Terrorizmus a nagyvilágban
  • assdf
    #3639
    Egytértünk abban hogy mindkét oldalt a szélsőségesek szitják a tüzet. Meg abban is hogy ezen kisebbségek miatt sziv mindkét oldalon a többség. A fő különbség csak annyi, hogy a hezbollah egy alulról szerveződő szervezet, a kormánynak vagy a népnek gyakorlatilag semmi befolyása rá, mig az izraeli vezetés egy felülről szerveződő szervezet és a nép választja... Magyarán arról nem tehet a libanoni kormány/nép hogy a hezbollah elrabolt pár izraeli katonát, arról viszont az izraeli kormány tehet hogy ilyen mértékü ellencsapást választott ami csak tovább szitja a tüzet, és a legitim izraeli kormányt a nép választja, tehát az ő általuk választott vezetők tettei miatt is ők viselik a felelőséget.

    És épp ezért nagyon jó józsikás példa, ugyanis józsika aki a szomszéd faluban keménykedik, nos ő nem a saját falujának beleegyezésével, jóváhagyásával csinálja ezt, hanem csak úgy magától. Viszont ha a másik falu vezetősége ezután legyalultatja józsika faluját, nos ez esetben ennek a másik falunak a lakóit kollektiv felelőség terheli. Egyébként meg 30 éves tapasztalat, terrorizmus erőszakkal nem tudod megfékezni. A fegyver lehet egy eszköz, de nem lehet a cél.
    Ha megszünteted a kiváltó okokat, akkor egy fegyveres csapással el tudod törölni a még meglévő ellenállást és nyertél. De ha nem szünteted meg a kiváltó okot, csak odaütsz, ez esetben még erősebb lesz az ellenállás.