3974
Terrorizmus a nagyvilágban
  • Punker
  • Kori
    FBI TOP 10 tagja
  • Kori
    MURDER OF U.S. NATIONALS OUTSIDE THE UNITED STATES; CONSPIRACY TO MURDER U.S. NATIONALS OUTSIDE THE UNITED STATES; ATTACK ON A FEDERAL FACILITY RESULTING IN DEATH

USAMA BIN LADEN
    Date of Photograph Unknown

Aliases: Usama Bin Muhammad Bin Ladin, Shaykh Usama Bin Ladin, the Prince, the Emir, Abu Abdallah, Mujahid Shaykh, Hajj, the Director

DESCRIPTION
    Date of Birth: 1957 Hair: Brown
    Place of Birth: Saudi Arabia Eyes: Brown
    Height: 6' 4" to 6' 6" Complexion: Olive
    Weight: Approximately 160 pounds Sex: Male
    Build: Thin Nationality: Saudi Arabian
    Occupation: Unknown
    Remarks: Bin Laden is the leader of a terrorist organization known as Al-Qaeda, "The Base". He is left-handed and walks with a cane.
    Scars and Marks: None

CAUTION

USAMA BIN LADEN IS WANTED IN CONNECTION WITH THE AUGUST 7, 1998, BOMBINGS OF THE UNITED STATES EMBASSIES IN DAR ES SALAAM, TANZANIA, AND NAIROBI, KENYA. THESE ATTACKS KILLED OVER 200 PEOPLE. IN ADDITION, BIN LADEN IS A SUSPECT IN OTHER TERRORIST ATTACKS THROUGHOUT THE WORLD.

CONSIDERED ARMED AND EXTREMELY DANGEROUS

IF YOU HAVE ANY INFORMATION CONCERNING THIS PERSON, PLEASE CONTACT YOUR LOCAL FBI OFFICE OR THE NEAREST U.S. EMBASSY OR CONSULATE.

REWARD

The Rewards For Justice Program, United States Department of State, is offering a reward of up to $25 million for information leading directly to the apprehension or conviction of Usama Bin Laden. An additional $2 million is being offered through a program developed and funded by the Airline Pilots Association and the Air Transport Association.
  • Kori
    a sok szájtépő emberjogi aktivista meg "jaj szegény terroristákkal hogy bánnak" egyénnel ki kellene fizettetni a teroristák által okzozott robbantások és merényletek kárát.

kíváncsi lennék hogy reagálnának ha ellenük történne terror cselekmény
  • Cat #781
    ja, ezen én is baszott nagyot röhögtem :)

biztos érdekelne hogy a sajtó birál, ha eddig élve akartak elégetni, meg feldarabolni :D
  • I.C.ram
    LOLKA :D
  • Kori
    Megkapták a számlát a japán túszok
    ......""Megkapták a költségszámlát azok a japán túszok, akiket a napokban bocsátottak szabadon a tokiói kormány felhívására iraki fogva tartóik: a már hazatért három személynek fejenként több mint másfél millió forintnyi összeget kell megfizetni a kiszabadításával és hazaszállításával kapcsolatos költségek fejében. Két társuk kedden érkezik Japánba.
    A tokiói kormány gyakorlata szerint a külföldön bajba kerülő állampolgároknak meg kell fizetniük az érdekükben tett diplomáciai beavatkozással és intézkedésekkel felmerülő költségeket.

A 18 éves Imai Noriaki és a 34 éves Takato Nahoko jótékonysági szervezeteknek, a 32 éves Korijama Szoicsiro pedig szabadúszó fotósként dolgozott Irakban, amikor túszul ejtették őket. Japánban élesen bírálták őket azért, mert a kormány tanácsa ellenére, saját felelősségükre utaztak a háborús övezetbe, és ezzel veszélyeztették az oda küldött japán csapatok misszióját.""........

ez nem semmi
  • Kori
    ........""Az ammáni amerikai nagykövetség és a jordániai hírszerzés központja ellen tervezett nagyszabású vegyi- és mérgesgáztámadást egy terrorista az al-Kaida terrorszervezet iraki hadműveleti főnökének parancsára.""..........

na ebből látszik a terrorizmustól senki sincs biztonságban
  • Kori
    csak egy rövid válasz a leírtakra.
    ha kimész usa-ba semmi mást nem találsz csak eu márkás cuccokat vagy kínait.
    ezt értem a ruhától a gjművön át az élelmiszerig

