Terrorizmus a nagyvilágban
-
Nemtom tegbnap éjszaka néztétek-e a Spektrumot, volt egy műsor amit egy angol faszi csinálkt Irakról, és az ottani visszáságokról. Régebben is láttam már azt a filmet, de még most is mélyen elszomorít, hogy mit megenged magának a "fejlett" világ :(
Látom, hogy jöttök majd azokkal az érvekkel, hogy biztosan csak hangulatkeltésre volt összevágva a film, csak olyan példákat hozott fel, hogy nem az ottani szélsőségeseket mutatták, meg különben is az irakiak szeretik a felszabadító nyugatiakat.
Igazatok lehet, de én akkor is nagyon szomorúnak tartom azt, hogy 6-10 éves gyerekek halnak meg gyógyszerhiány miatt, mert nem engedik be az országba, mert ott a biztos a terroristák kapnák meg...
Egyébként elgondolkoztam egy jeleneten a filmben: egy mankón támaszkodó (az egyik combjából hiányzott egy jókora darab hús) 10 év körüli kisfiú gyűlölettel a tekintetében mutatta testvérei és szülei fotóját, akik meghaltak egy angol bombázás során. 5-10 év múlva szerintem ez a fiú örömmel fogja elvállalni a következő öngyilkos merényletet, mert ezzel esetleg magával vihet párat a családja gyilkosai és saját maga megnyomorítói közül. Akkor kik is teremtik a terroristákat?