Terror

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Változtak a politikai felállások, szokások, normák. Az arabok sem küldtek izraelnek hadüzenetett a hatnapos háborúnál, sem a Jom Kipurri háborúnál. Észak-Korea sem küldött, mikor lerohanta Dél-Koreát. Irak sem küldött mikor lerohanta Kuvaitot.

A hagyományos értelembe vett hadüzenet (tehát a külügyi képviselõ átnyújt egy papírt, melyben megfogalmazzák, hogy X év Y hónap Z napjától a két ország ezért és ezrté háborús állapotban van egymássalÖ már a múlté, ha jól tudom a második világháborúban volt rá utoljára példa. Ma a médián keresztül való üzenet használatos e célra...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mrzed001
Nem akartak esetleg árnyékra vetõdni ez esetben
Öööö ezzel nem értek egyet. Ha nem akarnak árnyékra vetõdni és már hónapok óta megfigyelik, akkor mindre ráállítanak 5 fõt, és ha a reptér közelébe ér leállítják mintha egy normál közúti ellenõrzés lenne. Azért ugyan senki be nem perelheti õket, hogy közúti ellenörzés alkalmával gyanus anyagot találtak valakinél, akit ezért letartóztattak (még ha utólag ki is derül, hogy csak házipálinka volt)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Olyan volt, hogy a támadó kijelentette hogy ilyen és ilyen indokokból katonai akciókat foganatosít és kész
NATO meg USA is ilyen eszközökkel játsza a World Police-t, és még az arabokat merik terroristáknak hívni.
Tényleg, milyen is volt annak az országnak a megitélése a 15-19. században, amelyik hadüzenet nélkül támdott meg egy országot? Jól emlékszem, hogy barbár, közellenség?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[NST]Cifu
Ne feledd, hogy angliában volt az az eset is, amikor egy hátizsákos ártatlant lõttek le tévedésbõl (túlbuzgóságból). Nem akartak esetleg árnyékra vetõdni ez esetben...

mrzed001
Ott a pont ...
Meg "állítólag" hónapok óta nyomoztak az elkövetõk ellen, és mégis csak már a reptéren kapták el õket <#wilting> ???
Kicsit túlzott kockázatvállalásnak tûnik nekem

[NST]Cifu
Melyik modern háborúban küldött hivatalos hadüzenetett az egyik fél a másiknak?

Olyan volt, hogy a támadó kijelentette hogy ilyen és ilyen indokokból katonai akciókat foganatosít és kész (ie.: háború lesz vazze').

[NST]Cifu
Ami az anglai bombamerénylet esetét illeti: kicsit túlreagáltnak tünik nekem is az ellenreakció. Az is homlokráncolós, hogy ha én öngyilkos merénylõ vagyok, nálam van a bomba, ott vagyok a becsekkolásra váró felduzzat tömeg közepén, akkor is simán felrobbanthatom a bombámbat, talán annyi áldozat nem lesz, node mégiscsak "esemény"...

A válság kezelése tehát kicsit felemásra sikerült...

Mondjuk ha sikerült az összes merénylõt elkapni, akkor ugye ez kizárva.

mrzed001
Arra emlékszem, csak arra nem hogy küldtek volna pölö hadüzenetet ...

[NST]Cifu
Mert a NATO nem állt háborúban a jugókkal talán 😄

A NATO hajtotta végre a Jugoszláv légi háborút, ha emlékszel rá...

mrzed001
Mert a NATO nem állt háborúban a jugókkal talán 😄
Egyébként nyugat nehezen érti meg, hogy szép és jó hogy World Police-t akarnak játszani, csak momentán
1) erre senki sem hatalmazta fel (sõt ENSZ gyakran ellenzi amit tesznek)
2) azonnali hadüzenet nélküli háborút jelent lényegében
3) önös érdekek vezérlik és érdekcsoportok (olaj pölö), szóval szó sincs a nagy igazságosság védelmérõl
és még sorolhatnám

CIA-és Oszama többi CIA-és haverját lekapcsolták... Csak félelemkeltõ jekni akció az egész...

és a Hezbollah meg figyelmzetetett mindenkit, hogy hagyják ek Haifát mert lõni fogják, szal aki ezek után megsérül csak magára vethet?? (logikusan mint libanonban ugye miért nem menekültek el a bombázás elõl, na most?