úgyhogy elég nagy felvevő piac
  • Cat #776
    A terrorizmus és az uniós csatlakozás új biztonságpolitikai körülményeket teremtett hazánk számára, ezekre a kihívásokra ad válaszokat a kormány nemrégiben elfogadott nemzeti biztonsági stratégiája. A hétfőn bemutatott anyag hangsúlyozza, Magyarország helyzete szilárd, a stabilitást azonban csak nemzetközi együttműködés garantálhatja.
  • Hellhammer
    Hú bocs, mikor elkezdtem gépelni a hsz-t, még nem volt itt a tied :)
  • Hellhammer
    Közben elmentem kajolni, és elgondolkoztam a dolgon. Szóval leírom az én verziómat, ami kapcsolódik is a témához valamilyen szinten (persze lehet, hogy nagy baromságnak tartjátok :)):
    Az amerikai dollár gyengesége részben kormányzati döntés, így próbálják fellendíteni a piacot, másfelől a 2000-es (IT) gazdasági válság következménye.
    Nyilatkozni bármit lehet, elég csak Medgyessy "nemleszgázáremelés" Péterre vagy Bill "nemvoltszexuálisviszonyomazzalanővel" Clintonra gondolni :)
    Jó ideig azért lehetett az USD erős, mert az volt az elfogadott nemzetközi fizetőeszköz is, és bármit szeretett volna az USA vásárolni, beruházni stb. (akár belgazdaságában is) nem volt fizetési gondjuk, mert szimplán nyomattak ki még dollárt mindenféle káros következmény nélkül. Emiatt nem gyengült a dollár, azaz nem nőtt az infláció, mert a kinyomott pénz jelentős része úgysem az USA gazdaságában mozgott tovább, hanem a többi országban. Ezt más ország nem tehette meg, tehát ha fizetési gondjuk volt, vagy leértékelték a fizetőeszközüket, vagy kölcsönt vettek fel (mindkettő növeli az inflációt).
    Ez a tendencia az USA-ban kezd megszűnni, mivel az EU-n belül már alig-alig fizetnek USD-ben, így szépen elkezdett gyengülni a dollár (már nem csinálhatják az évekig bevált taktikát, hogy teljesítmény nélkül gazdagnak lenni), amit erősen megérez az amerikai gazdaság. Mit lehet tenni? Piacot kell generálni, hogy legyen fizetőképes kereslet.
    Az USA-nak van a világon a legnagyobb hadiipara, így nem meglepő, hogy erre alapoznak. Elindítanak egy háborút részben mondvacsinált okokkal, azt szépen elhúzzák ameddig csak lehet, így az ami gazdaság talpra állhat, mert szinte csak tőlük vásárolnak hadianyagot a háborúban résztvevők. És ugye a háborúhoz mi kell: pénz x 3. Röviden ennyi, és ezért ítélem el az egész iraki háborút (az erkölcsi dolgok mellett, amiről már szintén írtam).

Azt nem is vitattam, hogy az USD a fő valuta a II.VH óta (mondjuk érdekelne, hogy sikerült ezt felhoznod, mert sose állítottam ennek ellenkezőjét... :)).
    Lehet, hogy félreértettem a mondandódat, mert azt hittem, hogy arra írod a látványos baromságok szöveget, hogy leírtam, hogy az aranytartalékokhoz kötötték először az árfolyamot meg, hogy az USD lett nemzetközi fizetőeszköz. Bocsi :)

Az erős gazdaság - infláció vs. szerényebb - erős pénz témában igazad van, nehéz eldönteni melyik a jobb (bár én a inkább a lassú víz partot mos elv híve vagyok).
  • Cat #773
    dollárvitát inkább itt :) (legalább valaki ir is bele rajtam kivül :D)
  • [NST]Cifu
    Képzeld, tanultam, bár csak két előadás volt belőle (Gazdaságtan I.-II.). :)
    Azt nem is vitattam, hogy az USD a fő valuta a II.VH óta (mondjuk érdekelne, hogy sikerült ezt felhoznod, mert sose állítottam ennek ellenkezőjét... :)).

egy szárnyaló gazdaság magas infláció mellett, vagy egy visszafogottabb gazdaság erősebb fizetőeszközzel.

