Terrorizmus a nagyvilágban
  • cifuatwork
    #445
    A lentieket cap179653 írta a Index.hu fórumába, róla tudni kell, hogy egykor idegenlégióban szolgált, és nemrég tért haza irakból, ahol biztonsági szakértőként dolgozik egy amerikai cégnél (talán jobban érzékelteti a feladatát az, hogy egy CZ75 és egy AKM-47 (korábban egy MP5 volt) a "munkaeszköze"), gondoltam nem árt egy némileg más szemszögű illető véleménye:

    Most egy kis politika. Amit írok, nem a gyűlölet mondatja velem, és az amikat sem szerettem meg túlságosan, attól függetlenül, hogy azért van ám ott is sok jó srác is.

    Nézem itthon a híreket, és egy csöppet sem csodálkozom az usát támadó, az iraki "ellenálókat" éltető hozzászólásokon. Csak azokat a képsorokat látni, amint iraki harcosok a szabadságról papolnak stb.
    Csak az a bibi ezzel, hogy ezek az emberek a kisebbséget alkotják, kivétel nélkül a szegénynegyedekből lettek toborozva a hatalmi harc eszközei. Még véletlenül sem mutogatnak olyan iraki munkást aki most az USA jóvoltából keres átlag 400 dollárt, vagy cége valamelyik szövetséges ország cégének alvállalkozója, és most nem tudja felvenni a munkát, mert megvannak fenyegetve. Tehát most is a kisebbség fenyíti a többséget. Következő hír : Baghdadból még mindig szórványos lövöldözések hallatszanak.
    Mióta csak betettem oda a lábam, örökösek a szórványos lövöldözések, mindennaposak a robbantások, többségében idegen országok műveként. Csak eddig ez nem volt hír, most hajlandóak vagyunk tévesen azt hinni, hogy mindez a felszabadítás jegyében történik.
    Következő hír egy kórházi jelentésről szól : Eddig 700-ra tehető az iraki áldozatok száma, a fegyveresek mellett több civil is található.
    Ezt miről definiálták, ki a fegyveres, és ki a civil ? Ha fegyverrel viszik kórházba akkor fegyveres, ha anélkül akkor civil ?
    Következő hír : Falludzsában heves harcok folynak, sok az ártatlan áldozat, az áldozatok között szoptató anyák és gyermekek.
    Eddig még soha nem hallottam a hírekben, hogy ebben a térségben már hány ártatlan asszonyt, hány fehér - fekete civilt raboltak ki, raboltak el, öltek meg. nem is lehetett volna közölni mivel ezek napi szinten voltak jelen, éppen ideje a rendrakásnak. Persze a politikának köszönhetően az amik nem törlik el falludzsát a föld színéről, hanem megpróbálnak utcáról- utcára , megkeresve a tűzfészkeket az "ellenálókat "(szerintem mint őket testközelből ismerőt, banditákat ) hatástalanítani.
    Ugye már mindenki látta egy AC 130 repülőgép 105-ös ágyújának vagy egy apacs helikopter 30 mm-es gépágyúának optikáját. Tudjuk mennyire jól fellehet ismerni azt a házat aminek a tetején mondjuk egy géppuskafészek van. Ja, hogy az ember fent lövöldöz míg az asszony meg a gyerek a szobában van, arról biztosan nem az irányzók tehetnek. Arról nem is beszélve, mikor az utcai harcoknál elesettekről véletlenül mindig kiderül, hogy ezek az ártatlanok voltak. Valahogy senki nem beszél arról a 15 kamionsofförröl akik tegnap elött a reptér 4-es check point-nál lettek lemészárolva iraki felszabadítók álltal. Persze Ők nem voltak ártatlanok, mert külföldiek voltak. Tehát a többség, aki békét szeretne, dolgozni szeretne, Ők az árulók, a csőcselék meg a hős felszabadítók. De mondom, a hírek még bennem is ezt az érzetet alkotják, pedig én ismerem az előzményeket és a hátteret.