Strahd_
"em errõl szól a háború, hogy odaküldjük kiképzett fiainkat, hogy megvívják értünk a csatákat? " Manapság már nem, a NATO se mert szárazföldi egységeket küldeni Jugoba 😊 nem véletlenül.

mrzed001
Az sokkal drágább, és "veszélyesebb" a saját emberéletre.
Nem errõl szól a háború, hogy odaküldjük kiképzett fiainkat, hogy megvívják értünk a csatákat? Persze hogy veszélyes, de aki nem szereti a veszélyt (és esze nincs sok) az ne katonának menjen, hanem politikusnak vagy managernek 😄

Anglia:
Nekem egy kicsit zavaros az egész. Lehet hogy még folyik a nyomozás azért, de lényegében semmi tényleges infót nem tettek közzé az állítólagos 18 majdnemgéptérítõrõl. Lehet hogy ezek is nemzetközi körözés alatt álló terrorista gyanús személyek voltak, akik saját néven vettek repülõjegyet

Folyékony robbanószert emlegetnek. Nos, ha jól emlékszem a glicerin és egyéb folyékony egykomponensû robbanóanyagok igencsak instabilak (megrázod fiola és BUMMMM), szóval ezt kapásból kizárnám. Többkomponensû hatásos meg nem éppen az otthon sufniban összeütöm fajta (bár egy profi vegyész lehet meg tudna cáfolni, mindenesetre még nem hallottam ilyenrõl)

Szóval azon sem csodálkoznék, ha az egész csak egy megfélemlítõ / FUD kampány lenne.

Ami a csakegyátlátszószatyor elvet illeti, nos szép és jó, csak nincsenek felkészülve a hatására a légitársaságok. 19 óra egy gépen így, hát eddig sem szándékoztam a két ország egyikébe se menni, ez után meg 3x is meggondolnám

Strahd_
Az sokkal drágább, és "veszélyesebb" a saját emberéletre.

Az új angliai terror fenyegetésröl mi a vélemény? Most azért örülök hogy nem angliábol probálok hazajutni, nem csak mert félni hogy felrobbantanak hanem kézipogyász nélkül azért elég kényelmetlen...

mrzed001
Ha jól olvastam megtették végre az izraeliek az elsõ tényleges lépést a lezáráshoz azzal, hogy elfoglalták azt a környéket ahonnan a legtöbb rakéta kilövésre került (odamentek végre, nem szarrábombázták), és betiltották hogy éjszaka tehergk-k járjanak arrafelé + elfoglaltak egypár magaslatot ahonnan belátni az egész környéket (0. lépésem lett volna keverve azzal, hogy kapásból telerakom a legprofibb mesterlövészekkel, föld-föld lézervezérlésû rakétákkal kommanós beszivárgóknak meg a megfestõbõl párat, odavezényelek pár vadászhelit ...).

nem teszem be mert író hosszú, és angolosoknak zsír linkek.

http://www.israelshamir.net/Hungarian/Hungarian21.htm

hosszú és nagyon komoly lesz, nem off,és nem kérek elnézést mert nagyon sok hasznos információ található benne. sok mindent meg lehet belõle érteni ill átlátni.

nemzetállam = ca. etnikailag homogén !!!

ilyen nincs, mondjuk Székelyudvarhely nemzet(i)város (sic!) lehetne mert 98% magyar, 1% román, 1% magyar anyanyelvû cigány. (ilyen arány anno a 896-os Honfoglaláskor nem volt)

és a "nemzetállam" kifejezés kevés orszgára használható, egyértelmû döntõ szerepet játszik a földrajzi tényezõ, és ezek legtöbbje szigetország
ilyen Japán, ahol a lakosság 99% japán nemzetiségû, vagy a Fülöp-szk szintén 99%, de 98%felett nincs is több ország!

Azért számomra érdekes kérdés miért is lettek szétszoratva a zsidók? Miért is kergették el õket mindenhonnan?