Ezen lehet vitatkozni, de anno úgy döntöttek a nagy víz túlpartján, hogy úgy próbálják fellendíteni a gazdaságot, hogy leértékelik a dollárt. Ugyanakkor európában meg vannak, akik az erős Eurótól féltik a kontinenst, mivel ez nem kedvez a gazdasági fellendülésnek. Szóval még a hivatásos szakemberek sem képesek egyértelműen dülőre jutni az általad felvetett kérdés terén :))

Harmadik gondolatod: én csak annyit tudtam róla, hogy az eu-s acélra nyomják a vámot

Általános védővám volt, hogy az amerikai acélipartó óvják. De az USA-ba exportált acél döntő többsége ázsiából, és nem európából származik...
  • Hellhammer
    Bazz azt írtam ha nincs a II. VH, erre azzal jössz, hogy európa akor romokban hevert. Hát elég nehéz úgy háborúzni, hogy ne dőljön össze egy-két épület.
    És igen is sok aranyat vittek el, ami valóban tudta befolyásolni a világgazdaságot. Pont a náci németország halmozta fel a kincseket, és amikor bementek az amik és a ruszkik, megindult a szabadrablás.

Nemtom tanultál-e pénzügyeket, és nemzetközi gazdaságtant, de ha ismered a pénzt történetét nem mondanál olyat, hogy látványos baromságokat hordok össze. Amúgy a világ szinte teljes nemzetközi pénzforgalma usd-ben ment sokkal erősebb volt, mint most mikor az euro kezd egyre jobban elterjedni. Ha nem látod be ezt, érdekes szemellenződ van.
    Az euro lebegtetett árfolyamú, ami annyit tesz, hogy meghatároznak egy valutakosarat (jelen esetben már nem igazán van ennek értelme) és egy bizonyos sávban mozoghat ez. Mivel ezt szűkre szabták, nem engedheti meg magának a kormány a magas inflációt, ami egyrészt a munkanélküliség emelkedésével és a gazdaság lassulásával jár. El kell dönteni mi ér többet: egy szárnyaló gazdaság magas infláció mellett, vagy egy visszafogottabb gazdaság erősebb fizetőeszközzel.

Harmadik gondolatod: én csak annyit tudtam róla, hogy az eu-s acélra nyomják a vámot. Azért elég primitív megoldást válaszottak, a nagy hatalmas usa miért nem tudott olyat megtenni, mint a magyarok pl. hogy eu-ban készült cuccokra 0% vám japókra megy 40%? Talán csak megint azt hiszik, hogy erőből megoldják a dolgot. Szóval ezért nem szívlelem én az usa-t, nagyon csúnyán pofára fognak esni...
  • [NST]Cifu
    Az USA valóban nagy gazdasági hatalom, de ha nincs a II. VH akkor a fasorban sem lennének európa mellett.

Az USA már a második világháború elött is vezető gazdasági hatalom volt, a teljes Brit birodalom (aminek akkor még ugye a világ kb. 1/6-a volt) vetekedhetett csak vele.

Nem kevés aranyat vittek el akkoriban európából, és mikor még az aranyhoz kötötték az árfolyamokat (kb. 70-es évekig volt) nem nagyon volt gondjuk, mert a világ legnagyobb aranykészlete náluk volt.

Csak azt felejted el, hogy Európa akkor romokban hevert, ahogy az Európai gazdaság is, és ezt részben az amerikai Marshall-segélyből építették újra. Azon kívűl olyan sok aranyat nem vittek el, legalábbis nem annyit, amely a világgazdaságot ilyen mértékben befolyásolta volna (főleg a náci németországból került ki arany amerikába...).

A dollár mélyrepülésben van miközben az euro egyre erősödik.

Láthatóan nem igazán olvasol gazdasági lapokat, ugyanis látványos ökörségeket hordol össze. Az amerikai dollár gyengesége részben kormányzati döntés, így próbálják fellendíteni a piacot, másfelől a 2000-es (IT) gazdasági válság következménye. Köze nincs Európához...
    Ráadásul az erős Euró sok fejtörést okoz az Eurokratáknak, mivel az Euroövezet két vezető gazdasága, Franciaország és Németország is gyengélkedik, nemrég kapott mindkét ország (ideiglenes) felmentés a monetáris szigor alól, mivel nem tudnak megfelelni a meghatározott szabályoknak (magas az államháztartás hiánya, miniális (közel nulla) a GDP fejlődése, stb.). Nem véletlen, hogy a Német és a Francia katonai beszerzéseket is erősen kurtították az elmúlt két-három évben...
    Szóval e téren öngólt rúgtál...

Akkor mivel magyarázható az, hogy az USA olyan vámot nyomott rá az európából származó acélra, hogy szinte 0 volt az a mennyiség, amit az USA az EU-ból importált (ha jól emléxem kb. 2-szer annyiba került az amúgy olcsóbb európai acél, mint az ottani)?

