Terrorizmus a nagyvilágban
 • a.carkey
  #3744
  Ráadásul Irak azért (is) támadta meg Kuwaitot, mert az kihúzta nála a gyufát azzal, hogy levitte az olajárakat, túltermelést idézett elő. (Irak havi vesztesége 1 milliárd dollár körüli volt ezáltal ...) Így nem csoda, hogy odaugrottak az irakiak, ráadásul - mint kiderült - eleinte egy szóval nem ellenezték azt, hogy Irak megszállja Kuwaitot, ha nem nyúl Szaúd-Arábiához. Bár Szaddam eltüntetését ma is jó dolognak tartom, Libanon megtámadása izraeli részről egy nagy genyóság volt, mégha ott is volt a Hezbollah, ami való igaz: nyugati értelemben terrorszervezet, viszont arab vonatkozásban nem igazán az.

  Ilyen úton bármikor hasonlót követhet el egy-egy ország. Pl. Spanyolország lerohanja franciaroszágot, mert ott bújkál a fél ETA. Vagy az USA Kolumbiát, mert a kábszer onnan özönlik az Államokba. Nem hinném, hogy ez jó útra terelné a dolgokat.

  Más. Egy izraeli tévedés.

  "The story is that they mistook these drillers for rocket launchers... in the residential heart of Achrafieh";"madness i tell you, madness"; "Achrafieh is NOT a hizballah stronghold!"