Amúgy meg ez a cionizmusi megfogalmazás semmivel sem különb Hitler élettérelméleténél. Egy az egyben ugyanaz kicsit máshogy megfogalmazva. Õ is csak a régi árja népeket akarta egyesiteni... Õ is kimondta hogy az árja nép egy nemzetet takar, nem lehetnek keresztházasságok... Lehet hogy mi is szemellenzõsek vagyunk, de hogy te duplán az vagy, az biztos

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Strahd_
"Alapideológiáját Moses Lilienbaum és Leo Pinsker fektette le 1882-ben. E szerint a meghatározás szerint a cionizmus kimondja, hogy a zsidó nép egy egységes nemzetet alkot. A cionizmus célját pedig e nemzet újraegyesítése, a Kr. u. 70-ben, Jeruzsálem lerombolásával elkezdõdött gáluth, azaz szétszóratás megszüntetése s a zsidó állam létrehozása jelenti."
http://en.wikipedia.org/wiki/Zionism

Ez tényleg nagyon rasszista hogy a zsidó népet egyesíteni akarja és véget akar vetni a szétszóratásnak...mert a ciononizmus ezt jelenti.

"ország/nép van amely ennyire elutasítaná/tiltaná/lenézné a (bármilyen)más nép tagjaival kötött házasságokat" Kérsz felsorolást? Gondold csak végig melyik vallás fogadja el hogy ez más vallásuval kössél házasságot? De elég csak megnézned a magyar társadalmat hogy fogadják el a vegyes házaságot Cigány-magyar, egy fehér lány fekete fiu kapcsolatát... de elég csak megnézned református katolikus házaságot. És akármelyik orszégot fel lehet sorolni hogy mennyire itélnek el dolgokat és mennyire nem...

Mindenesetre ha egyszer vége a háborunak és elmész Izraelbe látni fogsz elég sok vegyes házasságot és kapcsolatot Keresztény-Zsido Zsido-Arab kapcolatokat, tobbet mint a környezõ országokban bárhol. (Ne feledd megt is kövezhetnek némely arab országban csak azért mert egy arab lányt akarsaz párodnak)

Az a baj hogy egy igen erõs demagogia van bennetek és azon keresztül nézitek az eseményeket, már alapbol mert utáljátok valamilyen oknál fogva Erre megprobáltok ráhuzni különbözö olyan nézeteket amivel legalizálhatjátok a saját hülyeségeteket lásd "Izraelt faji alapon szervezték", "Izraeliek elutasitják a más népekkel való házasságot" annak ellenére hogy fogalmatok sincs dolgokról.

Erre tökéletes példa mindig a Cionizmus szó magyarázataitok. Egy olyan eszmét , ami pont azoknak jo akik utálkják a zsidókat ha ott vannak a közelükbe jo a Cionizmus lévén hogy alapja hogy minden Zsidó Izraleben éljen mint egy nép megszütnetve ezt a szétszóratást.Hisz a Zsidók ennek ez eszménye alapján hagyták el szülöföldjüket és vándoroltak ki Izraelbe és élnek most is ott.

mrzed001
Annyiban talán igaza van, hogy kevés olyan ország/nép van amely ennyire elutasítaná/tiltaná/lenézné a (bármilyen)más nép tagjaival kötött házasságokat

Légyszi, nézz utána, mit is jelent a nemzetállam, jó?

U.i.: A mai államok többsége szintén "nemzeti/nemzetiségi/faji" alapon jött létre. Ez kb. olyan általános, mintha azt mondanád, hogy az államot emberek alkotják.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

mrzed001
Talán ez:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cionizmus
A Szovjetunió javaslatára 1975. november 10-én az ENSZ 72 szavazattal 35 ellenében (32 hiányzással) elfogadta, a 3379-es határozatot, melynek értelmében "A cionizmus a rasszizmus és a faji megkülönböztetés egyik formája". 1991. december 16-án 111:25 arányban (13 hiányzással) visszavonták ezt a határozatot.

Strahd_
LOL tudod mit jelent az hogy Cionizmus?? 😛<#taps>

..és ,ég mielõtt jönnének a hülye példák a legtöbb ország törzsi alapokon szervezõdött anno és nincsnek nemzetállamok, nem is voltak, ez alól sem Magyarország kivétel!

..amúgy a dolog ott hibázik, hogy aki minden cigányt gyûlõl, arra azt mondják fajgyûlölõ, tehát a cigány az faj?

Izrael nemzeti/nemzetiségi/faji alapon jött létre, ami hagy kivánnivalót maga után, mindössze ennyit akartam mondani.

Más ország nem faji/nemzeti alapokon szervezõdött, sem 1000elõtt, sem a XX. században... és bizony egy cionista lobbi irányítja Izraelt, egy durbani kongresszuson csak az USA vétójára nem nyilvánították a cionizmust emberiség elleni bûncselekménnyé... tehát világ döntõrésze szerint az, bármit is mondjon az izrael nagytesója az USA.