Újabb komoly probléma. Az USA általános védővámot vetett ki az acélárúkra, mégpedig elsősorban az olcsó Ázsiai acél ellen. Európa főleg amiatt háborodott fel, mivel így egyfelől az USA akadályozza a nemzetközi szabadkereskedelmet (a WTO is kritizálta emiatt), másfelől az olcsó ázsiai acél ezután konkrétan európát veheti célba, ami az EU-s acélgyártást hozhatja nehéz helyzetbe. Egyébként emlékeim szerint ezt a bizonyos védővámot egy ideje megszüntették...
  • [NST]Cifu
    Én úgy tudtam eddig, hogy a fejlesztés része a tesztelést :)
    A lényeg az, hogy még messze van, hogy ilyen rucikban rohangáljanak a GI-k... :)
  • Hellhammer
    Honnan veszed te, hogy nem szeretik öket?
    Leírtam honnan, beidézem mégegyszer, hátha most elolvasod:
    "...egy elismert zsidó író mondtott olyat, hogy a zsidók legfőbb erénye a tudás, hogy ha kirakják a jég hátára akkor is megél, a legfőbb gyengéje pedig az, hogy bárhol lakik, rövid időn belül képes magára haragítani a környezetében élőket."
    Tehát egy zsidó író mondta a saját népéről, és csak ismeri saját népét, ahogy mi is el tudnánk mondani a magyarok fő jellemvonásait.

Vajon 2001-ben miért kellet a kereskedelmi központot megtámadni???
    A hozzászólásaid alapján eléggé tisztában vagy az iraki (közel-keleti) helyzettel. Nyilván azt is tudod, hogy amerikai nyomásra igen erős gazdasági blokád alatt tartották a térséget, velük (arabok) szemben eléggé ellenséges külpolitikát folytattak, valamint az sem elképzelhetetlen, hogy a háttérben Bin Ladenékkel valahogy kibasztak (nem kell elfelejteni, hogy eredetileg az USA képezte ki őket a SZU ellen).

Az USA valóban nagy gazdasági hatalom, de ha nincs a II. VH akkor a fasorban sem lennének európa mellett. Nem kevés aranyat vittek el akkoriban európából, és mikor még az aranyhoz kötötték az árfolyamokat (kb. 70-es évekig volt) nem nagyon volt gondjuk, mert a világ legnagyobb aranykészlete náluk volt. Így sikerült elérniük, hogy az amerikai dollár lett a nemzetközi valuta, így kis költségráfordítással (pénznyomda) kilóra megvehettek mindent. Aztán beszart az aranybázis, jött a 73-as olajválság, és innentől kezdve kicsit kezd visszaesni a dollár súlya (azért még segített nekik az, hogy az európai országok sehogy sem tudtak létrehozni egy közös fizetőeszközt, az ECU gyenge próbálkozás volt elsőre). Aztán most igazán jól látható, mennyit jelentett ez az USA-nak, mikor az Euro elfogadott fizetőeszköz lett, és nincs szükség az amerikai dollárra. A dollár mélyrepülésben van miközben az euro egyre erősödik. Pár év és nem az EU fog rászorulni az USA-ra, hanem fordítva...

A két feljlett régió igenis szorosan kapcsolódik egymáshoz, ha valamelyik elbukna magával rántaná a másikat.
    az eu piacnak azért borzalmas felvevő területe az usa. - ezt irta Kori

Akkor mivel magyarázható az, hogy az USA olyan vámot nyomott rá az európából származó acélra, hogy szinte 0 volt az a mennyiség, amit az USA az EU-ból importált (ha jól emléxem kb. 2-szer annyiba került az amúgy olcsóbb európai acél, mint az ottani)? Tudomásom szerint ez még mindig így van, bár már nagyon sok nemzetközi szervezetnél tiltakoztak, és az elnökük is ígéretet tett a megszüntetésére (valószínűleg azért van, mert még a mostaninál is jobban szétbombázná az ottani gazdaságot, hogy ha az EU normálisan betenné a piacukra a lábát). És az acél példája csak egy, sok élelmiszerre is erős védővámot nyomnak. Szóval ezt "az eu piacnak borzalmas felvevőterülete az usa" gondold át mégegyszer. Nem kis piac, de nem "borzalmasan nagy".
  • K.András
    Nagyszabású vegyi terrortámadást hiúsítottak meg Jordániában
    Lefoglaltak egy 20 tonna robbanóanyaggal megrakott teherautót.

