Terrorizmus a nagyvilágban
  • mrzed001
    #3627
    Az hogy egy nép és/vagy vezetése mit tett, vagy mit nem tett >30 év távlatából egyszerűen nem releváns, nem ide tartozik. Az már a múlt és a történelem.
    Hogy is van az, hogy atyáik hibáiért ne a fiúknak kelljen megfizetni (ami szép elmélet lenne, csakhogy az előítéletektől túlfűtött emberek ezzel nem tudnak mit kezdeni). Az előítéleteseknek éppen ezért németország még mindig náci, amerika a nagy felszabadító, az oroszok meg a gonosz megszállók.
    Túl kellene már lépni ezen, mert így mindig fátyolon át fogod látni a jelent.
    Egyszóval az, hogy 30 éve milyen népirtást csinált a mai események tekintetében legalább annyira offtopic, mint az hogy a németek milyen népirtást csináltak, vagy éppen az izraeliek (az mondjuk <30 éve volt ha jól emlékszem, de lényegtelen)

    Izrael még mindig tul finom szerintem egy ország sem hagyná hogy egy másik országból rakétákat lövöldözzenek rá és utána még finomkodna hogy minimalizálja a másik oldalon a polgári veszteséget.
    Gondolom itt a libanoni nép kollektív bűnösségét próbálod lenyomni a torkunkon.
    Nos, erre talán az a válaszom, hogy a teljes libanoni nép és a libanoni kormány az, aki a rakétákat lődözi izraelre ??
    Nem ???
    Akkor hogy nyílváníthatod kollektív bűnösnek az egész országot?
    Ez kb azzal ér fel, mintha egyik faluból józsika rendszeresen átmenne a szomszéd faluba a bicskájával, ott riogatná a jónépet meg meg is sebesítene párat, MIRE a szomszéd valu lakói porig rombolnák józsika faluját
    / na, egész jó párhuzamot sikerült vonnom :)))

    Amcsikat Irakkal kapcsolatban hoztad fel? Ha nem akkor nem értem mit akarsz velük, ha igen, akkor azt kell mondanom, hogy: mivel igen tetemes civil áldozattal jártak az eddigi katonai és megtorló akciói, ezért morálisan semmi kivetni valót nem találnék abban, ha az iraki katonák megölnének pár (elenyésző az iraki civil veszteségekhez képest) amcsi civilt. Tudod háború van, ha az egyik elkövet egy háborús bűnt, a másik ugyan miért nem tehetné meg???


    Egy ok hogy a hezbollah kevesebb civilt ölt meg és tett földönfutová hogy nem sikerült nekik nagyobb pusztitást végezni,
    Mit is mondott erre Hofi (Rendőr):
    H: Tessék engem nemi erőszakért letartóztatni!
    R: De hisz nem is követett el semmit
    H: Igen, de mindenem megvan hozzá !!!
    Magyarán a szándék és a hozzávalók megléte nem bűn (én is de felpofoznék pár embert ... kezem is van hozzá :P ), az elkövetett tett az.