...Joe Lieberman connecticut-i szenátor politikai túléléséért küzd a demokrata jelölõ választásokon . Ellenfele, a liberális baloldali Greg Lamont kampányát az iraki háború, Izrael feltétlen támogatása és a Bush adminisztració Joe Lieberman általi kiszolgálása platformján vezeti.

Nem kevés sikerrel. Lieberman 18 éves szenátusi poziciója teljességgel megrendült és a várakozások szerint elveszíti szenátusi mandátumát. Ezt magakadályozandó, az izraeli lobbi hihetelen kampányba fogott újraválasztása érdekében. A pénz ömlesztése azonban nem gyógyír, mert Lieberman ma 10 ponttal Lamont mögött kullog a holnapi választás elött.
Lamont a connecticut-i közvélemény jelentõs véleményére alapozva, az amerikai katonák Irakból való azonnali kivonását jelölte elsõdleges prioritásának. Rossz hír Bush-nak es Lieberman-nak.
Amennyiben Lieberman elesik a mandátumától, új forgatókönyveket készítettek miszerint függetlenként venne részt a szenátus munkájában.

Forrás: CNN

Lamont megnyerte a demokrataparti elozetes szenatusi valasztast
Hartford, Connecticut

Joe Lieberman demokratapárti szenátor, az iraki haború támogatója elvesztette a jelölõ választást a negyedik szenátusi terminusáért folyó versenyben. Kihivója Ned Lamont, politikusi jövevény Lieberman-t a Bush adminisztració apogolistájaként tüntette fel kampányában.
A vereség, amely 1980 óta negyedikként érte mint helyen ülõ szenátort, óriási kavarodást okozott a washingtoni politikai körökben. Nem egészen hat évre rá, hogy elnökhelyettes jelöltkent indult Al Gore mellett, politikai karrierje a Bush adminisztració áldozatává vált.

Forrás: Fox News, Associated Press

és Izraeli szempontból az "erõsebb" bevonulást emberibbnek tartom mint a bombázást, kérdés meddig maradnak..

mrzed001
El is volt ítélve általunk (bár még õsatyánk sem élt, de biz elítéltük volna istenbizony)
Amúgy #3625 utolsó mondata.

Mellesleg nagyon sok itt az elõítélet. El kellene szakadni a múlt sérelmeitõl és a jelent értékelni, illetve a lehetséges jövõt.

A következõ az lesz hogy mi magyarok barbárok vagyunk és áldozatokat mutatunk be kutaknál mi ez a civilizálatlan horda ... ráadásul kalandozásaink tömkelegével terrorizáltuk a környéken lakó országok szegény civil lakosságát, tehát semmivel sem vagyunk jobbak mint izrael ... <#wilting>

Strahd_
<#eljen><#eplus2>

😊 mellesleg én még mindig ebbe a mondatba kötök bele
"Izrael már abból szempontból is gázos, hogy egy olyan ország ami faji alapon szervezõdött és jött léttre, nincs még egy ilyen" mert akárhogy cserélgeted a jelzõket akkor sem igaz. Igy kiváncsi vagyok az érvre amit fel tud hozni Izrael ellen miért is ne lehetne? Miért is gázos a létezése?

Középkorban sokkal durvább dolgokat csinált, szóval hajrá... <#ravasz1>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

mrzed001
akkor mi van a Vatikánnal?
Majd ha vatikán nagyerejû légicsapást mér a fõleg muzulmánok által lakott olaszországra, na akkor majd az ellen is felemeljük a hangunk <#zavart1>

Strahd_
Ha azt mondod vallási alapokon van az ország még azt is megértem, és akkor mi van a Vatikánnal?

Strahd_
És igy már a saját mondatodba kötöttél bele ? Hány olyan ország van ahol 1 nép alkotja? 😛 Miért is gáz ez? Miért is egyedülálló a világon?

"Közben New Yorkban bejelentették: Libanon és az Arab Liga kifogásait figyelembe véve módosítják a Franciaország és az Egyesült Államok által a libanoni konfliktus rendezésére benyújtott ENSZ-határozattervezetet. Az eredeti szöveget, amely felszólítja a feleket az ellenségeskedések azonnali beszüntetésére, de nem követeli az izraeli csapatok kivonását Libanonból, Bejrút elutasította."

Az ENSZ-nek amúgy van valami értelme?? meg kéne már szüntetni ezt a kamuszervezetet....

ok, legyen nép, nemzetiség...

