Terrorizmus a nagyvilágban
 • Annakin
  #3917
  Csupán a tisztánlátás végett:
  "A terror a nyílt erőszak alkalmazása rémület, rettegés kiváltása céljából. A terrorizális, félelemkeltésnek vagy elrettentésnek vannak racionális indíttatásai, de az oka lehet elmebaj, vagy a gyermekkorban magatartási rendellenesség, amelynek hátterében erős szorongás vagy kisebbrendűségi érzés áll.

  A terrorizmus a terror rendszeres alkalmazása, a félelem terjesztése erőszakos akciók által, különösen politikai célok elérése érdekében. A terrorista erőszakos cselekedetei révén félelmet keltő személy. Rendszerint csoportokba, szervezetbe tömörülnek, de előfordulnak magányos terroristák is, akik többnyire elmebetegnek számítanak. Híres terrorsiták, terrorista szervezetek: a Vörös brigádok, al-Kaida (az alapítány), Hagana és Irgun.

  Az államilag szervezett, intézményes terror, illetve a katonai terror a megfélemlítés rendszere és légköre, mint politikai eszköz (például a vörös terror, fehér terror)."

  Napjainkban a terror alkalmazása sajnos mindennapos és az egész Földön elterjedt, egyfajta harci eszköz. A terror célja a világban nem más, minthogy egyes hontalan, diaszpórában élő csoportok és népek létrehozzanak egy globális, rabszolgatartó rendszert, "1984" világát. George Orwell elképzelései megvalósulni látszanak.