jó utcahossznyi) ahol 99%-ban orvosi szakkönyveket árusítottak az ottani értelmiségiek (orvosok, kutatók stb.), kb ennyire vannak (voltak) ott ellehetetlenítve a sima egyszerű lakosok.

Én nem mondom, hogy hősök azok az arabok akik katonákat lincselnek meg és robbantgatnak mindenfelé - gyilkosok, ellenben azt sem értem, hogy miért kell elfogadni (elfelejteni) a szövetséges csapatok durvaságait. Ja tudom: mert felszabadítók.
    Tudod nagymamám mesélte, hogy mikor a szovjet felszabadítók benyomultak budapestre, akkor megerőszakolták az anyukáját, az apját meg egy ásóval verték agyon miközben rájuk gépfegyvereket fogtak. Pedig ők is nemes cél érdekében - a náci diktatúra ellen harcoltak...

Az igazság pedig az, hogy amerikai angol iraki emberkék együt nem haltak meg annyian mint a szaddam rezsimben egy átlagos év alatt csak irakiak...
    Hiteles forrást tudsz mutatni? Vagy a pontos áldozatok száma csak találgatás? Szerintem az, hogy Szaddam mennyi embert ölt meg az ugyan annyira top secret kategória, mint az, hogy pontosan hány légi bevetés történt, milyen célpontok ellen és hány áldozattal.
    Amikor papíron nem is volt háború (azaz javában a 90-es évek vége felé), akkor volt évente több mint 90 olyan légi bevetés észak-irakban csak az angolok részéről, ahol jelentős (4 főnél több) civil veszteségek voltak...