Egytértünk abban hogy mindkét oldalt a szélsõségesek szitják a tüzet. Meg abban is hogy ezen kisebbségek miatt sziv mindkét oldalon a többség. A fõ különbség csak annyi, hogy a hezbollah egy alulról szervezõdõ szervezet, a kormánynak vagy a népnek gyakorlatilag semmi befolyása rá, mig az izraeli vezetés egy felülrõl szervezõdõ szervezet és a nép választja... Magyarán arról nem tehet a libanoni kormány/nép hogy a hezbollah elrabolt pár izraeli katonát, arról viszont az izraeli kormány tehet hogy ilyen mértékü ellencsapást választott ami csak tovább szitja a tüzet, és a legitim izraeli kormányt a nép választja, tehát az õ általuk választott vezetõk tettei miatt is õk viselik a felelõséget.

És épp ezért nagyon jó józsikás példa, ugyanis józsika aki a szomszéd faluban keménykedik, nos õ nem a saját falujának beleegyezésével, jóváhagyásával csinálja ezt, hanem csak úgy magától. Viszont ha a másik falu vezetõsége ezután legyalultatja józsika faluját, nos ez esetben ennek a másik falunak a lakóit kollektiv felelõség terheli. Egyébként meg 30 éves tapasztalat, terrorizmus erõszakkal nem tudod megfékezni. A fegyver lehet egy eszköz, de nem lehet a cél.
Ha megszünteted a kiváltó okokat, akkor egy fegyveres csapással el tudod törölni a még meglévõ ellenállást és nyertél. De ha nem szünteted meg a kiváltó okot, csak odaütsz, ez esetben még erõsebb lesz az ellenállás.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Strahd_
"Izrael már abból szempontból is gázos, hogy egy olyan ország ami faji alapon szervezõdött és jött léttre, nincs még egy ilyen"
<#wow1>Zsidó mint faj??? <#wow1> Nép, még ok ergo Magyar is egy faj? <#wow1>

És szeretnék továbbra is párhuzamot vonni, mert a nácik álatal kapott rotterdami terrorbomázás és az izraeli nácik által bombázott Libanon esete lassan hasonlít....

ez mind nagyon szép,

békében élnek egymás mellett... már csöpögök is, tiszta Barátok közt az egész, ugye milyen romantikus???

izrael már abból szempontból is gázos, hogy egy olyan ország ami faji alapon szervezõdött és jött léttre, nincs még egy ilyen...

amúgy mit talált ki a MagyarNemzet??? Te viszed politikába topikot , hogy jön ide a MIÉP???

ja és kezdjetek el antiszemitázni!!!

mrzed001
Viszont a példáddal élve az sem megoldás, hogy a kismiska átmegy a nagyjocó kertjébe, leöli egy csirkéjét, mire az aranyláncas kigyúrt nagyjocó haverjaival átmegy, szétveri a csirkeólad, leöli 200 csirkédet, a többit csak azért nem mert elszalad elõle ...
Persze, hogy erre válaszul kismiska vesz egy pukit és lelövi a kigyúrt nagyjocót ...
Magyarra fordítva a túlzott erõ és nem azonos mértékû ellencsapás alkalmazása éppen hogy tovább súlyosbítja a helyzetet. Ezzel csak még nagyobb ellenállást és gyûlöletet szít önmaga ellen izrael ... ezt nem lehet DMZ-vel kivédeni

Zsír a plakát!

mindkét fél harcol a média frontján is, semmi baj sincs ezzel

Strahd_
Igen , de ebben az esetben nem vagy a parlamentbe való. Ilyen egyszerû.

"Akkor csak megértetted, hogy nem lehet kollektív bûnösnek kikiáltani libanont "
Köszönöm dicsérõ szavaidat annak ellenére hogy csak te álltalánosítasz.
És igen ha másként nem megy le kell gyalulni azt a területet hogy béke legyen majd lesz ott egy demilitarizált övezet Libanon déli részén. Olyan katonai erövel aki vissza is lõ és megakadályozza a két ország egymnásra tudjon lõni, bár ez csak a Libanoni szélsõségeseknek fog fájni lévén Izraelnek nincs érdeke hogy lõjje a másik oldalt miután megvédte magát.