Atyaég,20 tonna!!!
  • Cat #766
    na ez jobb kép, ezt még azelőtt lőtték, hogy ugrálnának rajta :)

Aztán fogták és felgyujtották :D

• Cat #765
    Észak Bagdadban négy Humweet tönkretettek egy robbantással

• K.András
    Nem fejlesztés alatt van hanem tesztelés alatt,persze biztos belekerül pár évbe mig a tömeges gyártási technologiát megcsinálják stbstb...
  • [NST]Cifu
    Kis beleszólás: a cikkidézet alapján úgy tünhet, mintha ez már bevethető lenne, holott még fejlesztés alatt van, és várhatóan 2010 körül jelenhet csak meg.
  • Kori
    újabb újítás
    újabb fegyverek
    újabb védelem

ebből áll a háború
  • K.András
    Folyadékpáncél készül az amerikai katonáknak

Speciális folyadékkal átitatott védőruházatot fejlesztettek ki katonák részére az amerikai hadsereg kutatóközpontjában. A "folyadékpáncél" könnyű és rugalmas, viszont ugyanúgy véd a lövedékektől, mint a golyóálló mellény, sőt a szúrásoknak még jobban ellenáll.

• Kori
    Az ENSZ égisze alatt majd szívesen visszamennének
  • Cat #759
    A spanyolok és a hondurasiak mellett Szlovákia is csapatai kivonását fontolgatja - jelentette az MTI. Az eddig csak az ellenzéki kommunisták által követelt lépést a kormányzó kereszténydemokraták belügyminisztere is felvetette. A szlovák közvélemény háromnegyede a csapatok visszahívása mellett van.
  • Kori
    eu-nak nem szabad megengedni hogy az usa bebukjon
    a terrorral történő fenyegetés 95%-a csak üres fenyegetés
    azt hiszik a visszavonuló országok hogy terrormentesek lesznek,
    tévednek erőterljesen.
    spanyolok nagyot hibáztak, táptalajt adtak az eta-nak, robbantanak, így ők is el fognak érni valamit, mondjuk baszkföld függetlenségét
  • Punker
    irakban folytatódik a buli
  • Kori
    pontosan erről van szó
    gazdasági hatalom
  • K.András
    ERGO ha usa belebukik ebbe az iraki akcioba az azt is jelentheti, hogy a világgazdaság mélypontra sullyed,igy kinában eu-ban és a világon mindenhol nagyobb lesz a szegénység,kevesebb lesz a munka stbstbstb,ezt kell megérteni!
  • K.András
    "és a teljes kereskedelmi forgalmuknak mindössze 10, azaz tíz százaléka bonyolódik más ország felé,"

Na ne már,az egyik legnagyobb exportör a világon az usa, kinával és eu-val karöltve...Arrol nem is beszélve, hogy az europai befektetések 40%-át usa pénzeli,és mivel nött a fogyasztás amerikában is,igy a behozatal is átlagon felüli évek ota,amelett hogy a kinai termékek 60%-a amerikában landol,és akkor még nem beszéltünk a kommunikácios és számitástechnikai iparrol!!

EU-USA-KINA teljesen egymásra van utalva,ha kinában szarul megy akkor usa is gyengébb lesz meg eu is,ha eu-nak megy rosszul akkor foritva, az kihat az amerikai és a kinai gazdaságra is.
  • Kori
    az a helyzet van mire nagy arcunak lenni.
    világ vezető politikai katonai gazdasági hatalma.
    hogy miből az már más téma
  • Cat #752
    francokat
    az usában nagyon erős az izolációs irányvonal, és a teljes kereskedelmi forgalmuknak mindössze 10, azaz tíz százaléka bonyolódik más ország felé, a többi belföldön zajlik. Persze a gazdasági erejük miatt még ez is irtó nagy.
    EU sokkal nyitottabb gazdaság, sok ok miatt.

