Terrorizmus a nagyvilágban
  • Garfield
    #3710
    Hezbollywood

    Hezbollywood 2

    Az Israel North Blogon is író Deargen orosz nyelvű blogján számol be arról, hogy szomszédjához megérkezett Libanonból a keresztény rokon. A nagybácsi szerint a lehető legjobb dolog ma Libanonban, ha valakinek betegség okozza halálát, mert akkor a Hezbollah állja a temetés költségeit és a családnak járó egyéb juttatásokat. Ilyenkor felírják az elhunyt nevét Az izraeli hadsereg kegyetlenségének áldozatai című listára, holttestét elviszik egy szétlőtt környékre, ahol a romok közt lehet fotózni.

    Deargen ír arról is, hogy a Hezbollah nem engedélyezi a fotózást és a filmezést a városokon belül, kizárólag szigorú ellenőrzés mellett. Csak azokat a helyszíneket lehet megörökíteni, és csak abból a szemszögből, amihez a Hezbollah is hozzájárul. Gyakorlatilag mindenki tud erről, a libanoni hatóságok is, de a külföldi újságíróknak vagy van valami különösebb okuk, hogy nem szólnak erről, vagy egész egyszerűen félnek.

    A libanoni nagybácsi, aki egy taxis vállalkozásban dolgozik, azt is elmesélte, hogy a taxisoknak van egy címlistájuk, ahova nem vihetik el a külföldi újságírókat, ha ezeken a helyeken mégis fotózást, jegyzetelést látnak, azonnal jelenteniük kell. A listán szerepelnek olyan helyek is, amelyek környékén sose volt Hezbollah-bázis, csak a normál libanoni élet képeit mutatná. Ha egy taxis megszegi a szabályokat, akár életével fizethet érte, és neve szintén felkerül az izraeli hadsereg kegyetlenségének áldozatai című listára.