Ugy is nézheted ha te egy 200 kilós kigyurt állat vagy akkor nem leszek olyan hülye hogy átmenjek megölni 5 csirkédet, ha meg mégis és te visszajösz és megölöd az 5 csirkémet és hülyére versz akkor meg magamra vessek.

mrzed001
Morálisan miért nem érdemli meg egy civileket ölõ ország, hogy saját civiljei is hasonló gyilkosságok áldozatai legyenek ????
Tudod, én ez esetben is elfogadhatónak tartom az azonos erejû ellencsapás elvét (ha megölted 5 csirkémet, megölöm 5 csirkédet).

mrzed001
csak van pár idióta mindkét oldalon és a mádia felfújásával ami miatt ezt páran kéátségbe vonják
Akkor csak megértetted, hogy nem lehet kollektív bûnösnek kikiáltani libanont és eltörölni a föld színérõl. Márpedig ahhoz (visszatérve elõzõ igentaláló példámhoz) hogy a szomszéd faluba lakó késelõ józsikát kiiktasd nem a falut kell porig rombolni, hanem szépen át kell menni és elkapni azt az egy rosszembert.
Ennyi, ez lenne izrael feladata és dolga is, de õ inkább szétszedi a szomszéd falu erõmûvét és községházát

Strahd_
Igen csak az ne legyen a parlamentben aki a saját civil lakossága , vezetõi elleni támadást elfogadhatónak tart. Illetve az ilyen ember tökéletes kalkulált veszteségnek.

Strahd_
Te vontál párhuzamot a Náci németország és Izrael között, úgy hogy a történelmi tények és a jelen sincs semmilyen párhuzamba egymással. Csak pár okos MagyarNemzetes , MIÉP es kitalálta és ezután mindenki ezt szajkozza.
Akkor lenne párhuzam ha a Zsidó állam irtaná az arab lakosságát.

Nem tudom nézted e azt a riportot ami Izraelben készült egy arab orvossal , aki szerint békében élenk együtt az Zsidók és az Arabok és együtt is tudnak éálni csak van pár idióta mindkét oldalon és a mádia felfújásával ami miatt ezt páran kéátségbe vonják. Annyira nagy az ellentét hogy az Izraeli katonák a harcok után illetve szünetében a helyi arab éttermekben kajálnak mert ott jó az étel.

Benned ugyanugy elõitálet van mint benenm a Náci németországgal szemben neked az Oroszok a mumus "oroszok meg a gonosz megszállók"

mrzed001
Illetve errõl jutott eszembe egy angol képviselõ, akit azért zártak ki a pártjából mert ki merte jelenteni, hogy morálisan nem tartaná elítélhetõnek, ha az irakiaknak okozott szenvedésért és civil áldozatokért egy iraki megölné az angol miniszterelnököt.
Ez egy kissé kicsapta arrafelé a biztosítékot (rögtön leterroristázták, mint szokta a libsi sajtó elsõ csapásként, gondolkodni ugyebár arrafelé is luxus ...), pedig hát ha háborúban állnak akkor ugyebár ez egy teljességgel ésszerû válaszlépés lehet az ellenfél részérõl (csak valahogy már amcsi mintára mindenki úgy akar háborúba menni és öldökölni, hogy az a katonák dolga, tegyék öldököljenek civileket is ha úgy hozza, de a saját civiljeink szent és sérthetetlenek .... Nos, én egy háborús szabálykönyvben sem olvastam hogy azok lennének!)

mrzed001
Az hogy egy nép és/vagy vezetése mit tett, vagy mit nem tett >30 év távlatából egyszerûen nem releváns, nem ide tartozik. Az már a múlt és a történelem.
Hogy is van az, hogy atyáik hibáiért ne a fiúknak kelljen megfizetni (ami szép elmélet lenne, csakhogy az elõítéletektõl túlfûtött emberek ezzel nem tudnak mit kezdeni). Az elõítéleteseknek éppen ezért németország még mindig náci, amerika a nagy felszabadító, az oroszok meg a gonosz megszállók.
Túl kellene már lépni ezen, mert így mindig fátyolon át fogod látni a jelent.
Egyszóval az, hogy 30 éve milyen népirtást csinált a mai események tekintetében legalább annyira offtopic, mint az hogy a németek milyen népirtást csináltak, vagy éppen az izraeliek (az mondjuk <30 éve volt ha jól emlékszem, de lényegtelen)