amcsikat a nagy arcuk miatt utálom személy szerint én is
  • Kori
    Egyetértek veled!
    Európa USA nélkül nem tartana ott ahol most tart. Nem kell elfelejteni, hogy a IIvh. pusztításából rombolásából ők emelték ki a nyugati részt. tele nyomták lóvéval mindenbe segítettek.
    Nézd meg kelet európát. nem volt lóvé csak diktatúra és ott is tart ahol tart.
    közgazdasági elemzők szerint 10-20 évvel le vagyunk maradva.
    A két feljlett régió igenis szorosan kapcsolódik egymáshoz, ha valamelyik elbukna magával rántaná a másikat.
    az eu piacnak azért borzalmas felvevő területe az usa.
  • K.András
    Szerintem rosszul értelmezted amit irtam,ha valaki azt irja a zsidok uralják a világot,az azt jelenti hogy a zsido összeesküvés elméletének áldozata lett,ha azt irom szakállas majmok az bizonyos embereket jelent!!!Tehát a zsidobol,épp ugy van rossz ember mint a keresztényböl,iszlámbol stb.A különbség az, hogy mig ö a zsidoság egészét kikiáltja az emberiség zsarnokává,addig én csak bizonyos embereket "ocsárolok" akik olyan dolgokat tanitanak,amelyek le sincsenek irva,pl az öngyilkos merénylök hösök,miközben az iszlám vallásban ugyanugy bün az öngyilkosság mint a keresztény vallásban!!!

A hangyabolyos példa okés,ha nem bántod elvannak maguktol is,hacsak nem vörös hangyákrol van szo,amik letarolnak mindent ami körülöttük van,kb mintha azt mondanád,mi a fasznak mentek bele a második világháboruba,hiszen jol meglett volna europa a náci uralom alatt...
    Europa nagyon sokat köszönhet amerikának,mondhatnánk ugy,ha nem lenne amerika védtelenek lennénk!Kicsit gondolkozz el,vajon ez a két kontinens nincs e egymásra utalva,vajon ha amerika elbukik,nem bukunk e vele együtt,te azt hiszed ezt ök fözték maguknak de akkor egy kérdése válaszoljál már:
    Vajon 2001-ben miért kellet a kereskedelmi központot megtámadni???Okot a terrorizmusra mindig lehet találni,és ha azt mondjuk okés itt nem robbantanak hagyjuk mi a fenébe a dolgot,annál rosszabbat nem is tehetünk,magunk ássuk meg a saját sirunkat!

"De elég visszás dolognak tartom, hogy sok helyen (sok ember) nem szeretik őket, ennek ellenére úgy tűnik, mintha körölöttük forogna a világ (gondolj csak az izraeli fonosemberek látogatására, milyen felfordulást csináltak miattuk)."

Honnan veszed te, hogy nem szeretik öket?Senki nem utálja jobban öket mint minket vagy bárki mást!Az meg természetes hogy egy olyan embert akinek az életére akarnak törni,jobban védenek,a pápa sem azért kapott nálunk különleges védelmet mert ö a páa,hanem azért mert meg akarták ölni!

• Hellhammer
    De elég visszás dolognak tartom, hogy sok helyen (sok ember) nem szeretik őket, ennek ellenére úgy tűnik, mintha körölöttük forogna a világ (gondolj csak az izraeli fonosemberek látogatására, milyen felfordulást csináltak miattuk).
  • Cat #748
    a zsidóutálattal kapcsolatban olvass történelmi regényeket, teljesen más témáju, akár szerelmes regényekben is van olyan szál hogy utálják a zsidókat :) már ezer éve, szóval ez nem újdonság
    ugyanigy amerikában is, rengeteg az 1800évektől 1900as évek elejéig játszodó történetben van egy egy említés hogy utálják a zsidókat mint a bűnt :)
  • Hellhammer
    Ahogy olvasom, valahogy mindig kilóg a hozzászólásaidból az egyoldalúság. Ha valaki szidja a zsidó (esetleg keresztény) népet, egyből elküldöd a halál f..szára, és a másik oldalon ott a "szakállas majmok" hozzállás. Így bármennyire bizonygatod, hogy semmi bajod az arabokkal valahogy hiteltelennek tűnik számomra
    (Amúgy egy elismert zsidó író mondtott olyat, hogy a zsidók legfőbb erénye a tudás, hogy ha kirakják a jég hátára akkor is megél, a legfőbb gyengéje pedig az, hogy bárhol lakik, rövid időn belül képes magára haragítani a környezetében élőket.)

Volt itt a hangyabolyos példa. Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy ha nem taposol bele a hangyabolyba, akkor a ahangyák szépen elvannak maguknak, nem bántanak senkit...

Amúgy szerintem magukra kellene hagyni az amikat irakban, közveteve miattuk robbantottak európában (és próbálkoznak továbbra is), semmi szükségünk nincs erre. Egyék meg amit főztek maguknak...
  • Kori
    a sok csapatkivonás csak táptalajt ad a terroristáknak
    mindenkit meg fognak fenyegetni aki ott tartja a csapatait.