Terrorizmus a nagyvilágban
  • mrzed001
    #3723
    A háború befejezése a tűzszünet életbe lépésével vihart kavart az izraeli belpolitikában, több politikus és kommentátor követelte, hogy hozzanak létre parlamenti vizsgáló bizottságot arról, hogy miképp vezette az Olmert-kormány a háborút.
    Egy hétfőn napvilágot látott közvélemény-kutatás szerint az izraeliek többsége elégedetlen az offenzíva eredményeivel.
    A megkérdezettek mindössze 3 százaléka vélekedett úgy, hogy Izraelnek sikerült elérnie céljai többségét
    ......
    Dan Haluc az első izraeli vezérkari főnök, aki katonai szolgálatának nagy részét a légierőnél töltötte. (Talán nem véletlen, hogy a mostani libanoni offenzíva erőteljes légitámadásokkal kezdődött, majd elitegységeket vetettek be, és csak a heves bírálatok hatására és a viszonylagos eredménytelenség után döntött a vezérkar úgy, hogy nagyobb tömegben vetnek be szárazföldi egységeket a Hezbollah elleni küzdelembe. Végül így sikerült csak elérniük az izraelieknek a kitűzött minimális célt, a Litáni folyó vonalát.)
    .....
    2000-ben lett a tábornok, ám ezután egyre élesebben bírálták Halucot, például a gázai bombázások miatt, amikor igen közönyös nyilatkozatot tett a palesztin civil áldozatok hallatán. Emiatt megpróbálták később megakadályozni kinevezését 2004-ben, amikor a vezérkari főnök helyettese lett.
    ......
    július 12-én délben adta el részvényeit, három órával azután, hogy a Hezbollah elrabolt két izraeli katonát, egy időben a libanoni síita szervezet állásai ellen indított izraeli tüzérségi támadással. Aznap és másnap a tel-avivi tőzsde fő indexe, a TA-25, amely az értékpapírpiac 25 legnagyobb tőkés csoportosulását tömöríti, 8,3 százalékot zuhant.


    Ez most tényleg egy átgondolt elemzés. Index végre képes volt kitenni magáért és értelmeset írni. Ez már majdnem Cifu szint :) Ritka.

    Ami rögtön egyértelmű belőle:
    a) Izrael vesztett.
    b) mint már említettem nem egyezett meg a hadműveletek célja a felhasznált eszközökkel
    c) a hadművelet vezetője tényleg le se sz-rja az ellenséges civil veszteségeket (nácie?)
    d) degecccciiiiii. ugyebár aki megvette a részvényeit az bukott rajta szépen, arról nem is beszélve hogy ez azért több mint súrolja a benfentes infóval való visszaélést...