Izrael még mindig tul finom szerintem egy ország sem hagyná hogy egy másik országból rakétákat lövöldözzenek rá és utána még finomkodna hogy minimalizálja a másik oldalon a polgári veszteséget.
Gondolom itt a libanoni nép kollektív bûnösségét próbálod lenyomni a torkunkon.
Nos, erre talán az a válaszom, hogy a teljes libanoni nép és a libanoni kormány az, aki a rakétákat lõdözi izraelre ??
Nem ???
Akkor hogy nyílváníthatod kollektív bûnösnek az egész országot?
Ez kb azzal ér fel, mintha egyik faluból józsika rendszeresen átmenne a szomszéd faluba a bicskájával, ott riogatná a jónépet meg meg is sebesítene párat, MIRE a szomszéd valu lakói porig rombolnák józsika faluját
/ na, egész jó párhuzamot sikerült vonnom 😊))

Amcsikat Irakkal kapcsolatban hoztad fel? Ha nem akkor nem értem mit akarsz velük, ha igen, akkor azt kell mondanom, hogy: mivel igen tetemes civil áldozattal jártak az eddigi katonai és megtorló akciói, ezért morálisan semmi kivetni valót nem találnék abban, ha az iraki katonák megölnének pár (elenyészõ az iraki civil veszteségekhez képest) amcsi civilt. Tudod háború van, ha az egyik elkövet egy háborús bûnt, a másik ugyan miért nem tehetné meg???

Egy ok hogy a hezbollah kevesebb civilt ölt meg és tett földönfutová hogy nem sikerült nekik nagyobb pusztitást végezni,
Mit is mondott erre Hofi (Rendõr):
H: Tessék engem nemi erõszakért letartóztatni!
R: De hisz nem is követett el semmit
H: Igen, de mindenem megvan hozzá !!!
Magyarán a szándék és a hozzávalók megléte nem bûn (én is de felpofoznék pár embert ... kezem is van hozzá 😛 ), az elkövetett tett az.

Strahd_
O hogyne tényleg ugyan olyan mint amit a Náci németország tett hisz akkoriban a Zsidok megtámadták németországot amiért ezekutn öszegyüjötték öket és lemészáérolták öket. Tökk egyértelmü hogy most is ez történik...
Nevetséges.

Izrael még mindig tul finom szerintem egy ország sem hagyná hogy egy másik országból rakétákat lövöldözzenek rá és utána még finomkodna hogy minimalizálja a másik oldalon a polgári veszteséget.

Ha most lelönek egy amerikai utasszállítot és meghal 200 ember akkor nem is tö9rtént semmi hisz az amerikai katonák megöltek 500 embert miközben a katonai állásokat lõték...

Egy ok hogy a hezbollah kevesebb civilt ölt meg és tett földönfutová hogy nem sikerült nekik nagyobb pusztitást végezni, a kedv megvan hozzá csak az eszközök nem elég pontosak és pont az ilyen hozzáálás miatt amilyen a tied is nem tudnak radikálisan fellépni az ilyen szervezetek ellen.
Mennyivel másként néznéd ha a te családod barátaidat lõné egy szervezet itt magyarországon. Gondolom a szlovák zászlóégetõk is zavartak téged pedig csak egy kis csoport ami "semmit nem csinált" minek foglalkozni velük.

mrzed001
Ne akard azért már azt bemagyarázni, hogy a Hezbollah egy felebaráti jófej kis társaság...
Ó, egy szóval sem állítom, hogy a hezb. egy cserkészcsapat.
Viszont azt (tényekkel alátámasztva) állítom, hogy JELENLEG (tehát elmúlt 1 évben) a hezb. sokkal kevesebb civilt ölt, sokkal több katonát, sokkal kisebb pusztítást végzett a létfontosságú civil létesítményekben, sokkal kevesebb civilt üldözött el és/vagy tett földönfutóvá, és hogy nem okozott humanitárius katasztrófát.

Valamelyiket meg tudod számokkal cáfolni?

Az hogy mit csinált 30 éve az ugyebár legalább annyira releváns, mint hogy a náci németország mit tett 60 éve, vagy 56-ban mit tettek a szomszédaink és mit nem USA ....

[NST]Cifu
Lent beszúrtam egy oldalt, amely a Libanoni polgárháborúval foglalkozik. Javaslom nézd át, meglátod benne, hogy milyen nyugodtan harcoltak más Libanoni és nem Libanoni csoportok ellen anno.

Ne akard azért már azt bemagyarázni, hogy a Hezbollah egy felebaráti jófej kis társaság...