Terrorizmus a nagyvilágban
-
Bazz azt írtam ha nincs a II. VH, erre azzal jössz, hogy európa akor romokban hevert. Hát elég nehéz úgy háborúzni, hogy ne dőljön össze egy-két épület.
És igen is sok aranyat vittek el, ami valóban tudta befolyásolni a világgazdaságot. Pont a náci németország halmozta fel a kincseket, és amikor bementek az amik és a ruszkik, megindult a szabadrablás.
Nemtom tanultál-e pénzügyeket, és nemzetközi gazdaságtant, de ha ismered a pénzt történetét nem mondanál olyat, hogy látványos baromságokat hordok össze. Amúgy a világ szinte teljes nemzetközi pénzforgalma usd-ben ment sokkal erősebb volt, mint most mikor az euro kezd egyre jobban elterjedni. Ha nem látod be ezt, érdekes szemellenződ van.
Az euro lebegtetett árfolyamú, ami annyit tesz, hogy meghatároznak egy valutakosarat (jelen esetben már nem igazán van ennek értelme) és egy bizonyos sávban mozoghat ez. Mivel ezt szűkre szabták, nem engedheti meg magának a kormány a magas inflációt, ami egyrészt a munkanélküliség emelkedésével és a gazdaság lassulásával jár. El kell dönteni mi ér többet: egy szárnyaló gazdaság magas infláció mellett, vagy egy visszafogottabb gazdaság erősebb fizetőeszközzel.
Harmadik gondolatod: én csak annyit tudtam róla, hogy az eu-s acélra nyomják a vámot. Azért elég primitív megoldást válaszottak, a nagy hatalmas usa miért nem tudott olyat megtenni, mint a magyarok pl. hogy eu-ban készült cuccokra 0% vám japókra megy 40%? Talán csak megint azt hiszik, hogy erőből megoldják a dolgot. Szóval ezért nem szívlelem én az usa-t, nagyon csúnyán pofára fognak esni...